Risk Haberleri

Risk Haberleri

Celal Şengör, önemli açıklamalarda bulundu!

Olası deprem sadece İstanbul'u değil bölgede ciddi yıkıma yol açabilecek kadar güçlü olabilir.

Bursa'da yeni bir fay hattı keşfedildi

Bursa'da yeni bir fay hattı keşfedildi ve bu fayın 7'den büyük bir deprem riski taşıdığı iddia ediliyor. Ankara, Kocaeli ve Eskişehir Teknik Üniversiteleri'nin ortak çalışmasında, Bursa'da daha önce bilinmeyen bir aktif fay hattı tespit edildi. Kayapa-Yenişehir fayı

Kocaeli geneli Diri fay haritası güncellendi

Kocaeli'de hangi ilçelerde deprem riski var? Şubat ayında meydana gelen asrın depreminin ardından güncellenen diri fay haritası, yeniden güncellendi.

MTA diri fay haritası ile güncel durum paylaşıldı

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yayımlanan diri fay haritasıyla birlikte, diri fay hattı üzerinde yer alan ve deprem riski taşıyan İzmit, Gölcük, Karamürsel ve Kaytazdere geneli için acil olarak hangi önlemler alınacak.

Karamürsel'e gazlamaya gelen araçlar herkesi canından bezdirdi!

Karamürsel'de özellikle çevre ilçelerden gelen modifiyeli araba ve motosikletler herkesi canından bezdirdi. Kordon boyu ve sahil Mevkii’nde hız kesici kasislerin bulunmaması yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Karamürsel'de özellikle akşam saatlerinde en işlek caddelerden biri olan Kordonboyu Mevkii’nde hızlı geçiş yapan araçlar vatandaşların hayatını riske atıyor.

Karamürsel kıp kırmızı ama kimsenin umurunda değil!

Bulaş riskini azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın hizmete sunduğu Hayat Eve Sığar uygulamasında yer alan haritaya göre Karamürsel genelinde virüs bulaşma riski hızla artmaya devam ediyor.

Karamürsel’de koronavirüs vaka sayıları hızla artmaya devam ediyor

Karamürsel geneli için Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulamasından alınan risk haritasında 2 Mart tarihinde büyük çoğunluğu mavi renkte olan Karamürsel'de, harita yeniden yüksek riskli anlamına gelen kırmızı renge dönmeye başladı. 

MEB'den ortaokullarda yüz yüze sınav açıklaması

MEB; Kovid-19 riski yüksek/çok yüksek illerde ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda 26 Mart'tan sonraki sınavlar 3 Mayıs'tan itibaren yapılabileceğini duyurdu.

Karamürsel çok kalabalık!

Kademeli normalleşme ile birlikte şehirler Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak renklerine göre ayrıldı ve kısıtlamalar belirlendi. Yüksek riskli iller arasında bulunan Karamürsel’de de cumartesi günü yasağının kalkması ve mekanların açılmasıyla birlikte sokakların kalabalık olduğu görüldü.

Karamürsel yine kızarmaya başladı!

Karamürsel’de geçtiğimiz aylarda yoğunluk seviyesi çok gerilerken, son günlerde yetersiz önlemler nedeni ile bir anda ilçe genelinde yoğunluk yine artmaya başladı.

Kocaeli kırmızı kategoriye YÜKSELDİ!

İllerin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık koronavirüs vaka sayılarını içeren güncel haritada Kocaeli, 100'ün üstüne çıkarak 'Çok Riskli Riskli' iller arasına girdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kafe ve restoranlar çok riskli iller dışında açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri nedeniyle kapatılan kafe ve restoranların çok riskli iller dışında sabah 07.00 - 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açılacağını belirtti. 

Hafta sonu kısıtlaması yüksek ve çok yüksek illerde devam edecek

Hafta sonu kısıtlamasına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük ve orta riskli illerde yasağın sona erdiğini açıkladı. 

Çok şükür vakalar ciddi şekilde düşüşe geçti!

Karamürsel’de son durum herkesi sevindirdi. Vakalardaki düşüş Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansırken, kısıtlama öncesinde neredeyse tamamı kırmızı olan ilçe haritasında yeşil alanlar oluşmaya başladı.

Karamürsel için çok riskli bölge uyarısı

Karamürsel’de son günlerde hızla artan korona virüs vakaları nedeni ile birçok bölge için çok riskli olarak uyarı veriliyor.

Karamürsel korona hızla çoğalıyor

Karamürsel’de son alınan verilere göre ilçede korona vakalarında hızlı bir yükseliş görülmekte.

Hava kirliliğine dikkat! Çok riskli

Bölgemizden son yayınlanan canlı hava kirlilik seviyesi oranı dikkat çekti. İşte bulunduğunuz yerin son kirlilik oranı.

Risk işte bu kadar yakınınızda 39.3 derece ateş ile

Aman dikkat risk işte bu kadar yakınınızda, 39.3 derece ateş ile otobüse bindi

KARAMÜRSEL PLAJLARINDA 9 KİŞİ KURTARILDI

15 Haziran’da başlayan yaz sezonuyla Kocaeli sahillerinde boğulma riskiyle karşılaşan vatandaşlara dönük alınan önlemlerde kendisini göstermeye başladı.

Karamürsel'de korkutan artış!

Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasında Kocaeli’nin Korona virüs yoğunluk haritası güncellendi. Ama hala risk var.

Karamürsel Dalçık yeniden ihaleye çıkacak AMA!

Karamürsel kent meydanında inşa edilecek ve ilçenin iki yakasını bütünleştirecek tünel geçişli kavşak projesi hakkında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Hiçbir risk yok

Karamürsel’in o mahallesinde heyelan tehlikesi meclise taşındı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Karamürsel ilçesinin Safiye Mahallesi’nde heyelan riski ile ilgili bir çalışma olup olmadığını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu.

Karamürsel İtfaiye Müfreze Binası hizmete girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli’nin ilçelerine itfaiye için yeni hizmet binaları yapıyor. İtfaiyecilik mesleğinde olaylara en kısa zamanda müdahale etmek can ve mal kaybı risklerini önlemek amacıyla

Yeni salgın tehlikesi: Kısır bırakma riski var! Uzmanlar uyardı

Uzmanlar bugüne kadar çok bilinmeyen ve cinsel yolla bulaşan bir hastalığın, yeterli önlem alınmaması durumunda antibiyotiklere dirençli hale gelip hızla yayılabileceği uyarısında bulundu. Fark edilmesi zor olan MG, doğru tedavi edilmezse antibiyotiklere karşı direnç geliştirebiliyor

Türkiye'nin AFAD tarafından açıklanan Resmi Deprem Haritası

AFAD’ın geçici olarak kapatılan deprem haritaları uygulaması yeniden hizmete açıldı. Buna göre İstanbul’un Marmara Denizi kıyısındaki semtlerinde daha çok, kuzeyinde daha az deprem riski var.

Kocaeli’de çok ciddi bir heyelan tehlikesi var

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, 'Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlanması Projesi' kapsamında Kocaeli'de belirleme çalışmalarını tamamarken Kocaeli’de çok ciddi bir heyelan tehlikesinin olduğu ortaya çıktı

Risk Altındayız, Önemler Yetersiz!

Son günlerde Türkiye genelinde meydana gelen büyük ölçekli ve Kocaeli ilimiz sınırları içerisindeki Gebze, Derince, Dilovası, Körfez ve Karamürsel ilçelerinde meydana gelen ufak çaplı depremler halkı tedirgin ediyor.

Türkiye büyük risk altında: Cuma gününe dikkat!

DEAŞ’ın hava saldırılarını engellemek için ateşe verdiği Musul’un güneyindeki kükürt tesisinden yayılan zehirli gaz, sağlımızı tehdit ediyor.

Darbe Riski Henüz Geçmedi!

Başbakan Yıldırım'ın "Darbe riski henüz geçmedi, riskleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz" sözlerinin altında yatan istihbarat bilgileri ortaya çıktı.

Gripten Korunma Yolları

Türkiye genelinde kış aylarına girdiğimiz şu günlerde Karamürsel'e de soğuklar gelmiş bulunmakta, gribe yakalanma riski de artmaya başladı. Soğuk havalar grip olmayı destekleyici en önemli etkenlerden. Tabi grip olmanın nedenleri arasında sadece soğuk hava etkeni yok. Bunun yanında hapşıran ve öksürenlere karşı da kendimizi korumalı, küçük bir yakınlaşmada (El, yüz temasları) hastalığı kapmamaya özen göstermeliyiz. İşte burada bilmeniz gereken Grip olmamak için korunmanın yolları oluyor. Gribe karşı nasıl önlem alacağınızı tam olarak öğrenirseniz, hastalığa yakalanma riskiniz önlem almayan kişilere nazaran daha düşük olacaktır.