Roma Haberleri

Roma Haberleri

Karamürsel'de 15 Roman Vatandaş Umreye Uğurlandı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 15 Roman vatandaş umreye uğurlama töreni ile kutsal topraklara yolcu edildi. Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bu özel tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Roma dönemine ait lahit parçası ile 7 kişi yakalandı

Karamürsel ilçesinde düzenlenen operasyonda Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit parçası ele geçirildi, olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Karamürsel’de “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” projesine yoğun ilgi

Biberiye, tıbbi nane ve oğul otu yetiştiriciliği yapılarak, mahallelerdeki ekonomik refahın artırılması ve kırsal kesimdeki çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi hedeflenen projeye başvurular sürüyor.

Karamürsel'de tarlası olanlar alım garantili ekim yapar mısınız?

Alım garantili ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ Kocaeli’nin tüm ilçelerini kapsayacak şekilde genişletildi.

Dualarımız senin ile Merih Demiral sakatlandı

Karamürsel’den çıkan ve Dünyaya ismini duyurmayı başaran, Seri A ekiplerinden Juventus'ta forma giyen Merih Demiral, takımını 1-0 öne geçiren gole imza attığı Roma maçında sakatlanarak sahayı terk etti.

Türk kahvesi gut hastalığından koruyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Romatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Meryem Can, kronik eklem ağrılarına yol açan gut hastalığından korunmanın yollarını açıkladı. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve 14. Louis gibi tarihteki ünlü isimlerin gut hastalığından muzdarip

Altınova'nın yeni ağası İmdat Karadağ

Altınova'da  düzenlenen 4. Hersek Yağlı Güreşlerine büyük bir katkı sağlayarak güreş ağalığına 260.000 TL vererek

İzmit'te Roma Dönemine Ait Eserler Bulundu

Kocaeli'de belediyenin yeni hizmet binasının temel kazısı sırasında Roma dönemine ait 3 lahit bulundu. Bölgedeki inşaat faaliyetleri durduruldu.

Kocaeli'de halk otobüsü şoföründen taciz

Kocaeli'de halk otobüsüne binen Romanya uyruklu M.E. isimli kadına tecavüze teşebbüs eden şoför H.A. tutuklandı.

Romen Sünnet Düğünü Yarın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Roman Sünnet Şöleni’nde Roman çocuklar erkekliğe ilk adımını atacak.

Bu Akşam Öğretmen Evin'de Canlı Müzik Şöleni

Karamürsel Öğretmen evin'de Canlı Müzik şöleni Halay, Horon, Misket, Roman havalarının yer alacağı eğlenceye davetlisiniz.

Mezun öğrenciden okuluna kitap bağışı…

Mezun öğrenciden okuluna kitap bağışı… Karamürsel’de İlteriş Kaya Kaymaz isimli öğrenci, mezun olduğu okula 183 adet roman bağışında bulundu. 2015 TEOG Sınavında 490 puan alarak Özel Bir Fen Lisesi’ni tam burslu kazanan İlteriş Kaya Kaymaz, geçmiş yıllarda öğrencisi olduğu Nazmi Oğuz Ortaokulu’na kitap bağışında bulundu. İlkokul ve Ortaokul hayatı boyunca 183 adet roman okuyan ve okuduğu romanları eski okuluna bağışlayan öğrenci, büyük-küçük herkese örnek olabilecek bir davranışa imza attı. Kitapları Müdür Yardımcısı Orhan Karadoğan’a teslim eden genç öğrenci “Bu kitapları okuduktan sonra kendi kütüphanemde kalsa, kimse faydalanamayacak. Ama okul kütüphanesine verirsem çok sayıda öğrenci faydalanır düşüncesiyle size getirdim. İleride iyi bir meslek sahibi olursam mezun olduğum okullara daha çok yardım etmeyi isterim…”dedi. Müdür Yardımcısı Orhan Karadoğan’ın, eski öğrencilerinin bu olumlu davranışından dolayı duygulandığı gözlendi. Karadoğan öğrencisine teşekkür ederek kitapları okul kütüphanesine kaydetmek üzere teslim aldı.

Mürsel Alp Anadolu Lisesinden Başkan’a Teşekkür

Karamürsel Mürsel Alp Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Güneysu, Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Turan ve yönetimi ile birlikte Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette geçtiğimiz ay Romanya Targoviste’de Colegiul Economic “Lon Chica” okuluna gittiklerini belirten Okul Müdürü İsmail Güneysu yaptığı konuşmada “Romanya Karamürsel’e ziyarete geldiğinde bizlere her türlü desteği verdiniz. Sizlere okulumuza yaptığınız desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Romanya’ya gittiğimizde bizi çok sıcak karşıladılar ve sizlere selam gönderdiler” dedi. Başkan Yıldırım ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, eğitime yaptıkları desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Büyük Üstad Yaşar Kemal'i kaybettik

Bir süredir hastanede tedavi gören usta yazar Yaşar Kemal hayatını kaybetti. YAŞAR KEMAL KİMDİR? Yaşar Kemal, 1923 yılında Osmaniye'nin Gökçedam köyünde doğdu. Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından biridir. İlk öykü kitabı Sarı Sıcak'ta da yer alan Bebek öyküsü ile ilk romanı İnce Memed, Cumhuriyet'te tefrika edildi. İnce Memed, yaklaşık kırk dile çevrilerek yayımlandı ve kitaplarının yurtdışındaki baskısı yüz kırktan fazladır.