Sendika Haberleri

Sendika Haberleri

Hürriyetçi Eğitim Sendikası, Seçim Kuruluna Teşekkür Etti

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından Hürriyetçi Eğitim Sendikası'ndan Önder Kaymaz tarafından yapılan açıklamada, seçim görevlilerinin daha insanca koşullarda görev yaptığına dikkat çekilerek, İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve Üyelerine teşekkür edildi.

Altınova'da Tersane İşçilerinden Düşük Zamma Karşı Eylem!

DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası, İstanbul Tuzla ve Yalova'nın Altınova ilçesindeki Hersek'te tersane patronlarının işçilerin ücretlerine yapılacak zam oranını açıklamamasına tepki olarak eş zamanlı eylem düzenledi.

Hürriyetçiler kahvaltıda buluştu

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Karamürsel Temsilciliği, Pazar günü İspirli Cafe’de Eğitim Çalışanları ile bir araya geldi. Şiddetli rüzgar ve olumsuz hava koşullarına rağmen kahvaltıya katılım yoğun oldu.

Karamürsel Belediyesi çalışanlarına ZAM

Karamürsel Belediyesi'nde işçilere ZAM Karamürsel Belediyesi sendikalar ile görüşerek personel ücretlerinde refah zammı verildiğini duyurdu

Yine Altınova tersaneler bölgesi! Yine iş kazası!

Altınova Tersan Tersanesinde iş cinayeti sonucu yaşamını yitiren Ahmet Kaya için sendikalar açıklama yaptı.

Hürriyetçi Eğitim Sen’de Görev Değişimi

Yaklaşık bir yıl kadar önce İlçe Temsilciliğini kuran Hürriyetçi Eğitim Sendikası’nda İl Başkan Yardımcısı Önder Kaymaz ;  Karamürsel İlçe Temsilciliği görevine getirildi. Önceki İlçe Temsilcisi Serpil Acar Yıldırım ise Önder Kaymaz’dan boşalan İl Başkan Yardımcılığı görevine

HİZMET İŞ'TEN KARAMÜRSEL AÇIKLAMASI

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, Karamürsel Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son durumu anlattı.

Önder Kaymaz; haksızlık karşısında susmayacağız dedi!

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Önder Kaymaz 2023 Yılının Eğitim Camiasının yılı olması için büyük bir şevk ve azim ile çalıştıklarını ve her geçen gün bir çığ misali büyüyerek kocam bir aile olduklarını dile getirdi.

Milli Eğitim’de Sendikal Baskı İddiaları!

Karamürsel’de bazı sendikalarda çok yoğun üye istifaları yaşanıyor. Özellikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı eylem yapılmamasına öfkelenen sendikaların üyeleri beşerli-onarlı gruplar halinde istifa ederken bazı Okul Müdürlerinin kendi sendikasından istifaları önlemek için yasaları çiğnedikleri iddia ediliyor.

MHRS'den randevu alacaklar dikkat! Doktorlar 6 gün iş bırakıyor

Kamu sağlık sendikası Hekimsen, doktorların mayıs ayında 6 gün iş bırakacaklarını duyurdu. Sosyal medyada yapılan açıklamada 5,6,17,18,26 ve 27 Mayıs tarihlerinde hekimlerin iş bırakacağı belirtilirken "Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Hürriyetçi Eğitim Sendikası gümbür gümbür geliyir

Geçtiğimiz ay içinde İl teşkilatını oluşturan Hürriyetçi Eğitim Sen kahvaltılı bir toplantıyla Karamürsel İlçe teşkilatını teşekkül ettirdi.

Karamürsel belediyesi işçisi hüsrana uğradı!

Karamürsel belediyesi işçisi sendikaya geçmesi ile birlikte yeni yıl maaşlarının enflasyona uygun bir şekilde düzeltilmesini beklerken yatırılan maaşlarla hayal kırıklığı yaşadı.

Hak-İş Karamürsel'de sağlık çalışanları ile buluştu

Sağlık Bakanlığına bağlı tüm iş yerlerinde çalışan sağlık işçilerinin yetkili sendikası Hak-İş Karamürsel’de sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

İsmail Yıldırım işçilere yüzde 30 zam?

Karamürsel Belediye başkanı İsmail Yıldırım Belediye içerisinde genelde masa başı işleri yapan şanslı 50 kişiye büyük bir jest yapmış ve maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasını onaylamıştı.

İzmit Belediyesi: "İşçiler kendileri ayrıldı"

İzmit Belediyesi’nden Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy’un “İzmit Belediyesi’nde işçi kıyımı yapılıyor” şeklindeki açıklamalarına cevap verildi.

Gebze'de Flormar direnişinin 224. gününde yanıt: Konuyu araştırıyoruz...

Sendikaya üye oldukları için işten atılan Flormar işçilerinin direnişi 224'üncü gününe ulaştı.

Karacan'ın cenazesi yarın defnedilecek!

Lastik İş Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın cenazesi yarın öğle namazına müteakip Fevziye Camii'nden kaldırılarak Bağçeşme mezarlığına son yolculuğuna uğurlanacak.

Abdullah Karacan Sakarya'da başından vuruldu

Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya'da silahlı saldırıya uğradı.

Gölcük tersanesi çok sayıda eleman alacak

Gölcük Tersanesi 390 işçi alımı yapacak. Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız

21 Mart 2018 Çarşamba araç sahiplerine kötü haber

Araç sahiplerine kötü haber, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nın (PÜİS) açıklamasına göre bu gece yarısından itibaren benzine 15 kuruş zam yapılacak. Motorinin fiyatı değişmeyecek.

Abdullah Karacan’ın acı kaybı

Abdullah Karacan’ın yeğeni Nuri Peker hayatını kaybetti

BELEDİYE İŞÇİLERİ YÜZDE 20 ZAM İSTİYOR!

İlimizdeki 5 belediyede çalışan işçiler için toplu iş sözleşme taslağı tamamlandı. Görüşmeler önümüzdeki günlerde başlayacak.

Resmi Açıklama sonrası indirim oranı arttı

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı 4 Nisan 2017....

Sürücüler dikkat! Zam geldi

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), otogaza 3 kuruş zam yapıldığını açıkladı.

Ali Kangal'dan Belediye Çalışanlarına Zam

Kaytazdere Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Toplu Sözleşme İmzalandı

Karamürsel Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri tamamlandı. İşçiler yüzde 16 zam aldılar.

Gölcük Tersanesi'nde personel alınacak

Gölcük Tersanesi'nde personel alınacak Donama Komutanlığı Gölcük Tersanesi’nde görevlendirilmek üzere personel alınacak Gölcük Tersanesi’nde görevlendirilmek üzere personel alınacak. Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, Gölcük Tersane Komutanlığı’na personel alınacağını duyurdu. Başkan Yıldız, Gölcük Tersane Komutanlığı’na 131 işçi alınacağını dile getirirken, 400’den fazla kişinin bu süreçte mülakata alınacağını belirtti.

Karamürsel Eğitim-Bir-Sen'den Gecikmeli Öğretmenler Günü Kutlaması

Karamürsel Eğitim Bir-Sen'den gecikmeli öğretmenler gününü kutlamasını Karamürsel Zevk-in Cafe’de geçtiğimiz Pazar günü yaptı. Karamürsel Eğitim Bir-Sen tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasına yaklaşık bir hafta sonra Karamürsel Zevkin Cafe’de düzenlenen kahvaltıya çok sayıda sendikaya bağlı eğitimciler eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldı.

ADD Karamürsel Terörü Lanetledi

ADD Karamürsel Terörü Lanetledi Karamürsel Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karamürsel Şubesi terörü lanetleyen basın açıklaması yaptı Ölü ve yaralı sayısını açıklanmıyor Karamürsel Atatürkçü Düşünce Derneği Karamürsel Şubesi terörü lanetleyen basın açıklamasını Karamürsel ADD Şube Başkanı Münteha Purut yaptı. Purut, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; ‘Başkent Ankara, tarihimizin gördüğü en büyük provokasyona sahne oldu. Demokrasi düşmanları, güçlükle ayakta duran birlik, kardeşlik ve barış ortamına tarihin en ağır darbesini indirdi. Ülkeyi bu ortama sürüklemede en büyük pay sahibi olanlar ölü ve yaralı sayısını açıklayamıyor. Doğru bilgi vermek isteyenlere de sansür uyguluyor. 97 vatandaşın öldüğü belirtiliyor 10 Ekim Cumartesi günü, Ankara’da, TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği), DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) ve TTB (Türk Tabipler Birliği) tarafından düzenlenen ve çok sayıda kuruluşun katıldığı “barış” mitingi kana bulandı.