Sınırı Haberleri

Sınırı Haberleri

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Kiralarda Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkabilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı programda yaptığı açıklamalarda kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının devam edip etmeyeceği konusuna değindi.

Kritik karar! Marketlerin açılış saati değişiyor!

Ticaret Bakanlığı'nın zincir marketlere yönelik hazırladığı taslakta pek çok meyvenin açıkta satışının sona ermesi ve bazı ürünler için satış yasağı ile birlikte açılış saatleri için sınırlama, ödemelerde 30 gün şartı,

GÖLCÜK HALKI TEPKİ GÖSTERİNCE, KARAMÜRSEL'E KAYDIRILDI!

Gölcük’te halkın direnişi ile karşılaştıktan sonra iptal edilen katliam, Karamürsel sınırına yapılacak olan Rüzgar Elektrik Santrali (RES) ile yine ormanlık bir bölgede katliam yapmak için kolları sıvadı.

Bedelli askerlikte yaş sınırı kaldırılıyor

AKP’nin bedelli askerliğin de içinde yer alacağı askerlik sistemiyle ilgili çalışmasında ayrıntılar netleşiyor, yaş koşulu aranmayacak.

Açlık sınırı açıklandı

4 kişilik ailenin açlık sınırının 1941 lira, yoksulluk sınırının ise 6323 lira olduğu açıklandı. Evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın 'yaşama maliyeti' ise aylık 2393 lira olarak hesaplandı.

Milyonlara yeni yılda 3 müjde birden

Yeni yılda milyonlarca emekli adayını sevindirecek müjdeler üst üste geliyor.

Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilikte yaş şartı değişiyor...

Emeklilik yaşı kademeli olarak yükseltiliyor. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 2008 yılında çıkartılırken, bir önceki kanunda yer alan kadınlarda 58, erkeklerde 60 olan emeklilik yaşı da korunmakla birlikte 2048 yılına kadar kademeli bir şekilde yükseltilerek 65'e çıkarıldı.

Bedelli askerlik bekleyenler dikkat: İşte yaş ve bedelde son durum

Milyonlarca kişinin beklediği bedelli askerlik konusunda son karar verildi ve yaş sınırı 25’e çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile kararname hazırlandı.

Bedelli askerlik son dakika! Yaş sınırı ve ücreti belli oldu mu?

Bedelli askerlik ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Bedelli askerlik ne zaman çıkacak sorusu akıllara takılmışken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Son Dakika Gebzeli asker şehit oldu!

Son Dakika, Hakkari Çukurca ilçesinin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Zer Tepe bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu. Şehir askerin Gebze’de yaşadığı öğrenildi.

Çocuk parkında ölüm tehlikesi

Kocaeli Ulaşlı'da vatandaşlar isyan etti. Sürekli olarak hizmet alamadıklarını iddia eden vatandaşlar burası Gölcük ve Karamürsel'in sınırında fakat ne Gölcük'ten

Bedelli askerlik Son Dakika müjdesi 2017 Mayıs ayında

Bedelli Askerlik çıkması kadar yaş sınırı da oldukça önemli. 1990 öncesi ve sonrası olarak Bedelli Askerlik kararı önem sarf ediyor ancak 1990 sonrası pek ümitlen memesi gerekiyor.

Ankara'da Musul alarmı!

Türkiye, Musul operasyonunun başlaması ile birlikte Irak sınırında güvenlik önlemlerini artırdı.

Atme çadır kentine bombalı saldırı

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Atme çadır kentinde, Özgür Suriye Ordusu'nun nöbet değişimi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 20'den fazla kişi hayatını

Karadeniz'de çatışma: 6 terörist öldürüldü

Edinilen bilgiye göre, Mesudiye kırsal alanında Arpaalan Mahallesi ile Sivas'ın Koyulhisar ilçe sınırında güvenlik güçleri bir grup teröristle karşılaştı.

İşsizliğe 1 Yıl Sınırı Geliyor

Çalışma Bakanlığı uzun süreli işsizliği bitirmek için kolları sıvadı, Özel İstihdam Büroları’na ilişkin yönetmelik taslağını tamamladı

Canlı Bomba ve 10 İŞİD Üyesi Yakalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye sınırından Türkiye'ye girmeye çalışan 10 IŞİD üyesinin yakalandığını, yakalananlardan birinin canlı bomba olduğunu ve üzerinde bomba düzenekleri olduğunu açıkladı.

Emeklilik'de 30 Yıla Takılanlara Müjdeli Haber

Otuz yıldan fazla süre çalışmasına rağmen, emekli ikramiyesi 30 yıl sınırına yakılan memurlara yönelik iyi haber geldi.

İşte 2015 yoksulluk sınırı

Yoksulluk sınırı 4 bin 512 lira Aralıkta 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 385 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 512 lira olarak hesaplandı.

Erzurum'da 2 şehit

Erzurum'da 2 şehit Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. 0Sitene Ekle [Erzurum'da 2 şehit]Erzurum Valiliğinden alınan bilgiye göre, jandarma birliklerince bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlarda Erzurum Şenkaya ile Ardahan'ın Göle ilçesi sınırı arasında kalan Akşar ve Karıncadüzü mevkileri arasında bir grup teröristle çatışma çıktı.

Gölcük Tersanesi'ne 131 işçi alınacak kayıtlar bu gün başladı

Belirli aralıklarla işçi alımı yapan Gölcük Tersanesi 131 işçi alacak. Bugün başlayan ve 26 Ağustos'ta sonlanacak olan başvurularda 13 akücü, 12 borucu, 2 boyacı, 2 elektrikçi, 4 elektronikçi, 4 fiber glasçı, 2 gemi adamı, 5 izlosyoncu, 3 kaptan, 20 kaynakçı, 13 marangoz, 19 tekne onarım işçisi, 19 tesviyeci planyacı, 13 tornacı alınacak. KPPS’den 60 ve üzeri alan ve bu mesleklere sahip olan 393 kişi Gölcük Tersanesi’nde mülakata girecek. İşe alınacak kişilerin 19 yaşından gün almış olmak, meslek lisesinin bu alımları ilgilendiren bölümlerinden mezun olmak, Kocaeli’de ikamet etmek yaş ve cinsiyet sınırı yok, askerlik gibi özellikleri de taşıması gerekiyor. İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, firmaların iş konusunda işçi sıkıntısı çektiğini belirterek “İş yerlerini geziyoruz. Açık iş taleplerini alıyoruz açık iş taleplerine göre elimizdeki işçileri yönlendiriyoruz. Şuanda en büyük sıkıntı 29 Bin iş açığımızın olması” dedi. İşbaşı eğitimlerinden de bahseden Yılmaz, “İşbaşı eğitimin amacı işsizliği azaltmak. İşyerlerine taleplerine göre işçi veriyoruz. 6 aylık çalışma sonrasında firma işçi alımı yapmazsa 1 yıl boyunca işbaşı eğitimi programını uygulayamıyor. 6 aylık maaşını biz veriyoruz. Genel sağlık sigortasını ödüyoruz ve günlük 38.48 TL maaş veriyoruz. İş yeri bu kişileri yüzde 20 istihdam garantisi ile çalıştırıyor. İşbaşı eğitimine şu ana kadar Bin 200 kişi böyle işe girdi. Bir yıldır devam eden bu sistemde genelde küçük ölçekli iş yerleri bu gibi işçileri alıyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz 3 Bin 150 kişiyi işe yerleştirmek. Bu projeye katılmak için kuruma kayıtlı olmak, işsiz olmak ve 15 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor” diye konuştu.

Mavi bayraklı altınkemer plajı pırıl pırıl

Mavi bayraklı altınkemer plajı ramazanda da dolu Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın çevre ve turizm konusunda belirlediği 32 kritere uyan Karamürsel Altınkemer Halk Plajı kriterlerini koruyarak bu yıl da mavi bayrak almaya hak kazanarak ramazan ayında da dolu. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın çevre ve turizm konusunda belirlediği 32 kritere uyan Karamürsel Altınkemer Halk Plajı kriterlerini koruyarak bu yıl da mavi bayrak almaya hak kazanarak ramazan ayında da dolu. Hava sıcaklılıklarının 30 dereceyi gösterdiği şu günlerde Karamürsel Altınkemer Halk Plajı özellikleri ile Kocaeli halkının yeni gözde plajlarından biri haline geldi. Sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Karamürsel'e akın eden vatandaşlar, Ramazan ayında da plaja ilgi gösteriyor. Plajda güvenlik, Cankurtaran, ilk yardım olanakları, çöp ve geri dönüşüm kutuları, duş, soyunma kabini, WC, yüzme sınırı, engelliler için olanaklar, yönlendirme levhaları, peyzaj düzenlemesi mevcut olup, vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor.

Karamürselli Güreşçilerimiz Yarınki Güreşlere Hazır

TÜM KOCAELİLİ VATANDAŞLAR DA DAVETLİ Çok yakın bir zamana kadar Karamürsel sınırında yer alan ve eski beldemiz olan Altınova’nın Hersek Yağlı Güreşleri, yarın saat 11.00’de, Hersek Mahallesi’nde düzenlenecek. Güreşlerde 27 baş, 32 başaltı, 25 büyük orta ve diğer 10 boyda güreşçiler er meydanına çıkacak. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 20.30’a kadar festival havasında geçecek olan Altınova Belediyesi Hersek Yağlı Güreşleri’ne Yalova ve Kocaelili tüm vatandaşları davet etti.

Şehidimiz Kadir Yıldız'ın Ailesine Şehitlik Beratı Ahmet Narinoğlu Verdi

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye sınırında arkadaşları ile nöbet tutarken şehit düşen onbaşı Kadir Yıldız’ın (21) ailesine, "Şehadet Belgesi" veren Kaymakam Ahmet Narinoğlu

Ceylan pınarda şehit düşen askerler İçin derin muamma !

Ceylanpınar sınırında geçen aralık ayında “sevgili mesajı nedeniyle cinnet geçirerek, iki askeri öldürüp intihar eden” er Umut Aslan olayına ilişkin soruşturmada yeni iddialar ortaya atıldı. Soruşturma dosyasına göre 2 asker yakın mesafeden yapılan atışla ölmedi, 3 askerin de ellerinde barut izi bulundu. Olay yerinde ise üç askerin silahından çıkmayan bir kovana rastlandı...