Uluslararası Haberleri

Uluslararası Haberleri

Karamürsel'den çıktı. Dünyaya adını duyurdu

Kıbrıs'ta düzenlenen Uluslararası MMA Şampiyonası'nda Karamürsel'in gurur kaynağı olan Pirge Sambo Academy'den başarılı sporcular Altay Pirge, Kerem Ali Vahap, Cem Şahut Vahap ve Adar Vargün, toplamda 4 altın madalya kazandı.

Ecenur Erdoğan, Alanya'da 2 Altın Madalya Kazandı!

Karamürsel Genç Şefi Ecenur Erdoğan, Alanya'da 2 Altın Madalya Kazandı!

Kocaeli Narkotik tarih yazdı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen "Narkogüç 45" operasyonu kapsamında, uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapan organizasyonlara yönelik önemli bir adım atıldı.

ABD ve İngiliz savaş uçakları Yemen'e saldırısı düzenledi

ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'de birkaç kentte bazı noktalara yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Yemen'deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD ve İngiliz savaş uçakları gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenledi.

Karamürsel'in altın çocuğu Olcay Batu Coşkuner

Karamürsel Belediyesi Master Yüzme Grubundaki Yüzücü, Karamürsel'in altın çocuğu  Olcay Batu Coşkuner, Yalova da 08-10 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Masterlar Kısa Kulvar Kış Yüzme Şampiyonasında tarih yazdı.

Ahmet Öz’ün acı kaybı

Karamürsel Aktif Haber gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Öz Babasını kaybetti.

Sabiha Gökçen, yüzde 523'lük büyümeyle Avrupa'da birinci

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 2019 Havalimanı Endüstrisi Bağlantı Raporu'nu yayınladı. SHGM'nin internet sitesinde yayınlanan rapora göre İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı

Kadey'den 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' mesajı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü      

Beden psikoterapisi odaklı yüksek lisans programı ilk öğrencilerini aldı

Maltepe Üniversitesi, Türkiye'de beden psikoterapisinin yaygınlaştırılması amacıyla 'Uluslararası Beden Psikoterapisi Sertifikalı Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı'nı açtı.

'Futbolda toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmalı'

İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü, BİLGİ Gender Çalışma Grubu ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, futbolda ayrımcılığa karşı çalışmalar yapan uluslararası FARE Network desteğiyle 'Kapsayıcı Futbolu Düşlemek' etkinliğini düzenledi. Şiddetsizlik Merkezi

Karamürsel'de moloz yığınlarından çıkan şampiyon: Altay Pirge

Karamürselli jiu jitsu sporcusu Altay Pirge iki sene boyunca tam gün moloz taşıdı, akşamları idman yapıp, yıllık izninde Türkiye şampiyonluğuna uzandı.

Hürriyet ve eşi harmandalıyla büyüledi

Kentimizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden Nikomedya Halk Dansları Topluluğu SKM’de 18 Mart Çanakkale Zaferi şerefine düzenlediği ‘Bir Çift Mavi Göz’ gösterisiyle büyük beğeni topladı.

Karamürsel'den Dünyaca Ünlü Pastacılara kafatutan chef Engin Yılmaz

Uluslararası arenada büyük öneme sahip olan "Master Of Cake Başkent Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivali", 22-23 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Karamürselli kızımız dünya 2. oldu

Karamürselli Göksu Kuzu “Dostluğun Büyüsü” konulu uluslararası çocuk resim yarışmasında dünya ikinciliğini kazandı.

Bölgenin en temiz plajı yine mavi bayrak aldı

Kaytazdere Beldesi Saralkent Halk Plajı, 44 ülkede faaliyet yürüten Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın, belli kriterlere sahip olan plaj ve marinalara verdiği

Amerikalılar'ın Karamürsel sırrı çözüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumu Çoban Mustafa Paşa Uluslararası Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu‘nda Amerikalılar tarafından

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için, Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı'nca vatandaşların festival alanına kolay ulaşım sağlamaları amacıyla ring seferleri düzenlenecek.

Amerikalılar Karamürsel hava üssünde arkeolojik kazılar yapılmış .!

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nda Amerika’nın kullandığı Karamürsel hava üssünün ilginç hikayesi aktarıldı

Meclis, rekor sayıda tasarıyı kabul etti

Uluslararası anlaşma ve mutabakat metinlerinin onaylanmasına ilişkin 26 tasarı kabul edildi. Genel Kurulun 3 günlük mesaisinde toplam 97 tasarı yasalaşmış oldu

MİSAFİR OL GEL BANA BOŞNAK BÖREĞİ AÇAYIM SANA

Uluslararası Öğrenci Birimi, Kocaeli’nde üniversite eğitimini sürdüren öğrencilere olan ilgisini sürdürüyor. Misafir öğrencilere adeta gözü gibi bakan

Türkiye'nin kredi notu ile oynarsanız bizde sizle oynarız

Türk hackerler, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’in internet sitesini hedef aldı. Aslan Neferler Tim, Türkiye'nin kredi notunu düşüren Moody’s

NASA'da Astronot Twitter'da İstanbul'u Paylaştı

NASA astronotu Jeff Williams, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çektiği İstanbul Boğazı videosunu Twitter'dan paylaştı.

Karamürsel'de Parkurlu Doğa Yürüyüşü

Karamürsel'de hazırlıkları biten uluslararası standartlardaki doğa yürüyüşü parkurlarının tanıtımı amacıyla yürüyüş tertip edildi.

Türkiye; Almanya, İtalya, Japonya gibi dünya devlerini arkada bıraktı!

Lowy Enstitüsü’nün uluslararası politika araştırmalarında hazırlayıp yayınladığı 2016 Global Diplomasi İndeksi’nde, Türkiye en iyi ağa sahip 6. ülke çıktı.

TREKKİNG VE DOĞA SEVENLERİN DİKKATİNE

Güzide ilçemizin uluslararası standartlardaki doğa yürüyüş parkurlarının tanıtımı amacıyla Karamürsel Kamu Kurumlarını Kalkındırma Derneği ve Karamürsel

CHP kadın kolları başkanından basın açıklaması

Bugün 25 Kasım. Bugün, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. Dünyanın her yerinde kadınlar aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyorlar. 21 yüzyıl kadın enerjisinin yükseleceği bir yüzyıl olacak. Böyle bir dönemde Türkiye’de kadın olmak zorlaşıyor. Kadına yönelik ideolojik bir saldırı var. Kadınlar her gün öldürülüyor,şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor, candan can kopuyor. 2010-2015 yılları arasında Türkiye’de 1134 kadın öldürüldü, Sadece 2015’in ilk 10 ayında 236 kadın öldürüldü, Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel şiddet raporuna göre Türkiye, kadın cinayetlerinde Avrupa bölgesi ülkeleri (41 ülke) arasında 13.sırada.. Kadınların en temel insan hakkı olan yaşam hakkı ellerinden alınırken “fıtrat” veya "abartı" denilen kadın cinayetleri, tahrik, iyi hal, pişmanlık,vb. ceza indirimleriyle neredeyse ödüllendirme noktasına gelmiş durumda.

HAYDE KARAMÜRSEL TREKKİNG VE DOĞA SEVENLER PAZAR GÜNÜ BULUŞUYOR

HAYDE KARAMÜRSEL TREKKİNG VE DOĞA SEVENLER PAZAR GÜNÜ BULUŞUYOR Karamürsel'de uluslararası standartlardaki doğa yürüyüş parkurlarının tanıtımı amacıyla Karamürsel Kamu Kurumlarını Kalkındırma Derneği, İlçe Spor Müdürlüğü ve Kapam işbirliğiyle doğa yürüyüşü gerçekleştiriyor. 15 km lik eşsiz manzaraya sahip parkur,Tahtalı Mahallesinden başlayıp Senaiye mahallesinde en geç 11:00 gibi son bulacaktır. Yürüyüş sonunda bizleri eşsiz bir köy kahvaltısı bekliyor olacak. Ulaşım ve kahvaltı dahil 10 TL ücreti olan yürüyüş için arabalar 22 Kasım Pazar sabah saat 07:00 da Karamürsel Hükümet Konağı önünden kalkacaktır. Katılmak isteyenlerin gün içerisinde 0544 902 29 09 numaralı telefona isimlerini yazdırması gerekiyor. KATILIMCILARIN UYMASI GEREKEN KURALLAR ? - Ekip rehber ve artçıların talimatlarına uymak zorundadır. - Ekip aynı anda yürümeye başlar ve mola verir. Herkes ekibin temposuna uymak zorundadır. - Sırt çantası,içerisinde pet şişe su ve yedek eşya bulundurmanız yararınıza olacaktır. Tüm doğa ve sporseverleri bekliyoruz..

Karamürsel'de 34. Geleneksel Yağlı Güreşleri Başlıyor

Güreş alanında büyük bir başarıya sahip olan Karamürsel, Yağlı Pehlivan güreşlerinde uluslararası bir boyut kazanmıştır. Amacımız ata sporumuzu yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve geleneksel kültür değerlerimize sahip çıkmaktır. Bizler Karamürsel Belediyesi olarak ata sporumuza vermiş olduğumuz desteği 33 yıldır sürdürüyoruz” dedi.

Karamürsel'in 'Mavi Bayraklı' denizinde, bayram cıvıl cıvıl

Karamürsel'in 'Mavi Bayraklı' denizinde, bayram keyfi Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın çevre ve turizm konusunda belirlediği 32 kritere uyan Karamürsel Altınkemer Halk Plajı kriterlerini koruyarak bu yıl da mavi bayrak almaya hak kazanarak ramazan bayramı tatilini fırsat bilenlerle doldu taştı.