Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber

Karamürsel başta olmak üzere Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber Haberleri

Büyük Acımız Üsküdar Vapuru Şehitlerini Anılıyor

Büyük Acımız Üsküdar Vapuru Şehitleri Anılıyor. 1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak batması sonucu boğularak yaşamlarını yitiren 76’sı öğrenci toplam 272 kişi için, Karamürsel’de 1 Mart Pazar günü saat 10.30 da Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma programı yapılacak. Karamürsel Belediyesi tarafından düzenlenen, anma töreninde İlçe Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunup, dualar okunacak. Karamürsel Belediyesince bu elim kazanın 57. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine ilçe protokolü ve bu faciada yakınlarını kaybeden ilçe halkı katılacak.

Kent Konseyi'nden Yıldırım'a Ziyaret

Kent Konseyi'nden Başkan Yıldırım'a Ziyaret Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Mesut Çalık ile yürütme kurulu üyelerini makamında kabul etti. Başkan Yıldırım ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Kent Konseyi’nin Karamürsel'i geliştirecek güzel projelere imza atacağına inanıyorum" dedi.

Son Dakika İki askeri keşif uçağı düştü: 4 şehit

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bugün akşamüstü Malatya'dan havalanan iki savaş uçağımızla daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Bana ulaşan bilgi, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu diğer ikisi hakkında bilgi yok" dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu'nda, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın Malatya'da iki savaş uçağının düştüğüne dair basından haberler aldıklarını ve hükümet yetkililerinin bilgilendirmesini istedi. TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut da İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya söz verdi.

Ezgi Sertel İle Lezzet Haritası Karamürsel de

Show TV ekranlarında ilgiyle takip edilen, “Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası” program ekibi Karamürsel ‘de çekimler yaptı. Her Cumartesi ve Pazar Show TV ekranlarında izleyicisi ile buluşarak Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini ekrana taşıyan ‘Lezzet Haritası’ isimli programın bu haftaki durağı kendine has mutfağı, tarihi ve doğal güzellikleriyle herkesi kendine hayran bırakan Karamürsel oldu. Aşıklar Tepesin‘de gerçekleşen çekimlerde kendine has menüsü ve yöresel yemeklerine hayran kalan sunucu Ezgi Sertel, karamürselin‘de tanıtıldığı programın çekimleri 5 saat sürdü.

Karamürsel Vergi Dairesinden Başkan Yıldırıma ziyaret

Yıldırıma Ziyaret Karamürsel Vergi Dairesi Müdürü Adem Atar, Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz ve Gelir Şefi Sabahat Etcan ile birlikte 23 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında kutlanan vergi haftası sebebiyle Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı ziyaret etti. Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen ziyarette Müdür Adem Atar, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a Vergi haftasının öneminden bahsederek Vergilerini düzenli ödeyerek katkı sağlayarak topluma sunulan hizmetle

Karamürsel'de facianın eşiğinden dönüldü: TIR, Üst geçidi Biçecekti

Son dakika Karamürsel D-130 Karayolunda kızmeslek ısışlara gelmeden son durakta üst geçide metreler kala kontrolden çıkan bir TIR karşı yola kayarak geçti ve yolu trafiğe kapattı.Yalova - İzmit d-130 karayolu trafiğe kapanırken TIR'ın yoldan çekilmesinin ardından tekrar trafiğe açıldı.Polis kazayla ilgili sorutuşrma başlatırken,olay yerinde bulunan vatandaşlar yaşanan kazanın her zaman olduğu gibi artık alışıla gelen betonyol için hala alınan bir önlem olmadığını ve bu kazalardan artık bıkıp usandığını soyleyen vatandaş insanların öldüğünü yaralandığını fakat bu konu ile ilgili kimsenin çıkıp bir açıklama yapmamasından ötürü öfkelerini bizlerle paylaştılar. İlgilenenlere duyurulur.

Dün gece İç güvenlik paketinde 10 madde kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde 10 madde kabul edildi. Dün saat 14.00'da açılan TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi görüşmelerine saat 21.30'da geçildi. Görüşmelerde AK Parti gün boyu paketin görüşmesini iç tüzük haklarını kullanarak itiraz ve usul tartışmalarıyla uzatmaya çalışan muhalefetin direnişini karşı atakla kırdı. İtirazlar dikkate alınmadı ve görüşmeler başladı. Buna tepki gösteren CHP ve HDP'li milletvekilleri bir süre birlikte oturma eyleme yaptı. Birleşime verilen aranın ardından oturma eylemi sona erdi. Birleşimin tekrar açılmasının ardından HDP'li milletvekilleri başkanlık divanı önüne gelerek saat 22.00'da başlattığı oturma eylemini 7 saat sürdürdü ve oturum kapanmasıyla sonlandırdı. Bazı HDP'li milletvekilleri ise pakette yer aldığı için yüzlerine fular ile tepki amaçlı kapattı. 5 bölüm 132 maddeden oluşan paketin 10 maddesi kabul edildi ve birleşim saat 05.10'da kapandı.

Karamürsel Ülkü Ocağın 'dan Fırat Çakıroğlu İçin Basın Açıklaması

Karamürsel Ülkü Ocağından Fırat Çakıroğlu için basın açıklaması yapıldı.

Karamürselde Okullar Cuma günüde Tatil

Yoğun kar yağışı ile birlikte, düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulları ile ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 20.02.2015 Cuma günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.

Yalakderede Olay Besicilere Silah Zoruyla Senet İmzalatıldığı İddiası

İddiaya göre, internet sitesinde küçükbaş hayvan satışı ilanını gören N.K, (40) ve F.İ (45), Yalakdere köyüne gitti. 9 kişi tarafından otomobillerinin önü kesilen besiciler, araçtan indirildi. Tabancayla bacaklarından vurulan, elleri ve ayakları bağlanarak İstanbul'daki çiftliğe götürülen besicilerin üzerlerindeki 40 bin lira gasbedildi, 150 bin liralık da senet imzalatıldı. Daha sonra serbest bırakılan 2 besici, yaralı olarak Eskihisar Jandarma Karakoluna başvurdu. Besicilerin şikayetçi olduğu kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Dikkat Meteoroloji'den çok soğuk ve kar uyarısı

Dikkat Meteoroloji'den çok soğuk ve kar uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun hafta başından itibaren çok soğuk ve kar yağışlı bir havanın etkisi altına gireceğinin tahmin edildiğini duyurdu. Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada soğuk ve yağışlı havanın Sibirya kökenli olduğu belirtilerek "Yurdumuzun; yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın; Güney ve Kıyı Ege ile Van ve Hakkari dışında kalan ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyı kesiminde de kar şeklinde olması tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Karamürselde Kaza 1 Yaralı

Karamürsel Amiral Caddesinde aracını parkeden Sabahaatin S. ( 44 ) yolun karşısında bulunan dostlar Markete gitmeye çalışırken yan yolda seyir halinde bulunan 34 GM 1914 plakalı Renault megane marka otomobili son anda fark ettiğini aracın sürücüsü Bülent F. ( 27 ) firene basmasına rağmen aracın çarptığı Sabahattin S. ( 44 ) nin kolu kırılan ve omuzu çıkan yaralı olay yerine gelen ambulansla gölcük devlet hastanesine kaldırıldığı ve durumunun iyi olduğu bilgisi paylaşıldı.

SoN Dakika.... Markete Giderken Araba Ezdi....

Markete Giderken Araba Ezdi....

Şehidimiz Kadir Yıldız'ın Ailesine Şehitlik Beratı Ahmet Narinoğlu Verdi

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye sınırında arkadaşları ile nöbet tutarken şehit düşen onbaşı Kadir Yıldız’ın (21) ailesine, "Şehadet Belgesi" veren Kaymakam Ahmet Narinoğlu

Tır Kaydı Dorsesi Yolun Karşı Tarafına Geçti Faciadan Kıl Payı Dönüldü

Son dakika Karamürsel D-130 Karayolunda kızmeslek ısışlara gelmeden son durakta kontrolden çıkan bir TIR karşı yola kayarak geçti ve yolu trafiğe kapattı.Yalova - İzmit d-130 karayolu trafiğe kapanırken TIR'ın yoldan çekilmesinin ardından tekrar trafiğe açıldı.Polis kazayla ilgili soruşturrma başlatırken,olay yerinde bulunan vatandaşlar yaşanan kazanın her zaman olduğu gibi artık alışıla gelen betonyol için hala alınan bir önlem olmadığını ve bu kazalardan artık bıkıp usandığını söyleyen vatandaş insanların öldüğünü yaralandığını fakat bu konu ile ilgili kimsenin çıkıp bir açıklama yapmamasından ötürü öfkelerini bizlerle paylaştılar. İlgilenenlere duyurulur.

KARAMÜRSELDE KARLA MÜCADELE TAM GAZ

KARAMÜRSELDE KARLA MÜCADELE TAM GAZ KARAMÜRSEL’in yüksek kesimlerinde dünden bu yana devam eden yoğun kar yağışı yüksek kesimlerdeki 8 mahallenin yolunun kapanmasına neden oldu. Belediye ekipleri karla kaplı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karamürsel ilçe merkezinde de etkili olmayan kar, yüksek kesimlerde 15 santimetreyi buldu. Osmaniye,Akpınar,Safiye,Suludere,Senaiye,Kadriye,Tahtalı,Fulacık Mahalleri’nin yolları kar nedeniyle kapandı. Belediye ekiplerinin kapan köy yollarındaki kar küreme çalışmaları halen hummalı bir şekilde sürüyor.Bu mahallerdeki taşımalı eğitim yapılan okullara bugün tatili verildi .

Meteoroloji Karamürselde kuvvetli kar yağışına karşı vatandaşlar uyarıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli'de kuvvetli kar yağışına karşı vatandaşları uyardı. İlimizdeki kar yağışının bu geceden itibaren başlayıp, Çarşamba akşamına kadar etkisini sürdüreceği ifade edildi.

İbrahim Karaosmanoğlu Karamürselde Salı Pazarını Gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel’de Önce Esnef Kefaleti ardındanda Pazarcılar odasını ve salı pazarındaki pazar esnafı ziyaret ederek, hayırlı işler diledi. Karamürsel’de Başkan Karaosmanoğlu’na Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, İlçe Kadın Kolları Başkanı ve partililer eşlik etti.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu,Narinoğlu'na iade-i ziyarette bulundu.

Valiyi Kapıda karşıladılar . Hükümet Konağı önünde Vali Cebiroğlu'nu, Kaymakam Narinoğlu ve Karamürsel Emniyet Müdürü Cenk Bozdağ ile diğer protokol karşıladı. Daha sonra makama geçen Vali Cebiroğlu, burada anı defterini imzaladı. Narinoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Cebiroğlu'na ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hoş bir sohbet sonrasında Narinoğlu misafirine kendi yazdığı kitabı hediye ederek uğurladı.