Sağlık

Sağlık Haberleri

Yine Ruslar'dan Doğalgaza Zam

Ruslar, Türk özel şirketlere verdiği doğalgaza 68 dolar zam yaptı. İndirim beklendiği bir dönemde Ruslar, Türk özel şirketlere verdiği doğalgaza 68 dolar zam yaptı. Şirketler, ocak itibarıyla geçerli zamma tepki göstererek geri alınmasını istiyor. Zam sonrası özel şirketlerin nihai tüketiciye bin metreküp satış fiyatı 390 dolara yaklaştı.

Eşi, dostu görmeye tam tamına 4,6 milyar lira harcandı

Türkiye halkının tatildeki ilk tercihini akraba ziyaretleri oluşturuyor. Seyahatlerin yaklaşık yüzde 60'ı yakınlara yapılırken, bu ziyaretler için geçen yılın 3. çeyreğinde 4 milyar 647 milyon lira harcama yapıldı. En fazla seyahate, 10 milyon 555 bin ile 25-44 yaş grubu çıktı.

İGDAŞ'ın satışı torba kanundan çıkartıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine devam edilen torba kanun teklifinde İGDAŞ özelleştirilmesine ilişkin düzenlemeler teklif metninden çıkartıldı.

Avrupa Yunanistan için hemen toplanıyor.

Yunanistan'ın durumunu görüşmek üzere Euro bölgesinin maliye bakanları acil toplantı kararı aldı. 11 Şubat'ta yapılacak toplantıda Yunanistan'a finansal destek konusunda nasıl bir yol izleneceğini görüşülecek.

ABD Dışişleri nden Bank Asya açıklaması geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Marie Harf, TMSF'nin Bank Asya yönetimine el koymasıyla ilgili hakkında açıklama yaptı.

Şeker Piliç fabrikası iflas etti

Mahkeme, 200 milyonluk borcu nedeniyle iflas erteleme isteyen Şeker Piliç'in iflasına karar verdi. Temeli 1950'lere dayanan şirket, Türkiye'nin ilk beyaz et ihracatçısı şirketiydi.

1100 balya sahte dolar bulundu

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, Ataşehir'de bulunan bir AVM'nin otoparkında Suriye uyruklu kişilerle sahte para alışverişi yapılacağı; paranın Suriye'ye götürüleceği ihbarı geldi.

Boytaş işçileri, işe başladı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu, Boydak Holding'e bağlı Boytaş fabrikalarında işçilerin düşük zamma tepki olarak başlattığı işi bırakma eylemi sona erdi.

S&P Yunanistan ın notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Yunanistan'ın kredi notunu "B"den "B-"ye düşürdü, "negatif" olan kredi görünümünü teyit etti.

Kıdem tazminatını nasıl ödersiniz,İşte yeni düzenleme

Kamu, kurum veya kuruluşlarınca yapılacak kıdem tazminatı ödemeleri, doğrudan işçinin banka hesabına yapılacak. Kıdem tazminatının hesabında, daha önce kıdem tazminatı ödenmiş süreler dikkate alınmayacak, aynı kıdem süresi için 1 defadan fazla kıdem tazminatı ödenmeyecek. Ödemede, işçinin son çalıştığı kamu kurum veya kuruluşundaki en son ücretinin asgari ücret artış oranları dikkate alınarak güncellenmiş miktarı esas alınacak. Tespit edilen hizmet süresine ilişkin kıdem tazminatı, 10 Eylül 2014 tarihli kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce iş sözleşmesi feshedilmiş işçilere ödenmeyecek.

Amerika dan yeni gelen haber doları uçurdu

ABD'de işsizlik oranı yüzde 5.7'ye yükselerek beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Bu durum doları etkiledi. Dolar/TL kuru veri öncesindeki 2.4350 düzeyinde, veri açıklandıktan sonra 2.47'yi aştı.

Twitter ın büyümesi son çeyrekte çok düştü sadece yüzde 1.4 oldu

Dünyanın en büyük sosyal ağlarından biri olan Twitter, popülerliğini kaybetmeye başladı. Şirket, son çeyrekte kullanıcı sayısını sadece yüzde 1.4 arttırarak tarihinin en kötü büyüme rakamına imza attı.

Yakalım mı yoksa yakmayalım mı?

Ekonomi tartışmalarımız sınırları aştı ve dünyanın en ünlü iktisatçılarına uzandı. Faiz-enflasyon tartışması eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zeybekci arasında Keynes ve Smith üzerinden yürüyor. Soru şu: Keynes’in kitaplarını yakalım mı yakmayalım mı?

Piyango dan birde şaibe davası

YURTDIŞINA kaçan bir Milli Piyango çalışanından mektup aldığını ileri süren CHP Konya Millletvekili Atilla Kart, “Bu mektupta şaibe itirafı var” derken, kurum yetkilileri, iddialar üzerine yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

Debinin üzerinde su çekiyorlar, kayıt dışı gelir elde ediyorlar

Türkiye’nin içtiği suların büyük bir bölümünü üreten Sakarya’da, valilik talimatıyla oluşturan ekipler su fabrikalarına yönelik su alma noktalarına 3 ay süren denetim yaptı. Denetimlerde il genelinde 158 su kaynağı belirlenirken, bazı firmaların bu kaynaklardan ruhsat sahası dışında ve kiralama yapmadan su aldıkları, bazılarının da kiralamadaki debinin çok üzerinde su çektikleri ortaya çıktı. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, bu şirketlerin kayıt dışı su alımıyla elde ettikleri gelirlerin de hesaplanacağını ve tahsili yoluna gidileceğini söyledi.

Gazanfer Bilge Sevgi Evi İçin İhale Düzenlenecek

Gazanfer Bilge Sevgi Evi’ne 36 bakım personeli alınacak Gazanfer Bilge Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nda iki yıl süreyle 30 lise ve dengi okul mezunu, 6 yüksek okul mezunu olmak üzere toplam 36 kişilik bakım personeli hizmet alımı için ihale açtı. İhale, 16 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’te Karamürsel’deki yuvada yapılacak. İhale dokümanı 150 TL karşılığında temin edilebilecek. İhalenin yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olduğu duyuruldu.

İçki ve sigaraya zam geldi

İçki ve sigaraya zam geldi Hükümet, yılın ilk zamlarını sigara ve içkiden alınan maktu vergilere yaptı.

Çağrı Semt Market Karamürsel’de açıldı

Çağrı Semt Market Karamürsel’de açıldı Çağrı Hipermarket'in discount konseptindeki markası Çağrı Semt Market, Karamürsel’de açıldı.

Kent meydanı inşaatının suyu çıktı!

Karamürsel Kent meydanı inşaatının suyu çıktı!

Toplam 304 haber.