Yaşam

Yaşam Haberleri

KARAMÜRSEL KENT KONSEYİNDEN ÇIKARMA

Gölcük Kent Konseyi’nde gerçekleşen ziyaret programında Ahmet NARİNOĞLU çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçemizde Kent Konseyinin yeniden çalışmalarının başlayacağını belirten Kaymakamımız, ziyaret isteklerini kırmayan Gölcük Kent Konseyine teşekkür etti. Ziyarete Narinoğlu ile birlikte Karamürsel Kent Konseyi Başkanı Mesut Çalık, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Yüksel Türközü, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır ve Karamürsel Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız

“Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız” konulu konferans düzenlendi. Karamürsel Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Kişisel Gelişim Uzmanı Sevda Türküsev ve Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık konuşmacı olarak katıldı.

Sokakta otopark parası alamazsınız

BELEDİYE CADDE VE SOKAKLARI OTOPARK OLARAK KİRALADI Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği (BURTUKODER), dönemin Burdur Belediyesi’nin 8 Nisan 2010 tarihinde aldığı kararla kent merkezindeki bazı caddelerin ücretli otopark ilan edilip kiraya verilmesini öngöre düzenlemenin iptali istemiyle Isparta İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Ancak Mahkeme derneğin bu talebini reddetti. Mahkemenin red kararını temyiz eden derneği haklı bulan Danıştay 8. Dairesi, Burdur’daki kimi caddelerin ücretli otopark olarak tahsis edilmesinin yolunu açan belediye kararını, “yolların asıl amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği”gerekçesiyle iptal etti.

Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız Konferansı

Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız Konferansı Mart ayı Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında 11 Mart 2015 Çarşamba günü konferans düzenlenecek. Kişisel Gelişim Uzmanı Sevda Türküsev ve Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık tarafından “Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız” konulu konferans verilecek. Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde 11 Mart 2015 Çarşamba günü saat 20.00’de gerçekleştirilecek olan konferansa tüm Karamürsel halkı davetli.

Kendi Sesiyle Cenazesinde Helallik İstedi

"KOMŞULAR BEN GİDİYORUM, HAKKINIZI HELAL EDİN" Karadon Site Camisi İmamı Fikri Karslı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta önce kıldıkları cuma namazının ardından Hamit Küçük'le sohbet ettiğini ve Küçük'ün kendisine "artık çok yaşlandım, öleceğimi hissediyorum" dediğini söyledi. Küçük'ün öldüğünde yakınlarından kendi sesiyle helallik almak istediğini aktaran Karslı, "Bunun üzerine ben de Küçük'ün 'Komşular ben gidiyorum, hakkınızı helal edin, ben size hakkımı helal ediyorum' sözlerini cep telefonu kamerası yardımıyla kaydettim. Küçük bu kayıttan bir hafta sonra geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Küçük'ün cenaze namazını ben kıldırdım. Cemaate cep telefonumdan Küçük'ün söylediklerini dinleterek ve helallik istedim.

Dikkat Cezası. 2000 Bin Lira...

Anayasa Mahkemesi, trafikte polisin alkol ve uyuşturucu kontrolüne direnerek, ölçüm cihazını üflemeyenin ehliyetine 2 yıl el konulmasına onay verdi. Denetimden kaçan da aynı cezayı alacak, 2 bin lira para cezası ödenecek. Anayasa Mahkemesi (AYM), trafikte alkol ve uyuşturucu kullanımı amacıyla yapılan denetimlerden kaçınan, teknik cihazlara üflemeyen sürücülerin ehliyetlerine iki yıl süreyle el konulmasına ilişkin düzenlemeye “kamu otoritesinin sağlanması” gerekçesiyle onay verdi.

Büyük Üstad Yaşar Kemal'i kaybettik

Bir süredir hastanede tedavi gören usta yazar Yaşar Kemal hayatını kaybetti. YAŞAR KEMAL KİMDİR? Yaşar Kemal, 1923 yılında Osmaniye'nin Gökçedam köyünde doğdu. Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından biridir. İlk öykü kitabı Sarı Sıcak'ta da yer alan Bebek öyküsü ile ilk romanı İnce Memed, Cumhuriyet'te tefrika edildi. İnce Memed, yaklaşık kırk dile çevrilerek yayımlandı ve kitaplarının yurtdışındaki baskısı yüz kırktan fazladır.

Yelken Kulübü Başkanı Toksoy güven tazeledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karamürsel Belediyesinin desteğiyle ilçeye tesisler kazandırıldığını vurgulayan Toksoy, "Bu gururu hep birlikte yaşamanın vermiş olduğu mutluluk, 2009 yılından itibaren sporcularımızın almış olduğu başarılı sonuçlarla artarak devam etmektedir" dedi.

Caniler Bir kızı daha yaktılar !

Manisa'nın Akhisar İlçesi’nde zeytinlik içindeki bir barakada yakılmış 18 yaşında olduğu tahmin edilen genç bir kız cesedi bulundu. Cumhuriyet Mahallesi Su yolu Mezarlığı Mevkii’nde bulunan zeytinlik içindeki barakada, bugün saat 11.00 sıralarında, yakılmış bir genç kız cesedi bulundu. Cesedi bulan zeytinliğin sahibinin ihbarı üzerine polis harekete geçti. Cinayet bürosu dedektifleri ile olay yeri inceleme ekipleri, barakada ve çevresinde delil aramaya başladı. Polis, cesedi bulan zeytinliğin sahibinin ifadesine de başvurdu. Ölen kişinin kimliği ile katil ya da katillerin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Acil Kan Aranıyor

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatmakta olan bir hasta için acil A RH(-) kan aranıyor Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatmakta olan bir hasta için acil A RH(-) negatif kan aranıyor. Kan vermek isteyenlerin 0532 242 77 84 numaralı telefonu aramaları gerekiyor.

Bilin Bakalım Burnumuzu Neden Karıştırırız ?

Bazen kuytu bir yerde, bazen ise herkese açık şekilde burnumuzu karıştırıyoruz. Peki ama neden? Ve burun karıştırmak kötü bir şey midir? Çok insan burnunu karıştırır, ama pek azı yaptığını kabul eder. Herkesin ortasında burnunu karıştıranlar kınanır ve ayıplanır. Peki burun karıştırmak o kadar kötü bir şey midir?

"Evlenme ehliyeti belgesi" Alınmadan Evlenilmeyecek

Resmi gazetede yayınladı Bakanlar Kurulu, evlenmek için "evlenme ehliyeti belgesi" alma zorunluluğu getirdi. Resmi gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararında, Evlendirme Yönetmeliğinin 2 nci maddesinin birinci fıkrasına, "Evlenme ehliyet belgesi: Kişinin evlenme anındaki milli hukukuna göre evlenme ehliyeti ve şartlarının yer aldığı ve evlenmeye sakınca bulunmadığını gösterir belgeyi" alınması gerektiğine ilişkin bent eklendi.

Geliri Düşük Vatandaşın Elektriğini Devlet Destekliyecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı ‘sosyal tarife’ projesi birkaç aya netleşecek.Dar gelirli vatandaşın elektrik faturasının bir bölümü devlet tarafından karşılanacak. Enerji yönetiminden edinilen bilgilere göre mağduriyet seviyesinin tanımlanması ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelecek cevap bekleniyor. Sosyal yardımların kapsamı ve miktarının artırılması kapsamında dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümünün kamu tarafından karşılanması çalışması netlik kazanıyor

Tunca Nehri nden sonra Meriçte taştı

Karaağaç Mahallesi'nde yaşayanlar, kent merkezine kepçe ve askeri araçlarla taşındı.

Bafra Gölü nde balık bolluğu

Bafra Gölü'ndeki kirlilik ve kirliliğin neden olduğu koku, yağışlarla ortadan kalktı.

Ankara da kamyon 13 aracı ezdi

Ankara da yaşanan olayda 12 kişi yaralandı.

14 Şubat ta ücretsiz dakika

Türk Telekom, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ankesörlü telefonlardan yapılacak aramaların ilk 2 dakikasının bedava olacağını belirtti.

Kediler in karton kutuları neden sevdiği ortaya çıktı.

Kedilerin karton kutulara aşırı ilgi göstermesinin nedeni ortaya çıktı.

Doğu da kar yağışı başlıyor

Bölgede başlaması beklenen kar yağışının 12 Şubat akşamına kadar aralıklarla süreceği tahmin ediliyor.

Toplam 515 haber.