1889 İTTİHAT VE TERAKKİ CEMİYETİ (İTC) - Mehmet KASAP

1889 İTTİHAT VE TERAKKİ CEMİYETİ (İTC)


    “İTC. 1889’da Sultan İkinci Abdülhamit Han’ı tahtan indirmek gayesiyle gizli bir örgüt olarak kuruldu!” Yapılan ilk toplantıda başkanlığa Ali Rüştü seçildi. Örgüt siyasilerde, bürokraside, askeriyede, okullarda büyüdü. İstanbul’da, Anadolu’da, Balkanlarda, Avrupa’da gelişti. Karbonari İtalyan Mason Teşkilatını örnek alarak hücre yapılanması ile devleti sardı, kuşattı! “Cemiyetin para ve diğer ihtiyaçlarını Paris Mason Locası karşıladı.” Devlet bunları yurt içinden sürdü. Bunlarda Bükreş, Paris, Cenevre, Kahire’den hükümeti ve devleti yıkma çalışmalarını emperyalistlerle birlikte sürdürdü.

                Teşkilatın başını Jön Türkler çekiyordu. Ama Paris’te 1902’de yapılan kongreye yıkıcı Ermeniciler, Rumcular da katıldı. Örgüt tüm Balkan ülkelerinde hücre yapılanmasını tamamladı. Bu örgüt ihtilalci bir devlet, millet, hükümet düşmanı olarak çalışmalarını tüm yasaklamalara rağmen; gizli, hücre yapılanması ile devam ettirdi. Bulundukları yerlerde Türk ve Müslüman olmayan kişilerle de işbirliği yaparak, halka ve devlette görevli olan kişilere, Sultan 2. Abdülhamit Han’ı düşürme için ayaklanma çağrıları yaptılar. Komitacılar her türlü pisliği yapmayı sürdürdüler. Komitacılar kentlerde, kırsalda silahlı savaş vermeye başladı! Orduya, halka, hükümete bugünkü teröristler gibi tuzaklar kuruyorlar. Yetkililer şehit ediliyordu! Hükümet içinde paralel devlet oluşturuyorlardı. Hükümetler bunların baskısına dayanamayıp, istifa ediyordu. Örgüt, tüm millet, devlet, vatan, din, iman düşmanlarını içinde barındırıyordu. Hükümet, iç ve dış düşmanlarla uğraşamaz, başa çıkamaz duruma geldi. Artık İTC’nin işbirliği yaptığı Balkan eyaletleri isyan ediyor. Bağımsızlıklarını ilan ediyordu. Yapılan seçimde İTC seçim kazanıyor. 1908 yılında 2. Abdülhamit Han hükümeti düşürüldü! Sultan sürgün edildi! Osmanlı 1908’de artık bitmiş oldu! Millet, devlet, vatan, memleket kahpe alçak kalleş hain örgütün eline geçmişti!

                İTC içindeki hain yıkıcı Yahudiler, Ermeniler, Rumlar, Kürtçüler, Bulgarlar, Sırplar, Yunanlılar, Arnavutlar, Türkçüler, komünistler, masonlar bayram ediyordu! Devlete egemen olmuşlardı. Ama devleti koruyup kurtarmayacaklar! Dağıtıp, yok edecekler! Zaten amaç ve hedefleri de bu idi! Artık Müslüman Türkler öldürülecek, katledilecek! 1. Dünya Savaşı ve diğer savaşlarda Osmanlı toprağındakiler katledilip, soykırıma tutulacak! Millet ve devlet yok edilecek! Tarihe olacaktır! Emperyalistlerle işbirliği yapan bu adiler, 5 milyon kilometre toprağı 1908- 1922 yılları arasında, 14 yılda tamamı ile yok edecek!

                Sultan 2. Abdülhamit Han’ın hükümetten düşürülmesi ile 5 milyon kilometre kare olan Osmanlı Devleti, isyanlarla, bağımsızlık ilanları ile İTC elinde yok edildi. Eşkıyaya, teröriste, haine devlet geçerse ne olur? - Ne olursa işte o oldu! Örgüt içinde olan kahpe hainler, kalleş katiller, eşkıyalar; terörist Talat, Enver, Cemal Paşalar, işbirliği yaptığı Ermeni çetelerince katledildi! Bu sapık hain İTC örgütü, Osmanlı ile birlikte Hz. Muhammet Ümmetini de yedi bitirdi! Osmanlıyı yediği yetmezmiş gibi, TC. Devletine ve milletine de zalimlik etmekte, zulmetmektedir! Bugün hala devleti, milleti, hükümeti yıkmaya çalışan onların pis hain uzantılarıdır!

                 O günün vatan, millet, ümmet, devlet hainlerinin devamları olanlar eksiksiz bugünde vardır. İnternetten “Ülkemizdeki Terör Örgütleri” diye yazdığınızda, görmeniz mümkündür. O gün İTC’de bazı basiretsiz saf sözde aydın din adamları bile vardı. Bugünde terör örgütü içlerinde bu kör, sağır, akılsız, bilgisiz, basiretsiz ahmaklar bulunmaktadır! Eşkıyayı ve terör örgütü mensuplarını lanetliyorum. Dün koskoca Osmanlı’yı yıkanlar, 5 milyon Km. kare vatan toprağı ile 5 milyon ümmeti yok edenler; bugünde TC. Devletini ve hükümetini ortak örgüt çalışmaları ve terörü ile yok etmeyi hedeflemiş, savaş açmışlar! Allah’ın laneti kahpe katil alçak hainlerin üzerine olsun. Bunlar tarihte 16 Türk İmparatorluğunu, 125 Türk Devletini yıktılar! Akıllı, bilgili, bilinçli, uyanık, dikkatli, hazırlıklı olmak gerekir. Emperyalistlerin kullandığı hainlere geçit vermemeli. 100 yıl sonra aynı oyun yine oynanmaktadır! Hükümet karşıtları bir araya gelmiş! Devleti, milleti, vatanı parçalama savaşı, uğraşı vermektedir! Gaflet içinde olanların uyanmasını istiyorum.

Mehmet KASAP

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
12Haz
20Ağs

İSLÂM VE MÜSLÜMANLIK NİMETTİR

13Ağs
02Ağs

AKLINI YANLIŞ KULLANANLAR!

23Tem