Gemi Haberleri

Gemi Haberleri

O geminin kaptanı açıklama yaptı!

Geçtiğimiz gün yaptığımız "Karamürsel Feribotu Denizin Ortasında Bozuldu" haberi sonrasında gazetemize ulaşan gemi kaptanı, haberin yanlış bilgi alınarak yapıldığı ve gerçeklerin çok farklı olduğunu dile getirerek o gün yaşananları tek, tek anlattı. Gazetemize ulaşan Kaptanımıza o gün yaşanan olay sonrası yetkililerden bilgi alamadığımızı ve bu nedenle iddialara göre haber yaptığımızı dile getirdik. İlkeli gazetecilik gereği haberin doğrusunu yapmak için noktasına, virgülüne dokunmadan kaptanın açıklamasını yayınlıyoruz.

Karamürsel'i kirleten gemilere ne zaman önlem alınacak?

Karamürsel'i kirleten gemilere karşı alınacak önlemler ne zaman hayata geçirilecek? Kocaeli'nin önde gelen sorunlarından biri olan çevre kirliliği, deniz kirliliği ile daha da derinleşiyor.

Büyük acının üzerinden 66 yıl geçti

Türkiye'nin denizcilik tarihine kara bir leke olarak kazınan 1 Mart 1958 tarihinde yaşanan Üsküdar Faciası, hâlâ hafızalarda canlılığını koruyor.

Marmara Denizi'nde Kargo Gemisi Battı: Kurtarma Çalışmaları Başlatıldı

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak battığı belirlenen 69 metre uzunluğundaki kargo gemisinin mürettebatını kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Ekrem Can'ın vefatında medical park skandalı!

Karamürsel'in hayırsever iş insanı, Kocaelispor Teknik Asbaşkanı Ekrem Can'ın vefatı gerek bölgemizde, gerekse ülke gündeminde hala sıcaklığını korurken, vefatı sürecinde Kocaeli Medical Park Hastanesi'nin ihmal iddiaları bu kadarına da pes dedirtti.

TERSANEYE SÜRÜKLENEN İKİ KURU YÜK GEMİSİ TERSANENİN İSKELESİNE ÇARPTI!  

Alınan bilgiye göre, Altınova Tersaneler Bölgesi’ne bakım onarım için geldiği öğrenilen bir kuru yük gemisi, tersanelere yakın bir bölgede demir attı.

Yerel seçimler yaklaşıyor, sürpriz başkanlar sahneye çıkıyor

Bölgemizde yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte Karamürsel Belediyesi, Altınova Belediyesi ve Kaytazdere Belediyesi için çok sürpriz isimler kadroları ile hazırlıklara başladılar.

Karamürsel'deki orta hasarlı bina ve iş yerlerinin tam listesi

17 Ağustos 1999 tarihinde bölgemizde meydana gelen büyük deprem felaketi sonrası, Karamürsel'de orta hasar alan daire ve ticari alanların akıbeti ne oldu?

Altınova Tersaneler bölgesinde gemi yangını

Altınova Tersaneler Bölgesi’nde gemi yangını Yalova'nın Altınova ilçesinde faaliyet gösteren ve bir çok kaza ve ölüm olmasına rağmen yeterli önlem alınmayan tersanede bakım onarımı gerçekleştirilen gemide çıkan yangında maddi hasar meydana geldi.

Karamürsel Jandarma bir torbacı daha yakaladı

Karamürsel Jandarma ekipleri uyuşturucu ve satıcılarına adeta savaş açtı. Son olarak torbacılık suçundan ceza alan firari şahıs Karamürsel Jandarma ekipleri tarafından paketlenip ceza evine teslim edildi. Bölgemizde sizlerde küçük yaşta çocuklarınızın, akrabalarınızın, yakınlarınızın uyuşturucu ve diğer suçlara bulaşmasını engellemek isterseniz hiç bir şahsi bilginizi paylaşmadan ihbarda bulunun.

Taş ocağı yapılsaydı 50 bin ağaç katledilecekti

Kızderbentliler Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Enver Demirsoysal, “Bölgemize taş ocağı yapılsaydı, Kocaeli’nin iki en büyük merasından biri olan alanın yanına yapılacak ve 50 bin ağaç kesimine neden olacaktı” dedi    

Uyarılar sonrası gelen fırtına etkili oldu

Dün akşam saatlerinden itibaren bölgemiz genelinde yapılan şiddetli rüzgar etkili oldu. 4 Temmuz Mahallesi plaj yolunda Karamürsel Denizcilik Fakültesi

Yine Sefine tersanesi yine yangın !

Sefine Tersanesi´ndeki Liberya bayraklı `SIYA´ isimli gemide çıktı Yangın gece yarısı Altınova ilçesinde bulunan Sefine Tersanesi´ndeki Liberya bayraklı `SIYA´ isimli gemide çıktı.

Çalık ailesinin acı kaybı

Çalık ailesinin acı kaybı. Bölgemiz genelinde geniş bir kesim tarafından tanınan Çalık ailesinin acı kaybı.

Dikkat önce yağmur, sonra kar geliyor

Bölgemiz yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor.  

Karamürsel'de aşı olmayan öğretmenlerin sayısı açıklandı

Okulların açılması ile birlikte bölgemizde aşı olmayan öğretmenlerin sayısı ilçe, ilçe açıklandı.

Kocaeli geneli Valilik uyardı! Çamur yağacak

Kocaeli Valiliği’nden yapılan uyarıda, yarın akşam saatlerinde kadar bölgemizde toz taşınımı görüleceği bildirildi.

Bölgemize kar fena halde geri geliyor!

Meteoroloji'nin hava tahminlerine göre ilimizde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Bölgemizde yoğun kar yağışı bekliyor!

Cuma gününden itibaren bölgemizde hava sıcaklıklarının düşeceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü gerçekleşmesi beklenen kar yağışına karşı uyarı yaptı.

Dünya şampiyonu Şahika Ercümen Karamürsel'e hayran kaldı!

Serbest Dalışta dünya rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabına adını yazdıran Şahika Ercümen, Karamürsel'de gerçekleştirdiği dalış sonrasında batık geminin etrafındaki balık çeşitliliğine hayran kaldı.

Hava kirliliğine dikkat! Çok riskli

Bölgemizden son yayınlanan canlı hava kirlilik seviyesi oranı dikkat çekti. İşte bulunduğunuz yerin son kirlilik oranı.

YİNE CEMRE TERSANESİ, PATLAMA: 6 YARALI

Yalova'nın Altınova tersaneler Bölgesinde ki Cemre Tersanesi'nde bir gemide boya sıkışması sonrasında bölgede yapılan kaynak nedeniyle patlama yaşandı.

Gölcük’ten Akdeniz’e indi Yunanı ezdi geçti

Oruç Reis'i taciz etti TCG Kemal Reis gereğini yaptı! Oruç Reis'i koruyan, Gölcük’ten hareket eden T.C.G Kemal Reis ile Limnos Fırkateyni karşı karşıya geldi. Oruç Reis'i taciz etmek isteyen Yunan fırkateynine Kemal Reis müdahale etti.

Güzel haberler gelmeye devam ediyor

Kocaeli genlinden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Bölgemizde vaka sayısı her geçen gün azalıyor!

Emekli polis genç yaşta koronavirüse yenik düştü

Yapılan koronavirüs test sonucu pozitif çıkması üzerine hastanede tedavi altına alınan ve 20 gündür tedavi gören polis memuru yaşama tutunamadı.

19 gemici karantina altına alındı!

Koronavirüs önlemleri kapsamında ilimizdeki limanlara yanaşan gemiciler de yapılan Kovid-19 testi sonrasında hasta olma ihtimali olan 19 gemici karantina altına alındı.

Kuvvetli lodosta Sedaş'tan kesintisiz mücadele!

Bölgemizi etkisi altına alan şiddetli lodos ile mücadele eden SEDAŞ ekipleri, fırtınanın şebekeye verdiği zararları ortadan kaldırmak ve her noktada enerjinin var olması için görev başında.

Meteoroloji Uyardı Kar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yaptığı açıklamada Marmara bölgesi için soğuk hava uyarısında bulundu. Bölgemizde kar yağışı gözüküyor.

Kar İstanbul'da başladı bölgemize geliyor

Yetkililerin yaptığı son uyarıların ardından kentin en yüksek ilçelerinden Beylikdüzü'nde gece saatlerinden itibaren yağan yağmur yerini kar yağışına bıraktı.

Körfez'e Palm yağı bulaştı !

Körfez'deki bir limanda demirli haldeyken denize palm yağı akıtarak kirlenmesine neden olan gemiye 422 bin TL ceza kesildi.