Kablo Haberleri

Kablo Haberleri

Karamürsel'de Elektrik Hatları Yeraltından Geçecek

Karamürsel Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje ile elektrik direkleri yer altına alınıyor.

Wİ-Fİ Gidiyor Yerine 100 Kat Daha Hızlı Li-Fi Geliyor

Teknoloji hız kesmeden gelişirkenhayatımıza giren tüm noktaları da değişime uğruyor. Yıllardır kablosuz bağlantıiçin kullandığımız Wi-Fi teknolojisi yerini kendinden 100 kat hızlı Li-Fi teknolojisinebırakacak gibi görünüyor. Peki Li-Fi teknolojisi nedir?

2 Aydır Dünya İle İlişkileri Kesik

Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi 1181. Sokakta kopan telefon telleri ve yıkılan direkler nedeniyle mahalle sakinlerini çileden çıkarttı. Faturalarını düzenli ödediklerini belirten mahalle sakinleri telekomun kopan telefon kablolarını onarmamasından şikayetçiler.

Yerde gezen telefon tellerine çözüm bulan Pazarköy halkı 1,5 aydır kesik olan telefon hatlarına çözüm bekliyor

Yerde gezen telefon tellerine çözüm bulan Pazarköy halkı 1,5 aydır kesik olan telefon hatlarına çözüm bekliyor Telefon tellerinin yerlerde zarar görmemesi için çözüm bulan Karamürsel-Pazarköy mahalle halkı, kesik olan hatları için 1,5 aydır çözüm arasalar da Telekom tarafından çözüme kavuşturulmadı. Karamürsel Pazarköy Mahallesinde İstinat Duvarı yapımı sırasında yıkılan telefon tellerini yerlerden kurtarmak için mahalle muhtarı ve sakinleri ağaç dalları ve tahtalarla kaldırarak çözüm bulsalar da kesik olan telefon hattı nedeniyle, Pazarköy’de yaklaşık 1,5 aydan buyana ne internet var nede telefon. Karamürsel-Pazarköy mahallesinde istinat duvarı yapımında sökülmek zorunda olan Türk Telekom’a ait telefon direkleri nedeniyle telefon kabloların yerlerde dolaşması ve tellere zarar gelmemesi için çözüm bulduklarını dile getiren Pazarköy Muhtarı Aydın Aygün şöyle konuştu, ‘defalarca Türk Telekom Müdürlüğüne müracaat ettik, hiç kimse gelmedi bizde tellere zarar gelmesin diyerek kendimiz ağaç dallarına ve tahtalarla yerlerden kurtarmamıza karşılık 1,5 aydır telefon bu durumdan kurtulması ve de çalışmayan telefonlarımız konusunda hiçbir girişimde bulunulmaması nedeniyle mağdur durumdayız. Ev telefonlarımızı ve internetlerimizi kullanamıyoruz, cep telefonlarının da bazı yerlerde kör noktada kalması nedeniyle kullanamadıklarını dile getiren Aygün, bu konunun bir an önce giderilmesini isterken, bu sorunu acil çözüme kavuşturmalarını yetkililerden istiyorum dedi

Altınova-İznik Kavşağı kesimi yıl sonunda trafiğe açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4'üncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün 21 Mart'ta kopan kedi yolunun yeniden imal edilip tamamlandığını belirterek, ana kablo halatlarının çekilmesine eylül ayının ilk haftasında başlanacağını, aralıkta da tabliyelerin yerleştirilmesine geçileceğini bildirdi.

Körfez Geçiş Köprüsünün Başmühendisi İntihar Etti

Geçtiğimiz günlerde kopan halat ile gündeme gelen İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nden bu sefer de esrarengiz bir ölüm haberi geldi. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında iki yakayı bir araya getiren kılavuz kablolardan biri geçtiğimiz Cumaretesi günü kopmuş, nedeni bilinmeyen kaza sonrasında ise gemi trafiği durmuştu.

METEOROLOJİ RAPORU SAYESİNDE FACİADAN KIL PAYI DÖNÜLDÜ

METEOROLOJİ RAPORU SAYESİNDE FACİADAN KIL PAYI DÖNÜLDÜ İzmit Körfezi'nde yapılan Körfez Geçiş Köprüsü'nde, iki yakayı bir araya getiren ve ana kabloları taşıyacak olan ve 'kedi yolu' olarak adlandırılan kılavuz kablolardan birinin kopmasının ardından İzmit Körfezi halen gemi giriş ve çıkış trafiğine kapalı tutuluyor. Öte yandan dün meteorolojinin 'Denizde şiddetli dalgalanma bekleniyor' şeklindeki raporu üzerine dün çalışma yapılmamasının kararlaştırılmasının faciayı önlediği ortaya çıktı

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ'NDE KABLO KOPTU, GEMİ TRAFİĞİ DURDURULDU

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ'NDE KABLO KOPTU, GEMİ TRAFİĞİ DURDURULDU Hla yapımı devam eden İzmir otoyol projesinin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında iki yakayı bir araya getiren kılavuz kablolar daha yeni takılmıştı ve bugün bu kablolardan birinin koptu. Bu nedenlede İzmit Körfezi'nde gemi trafiği geçici süreyle durdurulduğu bilgisi verildi.

Karamürsel de Hırsızlar Trafodaki Bakır Telleri Çaldılar.

Karamürsel Ereğli Mahallesin de Sünni Baba Türbesine Çıkarken Su Deposu nun Yanında Bulunan Elektrik Trafosu Ve Trafo nun İçerisindeki Bakır Kabloları Çalan Hırsız veya Hırsızlar Mobese Kameralarına Takıldılar Eşgalleri Belirlenen Hırsız ların Polis Tarafından Arandığı Ögrenildi.