Kürt Haberleri

Kürt Haberleri

Olası Marmara depremi için alınacak ulaşım önlemleri

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Halit Özen, İstanbul'da olası bir depremde ulaşım alanında alınacak önlemlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Büyük acının üzerinden 66 yıl geçti

Türkiye'nin denizcilik tarihine kara bir leke olarak kazınan 1 Mart 1958 tarihinde yaşanan Üsküdar Faciası, hâlâ hafızalarda canlılığını koruyor.

Marmara Denizi'nde Kargo Gemisi Battı: Kurtarma Çalışmaları Başlatıldı

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak battığı belirlenen 69 metre uzunluğundaki kargo gemisinin mürettebatını kurtarma çalışmaları başlatıldı.

İsu neden bu kadar ulaşılmaz?

Karamürsel Çamdibi Bozkurt Mahallesi Sakinleri 4 Gündür Susuz! Yetkililere Çağrı: "Ne Yapıyorsunuz?"

Kocaeli ANKA kuruldu

ANKA Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği Kocaeli, din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın kurulmuştur. Dernek Başkanı Melih Altınterlik, derneğin bu vizyonla kurulduğunu belirtmiştir.

Karamürsel plajlarında 18 kişi boğulmaz üzereyken kurtarıldı

Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri tarafından 2 haftada, Karamürsel plajlarında 18 kişi boğulmaktan kurtarıldı.

Cengiz Kurtoğlu’ndan muhteşem konser

Cengiz Kurtoğlu’ndan muhteşem konser 4 Temmuz Karamürsel’in Kurtuluş Şenlikleri etkinlikleri kapsamında Karamürsel kordonda sahne alan Cengiz Kuruoğlu yıktı geçti

Karamürsel genelinde 37 kişi bogulmaktan kurtarıldı

Karamürsel genelinde 9 günlük bayram tatilinde 37 kişi ekipler tarafından boğulmaktan kurtarıldı.

Karamürsel'de festival zamanı

Semicenk ve Cengiz Kurtoğlu Karamürsel’e geliyor. Karamürsel’in kurtuluşunun yıl dönümünde ünlü sanatçılar Semicenk ve Cengiz Kurtoğlu konser verecek.

LGS Türkiye birincisi yine Karamürsel'den

Karamürsel Akçakoca Anadolu İmamhatip Lisesi müdürü Cemil KILIÇ yaptığı paylaşımda, dün yapılan LGS sınavında( kitapçıkları okumamız sonucunda) Muzaffer Kurttaş adlı öğrencimiz 90 net (500 puan) ful yaptı. 400 puan ve üzeri sonuc elde eden öğrencilerimizi, LGS'ye giren bütün öğrencimizi de tebrik ediyorum. Bu başarıyı lutfeden Yüce Rabb'imize hamd olsun. Tüm öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerimizi, ailelerini tebrik ediyorum.

Bir milletin kaderi bugün değişti

Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatacak ve Cumhuriyete giden yolda önemli adımlar atılmasını sağlayacak Büyük Millet Meclisi, 103 yıl önce açıldı. Ulu Önder Atatürk, bu anlamlı günü çocuklara armağan etti.

Mahalle afet gönüllülerine seminer verildi

Kılavuz Arama Kurtarma Derneğince, Karamürsel'de Mahalle Afet Gönüllüleri'ne (MAG) yönelik seminer düzenlendi.

Kayacık muhtarı Serkan Türkmen duyarsız kalmadı

Karamürsel’in gönüllü kurtarıcıları Temelleri 1999 Gölcük Depremi'nde atılan 'Mahalle Afet Gönüllüleri' projesi, Karamürsel'de tekrar hayat buldu.  

Karamürsel girişinde feci kaza! Genç yaşta hayatını kaybetti

D-130 Karayolu üzerinde Gölcük istikametinden, Karamürsel istikametine seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir neden ile motosiklet kazası yapan Süleyman Sarıer, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç yaşta hayatını kaybeden Sarıer'in cenazesi bugün öğle namazında toprağa verilecek. Sarıer’in önümüzdeki 6 Ağustos Cumartesi günü 39’uncu yaş günü olduğu öğrenildi.

Kızın bize emanet rahat uyu şehidim

Karamürsel ilçesinde, şehit özel harekat polisi Ahmet Durak'ın kızı muhtesem bir düğün ile dünya evine girdi

414 kişi son anda boğulmaktan kurtarıldı    

Yaz sezonuyla Kocaeli sahillerinde görev yapan KOSKEM ekipleri, denize giren vatandaşların güvenliği için canla başla çalışıyor. Mavi bayraklı sahiller başta olmak üzere KOSKEM’in görev alanlarındaki plajlarda her yıl binlerce insanı boğulmaktan kurtarılıyor.

Karamürsel'de yelken yarışları muhteşem geçti

Karamürsel'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yılı etkinlikleri kapsamında yelken yarışları yapıldı.

Hande Yener binlerce kişiyi doyasıya eğlendirdi

Hande Yener’den muhteşem konser Karamürsel'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yılı etkinlikleri kapsamında şarkıcı Hande Yener sahneye çıktı.  

Karamürsel'de festival zamanı

Karamürsel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlamaları için geri sayım başladı. Temmuz ayı itibarı ile başlayacak olan kutlamalar 1-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Can Kurtaranlar hazırlıklarını tamamladı

Karamürsel plajları ve can kurtaranları ile yeni sezona hazırlıklarını tamamladı.

Mustafa Hüsnü Bozkurt Karamürsel'e geliyor

Başarılı başkan Münteha Purut  yine bir ilke imza atmayı başardı. Atatürkçü Düşünce Derneği ADD Karamürsel Şubesi tarafından “ Yeniden Atatürk Cumhuriyeti” adlı söyleşi programı düzenleniyor.

MHP’li eski yönetici Yıldırım’ın kıyafetini beğenmedi!

MHP Karamürsel İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği iftar davetine spor kıyafetlerle katılan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a MHP Kocaeli eski İl Yöneticisi Fatih Turan’dan tepki geldi.

Karamürsel bıçaklı kavga bir kişi öldü

Karamürsel'de bıçaklı kavgada yaralanan bir kişi kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İbrahim

Adnan Göktekin görevine başladı

MHP Karamürsel İlçe Başkanlığına atanan Adnan Göktekin görevine başladı. İlçe Başkanlığı binası önünde Göktekin'in görevine başlaması dolayısıyla düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okundu.

Ak Partili başkanlar denizde mahsur kaldı!

Ak Parti Kocaeli İl gençlik kolları başkanı Baki Özdemir geçtiğimiz günlerde, Karamürsel ziyareti sırasında denizde mahsur kaldığı ve çağrılan sahil güvenlik botu sayesinde kurtarıldığı bildirildi.

Karamürsel'de nöbet geçiren genç hayatını kaybetti

Karamursel'de epilepsi nöbeti geçiren 19 yaşındaki Bedirhan G. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Aracın çarptığı 33 yaşındaki yaya hayatını kaybetti

Karamürsel D-130 Karayolu İzmit istikametinden Yalova istikametine seyir halinde olan aracın çarptığı 33 yaşındaki otobüs şoförü Lokman K. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Karamürsel kurtuluşunun 100.yılını muhteşem geçirdi

100.Yıl dönümü münasebeti ile tertip edilen bir, birinden güzel etkinlikler ile hem ilçe halkı, hem de ilçeye misafir olarak gelen binlerce vatandaş 2 gün boyunca hiç bir sorun ve aksilik yaşanmadan doyasıya eğlendi.

Karamürselli gazeteci Burhan Kazmalı vefat etti

Karamürselli gazeteci Burhan Kazmalı tedavi gördüğü, Gölcük Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve yaşamını kaybetti.

39 yaşındaki işçi tonlarca ağırlıktaki makinenin altında can verdi

Howon Fabrikası’nda işçi olarak çalışan 35 yaşındaki, Adem Bozkurt tonlarca ağırlıktaki pres makinesinin altında ezilerek feci şekilde can verdi.