Maden Haberleri

Maden Haberleri

MTA diri fay haritası ile güncel durum paylaşıldı

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yayımlanan diri fay haritasıyla birlikte, diri fay hattı üzerinde yer alan ve deprem riski taşıyan İzmit, Gölcük, Karamürsel ve Kaytazdere geneli için acil olarak hangi önlemler alınacak.

Halıdereliler kazandı! Sıra Karamürsel'de

Taş ocağı kaybetti Halıdereliler kazandı! Gölcük’ün Halıdere ilçesinde büyük tepkilere neden olan As Elmaslar Madencilik şirketine ait taş ocağının faaliyeti durduruldu.

Korkutan açıklama! Marmara hattı kırılacak!

5.8 büyüklüğündeki Silivri depreminin modelleme verilerini paylaşan Prof. Dr. Cenk Yaltırak, “Bize göre kırılma Doğu Marmara segmenti üzerinde olacak, en ağır hasarı İzmit Körfezi, İstanbul, Yalova ve Bursa alacak” dedi.

Ahmet Çalık'ın '4 Aralık Dünya Madenciler Günü' mesajı

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Ahmet Çalık 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kocaeli Valiliğinden son dakika Flaş Açıklama!

Kocaeli Valiliği, Hereke'deki taş ocağında madencilik faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı.

Bakır Madenliler, Şehit Fethi Sekin için Mevlit okuttu

Karamürsel Bakır Madenliler Kültür Derneği, İzmir’deki Adliye saldırısında hain teröristler ile kahramanca çatışırken şehit düşen hemşerileri Fethi Sekin için mevlit okuttular.

Bakır Madenliler Kaymakam Narinoğlu’nu ziyaret etti.

Karamürsel Bakır Madenliler Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Kaymakam Ahmet Narinoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Dernek Başkanı Önder Kaymaz

Bakır Madenliler Kültür Derneği Darbeyi Kınadı

Bakır Madenliler Kültür Derneği Başkanı Önder Kaymaz, dernek olarak darbe girişimini kınadıklarını açıkladı.

Yaşar Şanlı ve Süleyman Pekin'den Bakır Madenliler Derneğine Ziyaret

Yaşar Şanlı ve Süleyman Pekin Bakır Madenliler Derneğini ziyaret etti.

Bakır Madenlilerin konuğu Yesevi Derneği oldu

Karamürsel Yesevi Düşünce ve Sosyal Araştırmalar Derneği Yöneticileri, Bakır Madenliler Kültür Derneği Başkanlığı’na seçilen Önder Kaymaz ve yeni Yönetim Kurulu Üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

'Korku Evleri' ne olacak! Yıkılacaksa Yıkılsın, Yapılacaksa Yapılsın?

'Korku Evleri' ne olacak! Yıkılacaksa Yıkılsın, Yapılacaksa Yapılsın? Karamürsel’de 'Korku evleri' olarak nitelendirilen binaların akibeti ne olacak, yıkılacaksa yıkılsın, yapılacaksa yapılsın, Karamürsel’in görüntüsünü bozuyor. Karamürsel D-130 karayolu kenarında inşaatına 1979 yılında başlanan ve kooperatif üyelerinin anlaşmazlığa düşmesi sonucu yarım kalan, yörede 'Korku evleri' olarak nitelendirilen binalar yıkılacaksa yıkılsın yapılacaksa yapılsın. Karayoluyla Bursa ve İzmir yönüne gidenlerin Karamürsel İlçesi çıkışında dikkatini çeken, İzmit Körfezi ile arasında sadece duble yol bulunan deniz manzaralı harabeye dönmüş binaları yıllardan bu yana terk edildi.

Soma Maden Faciasının 1.Yıldönümü

13 Mayıs 2014’te Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlan maden faciası hepimizi yasa boğmuştu. Bu facia, Türkiye tarihinde en çok can kaybına neden olan kaza olarak kayıtlara geçti. Soma Holding şirketlerinden Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında, patlamaya elektrikli ekipmanların sebep olduğundan şüphelenildi. Yangın vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve 787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı. Enerji bakanı Taner Yıldız 17 Mayıs 2014’te yaptığı açıklamada, maden faciasında 301 işçinin hayatını kaybettiğini ve içeride kimsenin kalmadığını kamuoyuna duyurdu. Soma faciasının 1. yıldönümünde maden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

İlçemizden Kardeş Belediye Maden Belediyesine Hibe Kamyon

Karamürsel Belediye Başkanlığı kardeş belediyesi Elazığ İli Maden Belediyesi’ne kamyon hibe etti. Geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında onaylanan hibe kararının ardından BMC Marka kamyon Maden Belediyesi yetkililerine teslim edildi. 41 K 3020 plakalı kamyonu teslim almaya gelen Maden Belediyesi yetkilileri Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür ederek “Karamürsel Belediyesinden almış olduğumuz kamyon belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılacak. Belediyemize yapmış olduğu destekten dolayı başta Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım olmak üzere belediye meclis üyelerine ve tüm belediye personeline teşekkür ediyorum” dedi.