Vücut Haberleri

Vücut Haberleri

Trafik denetimlerinde yeni dönem! 5 dakikada kontrol edilebilecek.

Yeni geliştirilen cihaz ile tükürük, kan ve idrar gibi vücut sıvılarına ihtiyaç duyulmadan 5 dakikada sıfır hata ile nefesten alkol ve uyuşturucu madde testi yapılabiliyor.

Down Sendromu hastalık değildir!

Down Sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunmasıyla ortaya çıkan hastalık değil, genetik bir durumdur. Birleşmiş Milletler 21 Mart’ı “Dünya Down Sendromu Günü” olarak tanımıştır.

Kulaktaki bu bölgelere bastırırsanız... ŞAŞIRACAKSINIZ

Bu noktaları hafifçe sıkarsanız, ağrılardan kurtulabilirsiniz. ayrıntılar haberimizde.

Maaş devletin olsun, madalyamızı versinler

Gölcük İlçesi'nde, terörle mücadele sırasında yaralanıp 'Malül Sayılmayan Gaziler Derneği' üyeleri, bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmalarda vücutların

Karamürsel darbe girişimine karşı tek vücut oldu

Bütün Türkiye’de olduğu gibi Karamürsel halkı da darbe girişimi karşısında kararlı duruşunu gösteriyor.

Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğünden Önemli Uyarı

Aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışılır. Ancak aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz. Yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulması her zaman mümkün olmayabilir.

Yetişkinlere ciddi uyarı: Anne sütü içmeyin !

Anne sütü tüketimi son dönemde yetişkinler arasında da yayılmaya başlamış, adeta yeni bir 'sağlık trendi' haline gelmişti. Özellikle de vücut geliştirenler ve kanser hastaları, 'sıvı altın' diye satılan anne sütüne rağbet ediyor. BBC'nin haberine göre ise Royal Society of Medicine adlı tıp dergisi için görüşlerini kaleme alan İngiliz uzmanlar, bazı özel internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla satılan anne sütünün pastörize olmadığını ve tehlikeli mikroplar taşıyabileceğini söylüyor.