Yüksekova Haberleri

Yüksekova Haberleri

Askerlerimize bombalı tuzak 17 Askerimiz

Hakkari 'nin Yüksekova ilçesi Esendere beldesi Ovaiçi köyü yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin patlayıcı infilak ettirmesi sonucunda

Erdoğan açıkladı: 2 İlçe İl Oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki ilçenin il olacağını söyledi.

O İLLER İLLİKTEN ÇIKARILIYOR

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu torba tasarı ile Hakkari ve Şırnak il olmaktan çıkarılırken, Cizre ve Yüksekova ise il oluyor. Hakkari'nin adı Çölemerik, Şırnak'ın ismi ise Nuh olacak.

Acı Haberler Peş Peşe Geldi 5 Şehit 20 Yaralı

Yüksekova'da meydana gelen patlamada 2 polis ile 1 asker şehit oldu. Mardin ve Nusaybin'deki operasyonlarda da 2 şehidimiz var. Hain saldırılarda 20 de yaralı var.

Gölcüklü Şehit polisimiz Mustafa Yavaş'ı uğurlamaya İsmail Yıldırım'da gitti

Aslen Gölcüklü olan ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Özel Harekat polisi Mustafa Yavaş, 10 Kasım tarihinde geçici görev için gittiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralandı. Mustafa Yavaş daha sonra GATA'ya sevk edildi. Yavaş, dün tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu. 3 çocuk babası Yavaş'ın cenazesi bugün ikindi namazına mütakip Hisareyn Merkez Camii'nde kaldırıldı.Cenazeye Karamürsel belediye başkanı İsmail Yıldırım'da katıldı.

GÖLCÜKLÜ POLİS MEMURU YÜKSEKOVA'DA ŞEHİT DÜŞTÜ

10 Kasım 2015 tarihinde Hakkari Yüksekova'da terör örgütü PKK mensuplarınca askeri konvoya düzenlenen ve 1 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan özel harekat polisi Mustafa Yavaş’ta şehit oldu. Yavaş’ın cenazesi yarın toprağa verilecek. Gölcüklü Özel Harekat polisi Mustafa Yavaş, geçtiğimiz haftalarda Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralandı. Mustafa Yavaş daha sonra GATA'ya sevk edildi. Yavaş, bugün tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu. Mustafa Yavaş'ın Gölcük'ün Hisareyn Köyü'ne kayıtlı olduğu öğrenildi. Öte yandan Mustafa Yavaş'ın ağabeyinin de ilimizde polis olarak görev yaptığı bilgisine ulaşıldı. Şehidimizin cenazesi yarın ikindi namazını müteakip Gölcük Hisareyn Camii'nden kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

TSK ŞEHİTLERİ VE YARALILARI AÇIKLADI

06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.