20 Yıldır Alınmayan Önlemler, Büyük Risk Taşıyor

Karamürsel'de son 20 yıldır deprem riskiyle ilgili hiçbir önlem alınmaması ve hasarlı binaların görmezden gelinmesi, olası bir depremde yaşanacak can kayıplarının artmasına neden olabilir.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Karamürsel'de Deprem Tehlikesi: 20 Yıldır Alınmayan Önlemler, Büyük Risk Taşıyor

Karamürsel'de son 20 yıldır deprem riskiyle ilgili hiçbir önlem alınmaması ve hasarlı binaların görmezden gelinmesi, olası bir depremde yaşanacak can kayıplarının artmasına neden olabilir. Kocaeli, Türkiye’nin sismik açıdan en aktif bölgelerinden biri olarak bilinirken, özellikle deprem riski taşıyan ilçelerde yapılan son değerlendirmeler, bölgedeki vatandaşlar için hayati önem taşıyor.

Karamürsel’de Zemin Sıvılaşması Riski

Karamürsel, deniz seviyesine yakınlığı ve zemin yapısı nedeniyle ciddi bir deprem riski taşıyan ilçelerden biri. Bölgedeki zemin sıvılaşması riski, deprem sırasında büyük yapısal sorunlara yol açabilir. Bu risk, özellikle Karamürsel'deki eski yapıların durumunu daha da kritik hale getiriyor. Eski ve hasarlı binaların yıkılmaması ya da güçlendirilmemesi, deprem sırasında büyük can kayıplarına neden olabilir.

Vatandaşlar Tedirgin, Yetkililere Çağrı

Kocaeli genelinde deprem riskinin yüksek olduğu bilinmesine rağmen, Karamürsel’de bu konuda somut adımların atılmaması endişe yaratıyor. Vatandaşlar, olası bir depremde can ve mal kaybının en aza indirilmesi için yetkililere acilen harekete geçme çağrısında bulunuyor. Zemin sıvılaşması gibi kritik risklerin bulunduğu bu bölgede, gerekli önlemler alınmadığı sürece, geçmişten ders çıkarılmayan bir felaketle karşı karşıya kalınabilir.

 

KARAMÜRSEL'DEKİ HASARLARI RAPORLAR İLE SABİT OLAN YAPILAR VE ADRESLERİ ŞUNLAR

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN