Bir Babanın Çaresizliği: Sağlık Sisteminde Yaşanan Zorluklar

Gazetemize bilgi veren Osman Kıvanç, başından geçenleri tek tek anlattı. Kocaeli Umuttepe Hastanesi'nde nefroloji hastası olan çocuğunun yaşadığı sağlık sorunları karşısında çaresiz kalan Osman Kıvanç

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Bir Babanın Çaresizliği: Sağlık Sisteminde Yaşanan Zorluklar

Gazetemize bilgi veren Osman Kıvanç, başından geçenleri tek tek anlattı. Kocaeli Umuttepe Hastanesi'nde nefroloji hastası olan çocuğunun yaşadığı sağlık sorunları karşısında çaresiz kalan Osman Kıvanç, hastanede yaşadığı sıkıntıları dile getirerek sorunun çözülmesi için yetkililere seslendi. Doğuştan bir böbreği küçük olan ve idrar yollarında daralma bulunan çocuğunun düzenli olarak enfeksiyon geçirmemesi gerektiğini belirten Kıvanç, kontrolleri için gittikleri hastanede yaşadıkları sorunları paylaştı.

Çocuğunun Acil Müdahalesi İçin Beklerken Yaşananlar

Olay günü Umuttepe Hastanesi’nde tahlil sonuçlarını beklerken çocuğunun arabada uyuduğunu, aniden uyanarak karın ağrısı şikayetinde bulunduğunu belirten Osman Kıvanç, çocuğunu acil servise yetiştirmek için sırtına alarak acile götürdüğünü söyledi. Acil müdahale alanında uzun süre beklediklerini ve çocuğunun acılar içinde kıvrandığını ifade eden Kıvanç, içeriye girmekte zorluk yaşadıklarını belirtti. Bir başka babanın kendilerine yardımcı olduğunu ve nihayetinde sarı alana geçtiklerini aktaran Kıvanç, burada bir hemşirenin çocuğuyla ilgilenmeye başladığını söyledi.

Doktorun Tepkisi ve Yaşanan Hayal Kırıklığı

Kıvanç, acil müdahale sırasında bir doktorun içeriye girerek çocuğuna yapılan müdahaleyi durdurduğunu ve “Bu çocuğu kim aldı içeri? Bekleyenler var, o çocuk o sedyeden inecek” diyerek duruma tepki gösterdiğini anlattı. Yaşanan bu olay karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden Kıvanç, “İstemeden kimsenin hakkına girmeden çocuğumu acilen içeri soktum, ama doktorun bu sert tepkisi kanıma dokundu” diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Yasal Yollara Başvuracak

Hastane müdürüne şikayette bulunan Kıvanç, Sağlık Bakanlığı'na da durumu ilettiğini ancak bir çözüm bulunamadığını belirtti. Yaşadığı olaylar sonrasında çocuğunun ileri derecede idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğini ve şehir hastanesinde iki kere serum takıldığını söyleyen Kıvanç, eğer bu durum çocuğunda kalıcı hasar bırakırsa hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

Okuldaki Temizlik Personeli Eksikliği ile İlgili Endişeler

Osman Kıvanç, ayrıca çocuğunun okulunda temizlik görevlisi bulunmadığını ve bu durumun da enfeksiyon kapma riskini artırdığını belirtti. Çocuğunun sağlık durumu nedeniyle enfeksiyon kapmaması gerektiğini vurgulayan Kıvanç, okullarda hijyen koşullarının sağlanmaması durumunda tüm çocukların bu riskle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Yaşadığı çaresizlik karşısında hukuki yollara başvuracağını belirten Kıvanç, “Ne yapmalıyız? Kimi kime şikayet edelim?” diyerek Kocaeli Valisi İhami Aktaş'a seslenerek yardım istedi. 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Osman Kıvanç | 19 Eylül 2024 00:11

    Ercan bey çok teşekkür ederim sesimiz oldunuz sağolun varolun inşaallah

BUNLARA DA BAKIN