Bir kız çocuğunun çaresizliği! Ailem okula göndermeyecek!

Karamürsel Gazanfer Bilge Meslek Yüksekokulu'nda kalan ve yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, okulların başlamasına günler kala büyük bir barınma krizi ile karşı karşıya.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Karamürsel Gazanfer Bilge Öğrenci Yurdu Kapatıldı, Öğrenciler Mağdur

Karamürsel Gazanfer Bilge Meslek Yüksekokulu’na yeni kayıt yaptıran öğrenciler, okulların başlamasına günler kala büyük bir barınma krizi ile karşı karşıya. Gazanfer Bilge öğrenci yurdunda deprem güçlendirilmesi yapılacağı gerekçesiyle yurt kaydı alınmaması, özellikle maddi durumu yetersiz öğrenciler için ciddi bir sorun haline geldi. Barınacak yer bulamayan birçok öğrenci, eğitimlerini sürdüremeyeceklerini belirtiyor. Özellikle kız öğrencilerin aileleri, barınma sorunu nedeniyle çocuklarını okula göndermekte tereddüt ediyor.

Gazetemize ulaşan ve Karamürsel Gazanfer Bilge MYO'yu kazanan bir kız öğrenci, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:
"Merhaba, ben Kocaeli Karamürsel Gazanfer Bilge MYO’yu kazandım ama KYK başvurusunda sorun yaşıyorum. Okulun yurdu depreme dayanıksız olduğu için kapatılmış ve başvuru yapamıyorum. İl ve ilçede KYK yurdu olmadığı söyleniyor. İl KYK Müdürlüğü’nü aradım ama yardımcı olmadılar. Kimse ilgilenmiyor. Birçok öğrenciyle görüştüm, hepsi aynı durumda ve kimseye çözüm sunulmuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı aradım, ‘tercihlerinizi ona göre yapsaydınız’ dediler ve telefonu kapattılar. Ailem maddi olarak zor durumda olduğu için özel yurda gidemiyorum, ev tutma imkanımız da yok. Eğer KYK başvurusu yapamazsam ailem beni üniversiteye gönderemeyeceklerini söylüyor. Lütfen bu soruna bir çözüm bulun."

Öğrenciler, barınma sorununa acilen çözüm getirilmesini talep ediyor ve yetkililerin harekete geçmesini bekliyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Ceyda | 15 Eylül 2024 23:40

    Aynı durumdan mağdurum, hemcinsimi cok iyi anlayabiliyorum. Gazanfer Bilge Yüksekokulu öğrencisiyim ve kyk yurdu olmadığı için okulumu dondurmak zorunda kalacağım. Bunca senenin emeğinin bosa cikmasini istemiyorum lütfen yetkililer bi çözüm bulsun. Destek bekliyoruz.

  • Serdar YILMAZ | 11 Eylül 2024 04:22

    Zaten güçlendirme muhabbetinin zamanı yanlış! Kaç aydır neden işe başlamadılar da tam açılacağı zaman başlanacak oluyor? Gerçekten şu ülkenin geldiği durum çok üzüyor çok. Resmen ülkeyi mahvettiler!

BUNLARA DA BAKIN