Boşuna Akan Temiz Su, Vatandaşları İsyan Ettirdi

Karamürsel'in Kayacık Mahallesi Nazmi Oğuz Caddesi üzerinde günlerdir boşuna akan temiz su, bölge sakinlerini isyan noktasına getirdi. Kaldırımlardan sürekli akan suyun, hiçbir önlem alınmadan israf edilmesi, mahalle sakinlerinin tepkisini topladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Karamürsel'de Günlerdir Boşuna Akan Temiz Su, Vatandaşları İsyan Ettirdi

Karamürsel, Kocaeli - Karamürsel'in Kayacık Mahallesi Nazmi Oğuz Caddesi üzerinde günlerdir boşuna akan temiz su, bölge sakinlerini isyan noktasına getirdi. Kaldırımlardan sürekli akan suyun, hiçbir önlem alınmadan israf edilmesi, mahalle sakinlerinin tepkisini topladı. Mahalledeki duyarlı vatandaşlar, bu durumu defalarca İSU ve yetkili makamlara bildirmelerine rağmen, kimsenin konuyla ilgilenmemesinden büyük bir rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Fatma hanım, "Günlerdir buradan su akıyor ve yetkililer sadece seyirci kalıyor. Defalarca aradık, bildirimde bulunduk ama hiçbir sonuç alamadık. Bölgemizde su kıtlığı yaşanırken bu kadar temiz suyun boşa gitmesi gerçekten üzücü," dedi. Mahallede yaşayan başka bir vatandaş ise, "Su faturalarımız her ay yükselirken, bu kadar suyun israf edilmesi kabul edilemez. Sadece biz değil, çevredeki herkes bu durumdan rahatsız. Yetkililerden acilen bu sorunu çözmelerini bekliyoruz," şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, geçtiğimiz günlerde su kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması gerektiğine dair uyarılarda bulunmuş, bölgede su krizine karşı tedbirlerin alınması gerektiğini sıkça dile getirmişti. Ancak, bu uyarılara rağmen, yetkililerin Kayacık Mahallesi'nde meydana gelen bu su israfına karşı duyarsız kalmaları, mahalle halkını isyan ettirdi. Özellikle su kaynaklarının giderek azaldığı bir dönemde, bu tür ihmallerin halk arasında büyük tepkiye yol açtığı görülüyor.

Mahalle halkı, bu israfın bir an önce durdurulmasını ve sorunun köklü bir şekilde çözülmesini istiyor. Aksi takdirde, su israfının daha büyük çevresel sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunuyorlar. Bölge halkı, yetkililerden derhal harekete geçmelerini ve suyun boşa akmasına engel olmalarını talep ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Güliz | 29 Ağustos 2024 16:59

    Kartepede de oldu 1 gün sonra haber verdik hemen duzelttiler.

  • Kamuran | 29 Ağustos 2024 16:17

    İsucu arkadaşların daha önemli işleri vardır

BUNLARA DA BAKIN