Çalık, 'Dualı Çayırda Sırtınız Yere Gelmesin'

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, pehlivanlar diyarı Karamürsel'in güreşçilerini Edirne'de gerçekleştirilecek olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne uğurladı. Başkan Çalık, yaptığı konuşmada,

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Başkan Çalık, "Dualı Çayırda Sırtınız Yere Gelmesin"

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, pehlivanlar diyarı Karamürsel'in güreşçilerini Edirne'de gerçekleştirilecek olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne uğurladı. Başkan Çalık, yaptığı konuşmada, "Güreş denilince akla Karamürsel gelir. Kırkpınar ise yağlı güreşlerin olimpiyatıdır. Sevgili sporcularım, dualı çayırda sırtınız yere gelmesin. Ben hepinizin arkasındayım," dedi.

Güreşçiler Uğurlandı

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Karamürsel’in efsane pehlivanlarını Kırkpınar'a uğurladı. Karamürsel Belediyesi Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen uğurlama törenine Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Belediye Başkanı Ahmet Çalık, belediye meclis üyeleri, başpehlivanlarımızdan Ekrem Yavuz, Arif Akın, Güngör Ekin, Erkan Ertan, çırakları ve çok sayıda davetli katıldı.

"Güreş Denilince Akla Karamürsel Gelir"

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Başpehlivanlarımızdan Ekrem Yavuz, yaptığı konuşmada, "Türkiye’de güreş denildiğinde akla gelen ilk yer Karamürsel’dir. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge, tüm dünyaya Karamürsel’in adını duyurmuştur. 663 yıldır yapılan tarihi Kırkpınar güreşlerinde ilk altın kemeri Rahmetli Aydın Demir alarak, Karamürsel’de yağlı güreş efsanesinin ateşini yakmıştır. Kırılması imkansız bir rekora imza atıp iki kez altın kemer sahibi olan Ahmet Taşçı, Karamürsel’in ismini herkese ezberletmiştir. Kırkpınar’da her boyda birinci olmuş, başpehlivanlık güreşlerinde defalarca finaller yapmış olan Cino Mehmet Yılmaz ise Karamürsel halkının gönüllerinde şampiyon olmuştur. Bostancı Hüseyin, Koca Sabri, Sucu İbrahim, İzzet Açıkbaş, Şeref Akın, Kadir Birlik, Sebahattin Kangal, Gökhan Arıcı, Karamürsel’in adını memleketin her köşesine altın harflerle yazmıştır."

Pehlivanların Gururu ve Umudu

Ekrem Yavuz, konuşmasının devamında, "Pehlivan kardeşlerim, tüm ustalarımız geçmişten günümüze bu topraklarda yaşadılar. Tek hayalleri başpehlivan olmak ve altın kemeri Karamürsel’e getirmekti. Şimdi sıra sizde, memleketimizin hamurunda pehlivanlık, mücadele ve kazanmak var. Karamürsel halkı olarak size güveniyoruz. Kırkpınar’dan altın madalyalarla döneceğinizden eminim. Allah utandırmasın, yolunuz açık olsun," dedi.

Başkan Çalık'tan Destek Mesajı

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ise yaptığı konuşmada, "Değerli misafirler, çok kıymetli sporcu arkadaşlarımız, bu hafta Karamürsel için önemli bir hafta. Hem Karamürsel’in kurtuluşunu kutladığımız hem de güreşçilerimizi Edirne’ye uğurladığımız bir hafta oldu. Bütün güzellikleri bir arada yaşıyoruz. Karamürsel denilince akla ata sporumuz güreş gelir. Biz sporcu arkadaşlarımıza verecekleri mücadelede şimdiden başarılar diliyor, Allah derman versin diyoruz. Kırkpınar, yağlı sporların olimpiyatları gibidir. En iyi sporcular buralarda kendilerini göstermeye çalışırlar ve burada başarı elde eden sporcular Türkiye’de ünlenir. Karamürsel bugüne kadar birçok kez çok önemli sporcular çıkarmıştır. Bugün aramızda olamayanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da selametler diliyorum. Bu organizasyonumuzla beraber biz, sporcularımızın yanında olduğumuzu, onların arkasında olduğumuzu ve her zaman destek olacağımızı göstermek istedik. Ben Edirne’de güreşecek olan tüm güreşçilerimize başarılar diliyor, dualı çayırda sırtlarınız yere gelmesin," dedi.

Kaymakam Canbaba'dan Güreşçilere Başarı Dileği

Başkan Çalık’ın konuşmasının ardından Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba güreşçilerimize başarılar diledi. 15 Temmuz’un ardından Karamürsel’den ayrılacağını da ifade eden Kaymakam Canbaba, tüm Karamürsel halkından helallik istedi.

Dualar ve Lokma İkramı

Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından dualar okundu ve lokma ikram edildi. Uğurlama töreninde güreşçiler, Kırkpınar'da başarılı olmak için dualarla yola çıktı.

Bu etkinlik, Karamürsel’in spor tarihine yeni başarılar eklemek için önemli bir adım olarak görülüyor. Belediye Başkanı Ahmet Çalık’ın desteği ve halkın ilgisiyle güreşçiler, Kırkpınar’dan zaferle dönmeyi hedefliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN