Cem Onat: 'En Düşük Emekli Maaşı 17 Bin Liranın Üzerinde Olmalı'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

Cem Onat: "En Düşük Emekli Maaşı 17 Bin Liranın Üzerinde Olmalı"

Büyük Birlik Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Cem Onat, Temmuz ayında yapılacak emekli maaşı düzenlemesi öncesinde açıklamalarda bulundu. Hükümetin en düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya çıkarmayı planladığına ilişkin habere değinen Onat, 3 Temmuz'da enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte emeklilerin durumunun iyileştirilmesine yönelik atılacak adımları desteklediklerini belirtti. Ancak bu iyileştirmenin asla yeterli olmadığını vurguladı.

Cem Onat, en düşük emekli maaşının şu anki asgari ücretin altında olmaması gerektiğini savunarak, Temmuz’da "bu yanlışın ve adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini" ifade etti. BBP Karamürsel İlçe Başkanı, en düşük emekli maaşının 17 bin liranın üzerinde olması gerektiğini belirtti.

Esnafın Sorunları ve Ekonomik Tedbirler

Esnafın sorunlarını da yakından takip ettiklerini belirten Onat, esnafın ekonominin olumsuz koşullarından en fazla etkilenen kesim olduğunu vurguladı. Hükümetin, esnafın problemleri konusunda çalışma grubu oluşturması ve alınacak ekonomik önlemleri karara bağlaması gerektiğini kaydetti.

Onat, esnaf kefalet kredilerinde faiz oranlarının yüzde 100’e varan oranlarda artırıldığını ve bu faiz artışından, daha önce çekilen ve ödemesi devam eden esnaf kredilerinin de etkilendiğini duyurdu. Esnafın, ekonomik şartlar yüzünden zor durumda bırakıldığını belirtti.

Cem Onat, Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına dayanarak, önümüzdeki yıl oluşması beklenen dezenflasyon ile birlikte Halkbank'ın esnaf ve sanatkarlara kredi ve kefalet kooperatifi üzerinden verdiği can suyu kredilerinin faiz oranlarının düşürülmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Onat, bu tedbirlerin esnafın nefes almasını sağlayacağını ve ekonomik koşulların iyileştirilmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN