Deprem Şehitleri Karamürsel'de Dualarla Anıldı

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve tüm Marmara Bölgesi'ni derinden etkileyen depremin 25. yıl dönümünde, Kocaeli genelinde olduğu gibi Karamürsel'de de anlamlı bir anma programı düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

17 Ağustos Deprem Şehitleri Karamürsel’de Dualarla Anıldı

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve tüm Marmara Bölgesi'ni derinden etkileyen depremin 25. yıl dönümünde, Kocaeli genelinde olduğu gibi Karamürsel'de de anlamlı bir anma programı düzenlendi. Karamürsel'de 164 kişinin hayatını kaybettiği o kara günün yıldönümünde, deprem şehitleri dualarla anıldı.

Anma programı, 17 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da Karamürsel Yeni Mezarlığı'nda başladı. Depremde hayatını kaybedenlerin mezarları başında, Karamürsel Müftülüğü din görevlileri tarafından dualar okundu. Programın devamında, öğle namazından önce Merkez Yeni Camii'nde deprem şehitleri için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, 1999 yılında yaşanan büyük depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını ifade ederek, depremde yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını paylaştıklarını belirtti. Çalık, “Asrın felaketi olarak anılan bu depremin üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen acısı hala yüreklerimizde. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine sabırlar diliyorum,” dedi.

Karamürsel Belediyesi tarafından düzenlenen anma programına, Karamürsel Kaymakamı Kemal İnan, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı İlkay Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programı, depremde hayatını kaybedenlerin unutulmadığını bir kez daha gösterirken, katılımcılar da şehitler için dualar ederek geçmişi andı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN