'Doğayı Sev, Çevreyi Koru' Etkinliği ile Sahil Temizlendi

Karamürsel Karavan Derneği, çevre bilincini arttırmak ve doğaya duyarlılığı teşvik etmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Dernek Başkanı Mehmet Apatay'ın öncülüğünde, dernek üyeleri ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 'Doğayı Sev, Çevreyi Koru' etkinliği

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel'de "Doğayı Sev, Çevreyi Koru" Etkinliği ile Sahil Temizlendi

Karamürsel Karavan Derneği, çevre bilincini arttırmak ve doğaya duyarlılığı teşvik etmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Dernek Başkanı Mehmet Apatay’ın öncülüğünde, dernek üyeleri ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Doğayı Sev, Çevreyi Koru" etkinliği, Karamürsel sahili kordon mevkiinde yapıldı. Akşam saatlerinde gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, yeşil alanlar ve sahil boyunca kaldırımlar titizlikle temizlendi.

Çevre temizliği etkinliğinde Mehmet Apatay, doğaya olan duyarlılıklarını her fırsatta göstermek istediklerini belirterek, "Bu etkinliği Karamürselimizi daha yaşanabilir kılmak ve çevre bilincini artırmak amacıyla düzenledik. Gönüllülerimizin özverili çalışmaları ile sahildeki plastik ve cam atıklar ile çeşitli çöpler kısa sürede toplandı ve atık toplama sistemine yönlendirildi" dedi. Etkinlik sırasında gönüllüler, ellerinde çöp poşetleri ile hem sahil bandında hem de yeşil alanlarda yoğun bir temizlik faaliyeti yürüttü.

Etkinliğe katılanların çevreyi koruma konusunda gösterdiği hassasiyet dikkat çekerken, özellikle çocuklar ve gençlerin de aktif olarak katılması, geleceğe yönelik umut verici bir tablo oluşturdu. Etkinlik sonunda sahil şeridi, eskisine göre daha temiz ve düzenli bir hale gelirken, katılımcılar gelecek dönemde bu tür etkinliklerin sıklıkla yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Karamürsel Karavan Derneği’nin bu örnek girişimi, yerel halktan da büyük takdir topladı. Çevre bilinci ve doğa sevgisini yaygınlaştırmayı hedefleyen bu tarz etkinliklerin, ilçede farkındalığı artırarak daha sağlıklı bir çevreye katkıda bulunacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN