Ereğli Balık Halinde Su Ürünleri Denetimi Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Karamürsel Ereğli'de bulunan balık halinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Ereğli Balık Halinde Su Ürünleri Denetimi Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Karamürsel Ereğli'de bulunan balık halinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, balıkların boy sınırlamaları, su ürünleri nakil belgeleri ve diğer yasaklı düzenlemeler titizlikle kontrol edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, 12 Eylül 2024 tarihinde, Karamürsel ilçesindeki Ereğli Balık Halinde denetim gerçekleştirdi. Denetimlere, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, Avcılık ve Kontrol Dairesi Başkanı Melih Er, Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Yüksek Çil ile Su Ürünleri Kontrol Personelleri katıldı.

Bu denetimler, "Hamsi Avcılığında Kota ve Üretim Planlamasının Uygulanmasına İlişkin Talimat" kapsamında yürütüldü. Yetkililer, denetim sırasında balıkların yasal boyut sınırlamalarına uygun olup olmadığını, su ürünleri nakil belgelerinin doğruluğunu ve diğer yasal düzenlemelere uyulup uyulmadığını inceledi.

Denetimlerin, balıkçılığın sürdürülebilirliği ve su ürünleri kaynaklarının korunması adına önemli olduğu vurgulandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN