Geleneksel Pita Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Pita (Teferiç) Şenliklerinin bu yıl 17.si gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel’de Geleneksel Pita Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Pita (Teferiç) Şenliklerinin bu yıl 17.si gerçekleştirildi. Şenlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Çetin, yaptığı konuşmada şenliklere katılan herkese teşekkür ederek, etkinliğin düzenlenmesinde destekleri olan Karamürsel Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve diğer Boşnak derneklerine minnettarlığını dile getirdi.

Gösteri, Dinleti, Eğlenceler, Oyunlar...

Dernek başkanının konuşmasının ardından folklor gösterileri, Bosna Hersek’ten gelen Amanet Derneği tarafından gerçekleştirilen Sedalinka dinletisi, eğlenceler, oyunlar ve çekilişler ile devam etti. Etkinlikte, geleneksel Boşnak kültürü büyük bir coşkuyla yaşatıldı ve katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, yaptığı konuşmada, “Boşnak kültürünün sosyal yaşamı, folkloru, mutfağı ve tüm değerleriyle korunması ve tanıtılması, gelecek nesillere aktarılması açısından oldukça önemli olan bu etkinlikte emeği geçen başta Dernek Başkanımız Ahmet Çetin olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Çalık, etkinliğe katılanların yoğun ilgisiyle karşılaştı ve birçok kişi hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi.

Kültürel Zenginlikler Tanıtıldı

Geleneksel Pita Şenlikleri, Bosna Hersek kültürünün tanıtılması ve yaşatılması açısından büyük bir öneme sahip. Etkinlikte, Boşnak mutfağından çeşitli lezzetler sunuldu ve katılımcılar Boşnak kültürüne dair bilgi edinme fırsatı buldu. Şenlik boyunca yapılan çeşitli etkinlikler, çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan katılımcıya hitap etti.

Gelecek Nesillere Aktarılacak Bir Miras

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu tür etkinliklerle Boşnak kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Dernek Başkanı Ahmet Çetin, yaptığı konuşmada, bu mirası korumanın ve yaymanın önemine vurgu yaparak, etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Bu yıl 17.si düzenlenen Geleneksel Pita Şenlikleri, Karamürsel'de kültürel zenginliklerin ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi. Katılımcılar, bu coşkulu etkinlikte unutulmaz anlar yaşarken, Boşnak kültürünün renkli ve zengin dünyasına bir kez daha tanıklık ettiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN