Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'ni Erdoğan yaptı

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nin Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımıyla Gerçekleşti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

 

BAKANLAR EŞLİK ETTİ


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen 12. Açılış Bayramı, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin önünde düzenlendi. Pazartesi günü tamamen faaliyete geçecek olan hastanenin açılış törenine, sağanak yağışa ve fırtınaya rağmen yoğun katılım oldu.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Betül Sayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın gibi birçok isim eşlik etti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Açılış töreni öncesinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Hastane bahçesinin çevresi büyük TIR'larla kapatılırken, İzmit’ten Gölcük Yüzbaşılar Mahallesi’ne kadar D-130 Karayolu üzerinde güvenlik noktaları oluşturuldu. Törenin yapılacağı alanın çevresi tamamen güvenlik altına alındı ve bölgedeki tüm yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

VATANDAŞLAR ÜÇ KEZ ARANDI
Açılış törenine katılan vatandaşlar, alana giriş yapmadan önce üç kez güvenlik taramasından geçirildi. Güzergahta iki noktada ve alanda bir noktada arama yapıldı. Şemsiye, çakmak, ilaç, makyaj malzemeleri ve kalem gibi eşyalar güvenlik gerekçesiyle alana alınmadı.

ALAN TÜRK BAYRAKLARIYLA SÜSLENDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapacağı alan Türk bayrakları ile donatılırken, çevredeki bariyerlere ise açılışı yapılan hizmetlerin fotoğrafları asıldı. Alana giriş noktaları ise AK Parti flamaları ile süslendi.

SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU'NDAN VATANDAŞLARA UYARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahneye çıkmasından önce Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu bir konuşma yaparak, vatandaşlara sigara içmemeleri, sağlıklı beslenmeleri ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu. Sağlık sistemini daha ileriye taşıyacaklarını belirten Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık alanında bilimsel gelişmelere ev sahipliği yapacağını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DEPREME HAZIRLIK BEKA MESELESİ
Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin Gölcüklülere armağan edildiğini söyledi. 1999 depreminde hayatını kaybedenleri anan Erdoğan, 6 Şubat depreminin, depreme hazırlıklı olmanın ülke için bir beka meselesi olduğunu gösterdiğini vurguladı.

KOCAELİ'YE 350 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımların toplamda 350 milyar lirayı bulduğunu belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projelerinin 78 milyar lira değerinde olduğunu söyledi. Kuzey raylı sistem ihalesinin yapıldığını ve Gebze Metro hattının 2025 yılı sonunda tamamlanacağını duyuran Erdoğan, Kocaeli'nin raylı sistemle donatılacağını ifade etti.

SAĞLIK ALANINA 18 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
Şehir Hastanesi kalitesinde yapılan Gölcük Devlet Hastanesi'nin 300 yatak kapasitesi ve 68 polikliniği ile hizmete girdiğini belirten Erdoğan, AMATEM ve ÇEMATEM’in de hizmet vermeye başladığını duyurdu. Kocaeli’ne yapılan sağlık yatırımlarının toplamda 18 milyar liraya ulaştığını ve şehirde halen yapım aşamasında 28 projenin bulunduğunu sözlerine ekledi.

SONUÇ OLARAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin vatandaşların hizmetine sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türkiye’yi sağlık alanında ileriye taşıyacak projelerin devam edeceğini vurguladı. Kocaeli’nin kalkınma sürecinde büyük yatırımlar almaya devam edeceğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • Saffet | 09 Eylül 2024 20:31

    Bugün hastanede randevum vardı hastane açılmış sistem çalışmıyor hastalar bekliyor sıra ekranları çalışmıyor kısaca neden bukadar acele ediyorsunuz hastane daha hazır degilki 1 hafta sonra açın bitmeden neden açıyorsunuz sistem çalışmıyor ilac yazılamıyor zaten zar zor bitti bari milleti mağdur etmeyin

  • Serdar YILMAZ | 08 Eylül 2024 04:04

    Orhan Pamuk ; Devletin işi zaten bu tür şeyleri yapmak! Yaptı diye sanki sadaka mı veriyorlar? Belediye başkanına laf söyleyene kadar aklını kullan. Hastane , okul vs mi yapacaktı belediye başkanları ne diyorsun sen yahuuu! Adı üzerinde " Devlet Hastanesi " bir zahmet yapsınlar. Ayrıca Ahmet Çalık etkinlikte düzenleyebilir. Sanki zamanında İsmail Yıldırım yapmıyordu. Neyse! İsviçreli bilimadamları da incelese sizin gibileri bir sonuca varamazlar. :)

  • Orhan Pamuk | 07 Eylül 2024 22:30

    Ne gerek vardı boyle şeye Gölcük'te ki eski hastane gayette yetiyordu iş olsun boşa para harcayın gelin Karamürsele her aksam konser var eğlence var hayat var sağolsun Ahmet başkan bizi eğlendiriyor her aksam değişik müzik guruplari geliyor 5CD3

BUNLARA DA BAKIN