Kaçak Göçmen Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı!

Kaçak Göçmen Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı
Gebze ve Karamürsel'de Düzenlenen Operasyonda 7 Düzensiz Göçmen Yakalandı


Operasyon Detayları

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Nisan 2025 Pazar günü Gebze ve Karamürsel ilçelerinde düzensiz göçmen hareketliliğini önlemek amacıyla geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonucunda, yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen 7 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Aynı operasyonda, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen M.U. ve F.Ç. isimli 2 şüpheli tutuklandı. Şüphelilere, Türk Ceza Kanunu (TCK) Madde 79 kapsamında "göçmen kaçakçılığı" suçundan işlem yapıldı.

Kaçak Göçmen Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı!


Hukuki Süreç ve İstihbarat Çalışmaları

Operasyon, Kocaeli Emniyeti'nin düzensiz göç ve insan kaçakçılığıyla mücadele kapsamında sürdürdüğü istihbarat odaklı çalışmaların bir parçası olarak planlandı. Yakalanan şüphelilerin, göçmenlere lojistik destek sağladığı ve yasa dışı yollarla ülkede kalmalarını organize ettiği belirtildi.

 

Kaçak Göçmen Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı!


Bölgedeki Diğer Operasyonlar ve Genişletilen Mücadele

Kocaeli, son dönemde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonların yoğunlaştığı iller arasında yer alıyor. Örneğin, "Kalkan-27" operasyonu kapsamında 27 ilde yakalanan 1.029 kaçak göçmenin 84 organizatörü arasında Kocaeli'deki şüpheliler de bulunuyor. Ayrıca, Karamürsel'de bot üretimi yaparak göçmen taşıyan bir çeteye yönelik operasyonda 25 göçmen yakalanmış ve 15 şüpheli tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, "İnsan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz" diyerek mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Kaçak Göçmen Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı!

Bakmadan Geçme