Karamürsel'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Karamürsel Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde düzenlediği etkinliklerle ilçede büyük bir coşku yarattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu: Motosiklet Korteji, Fener Alayı, ve Gencer Savaş Konseri

Karamürsel Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünde düzenlediği etkinliklerle ilçede büyük bir coşku yarattı. Kutlamalar, akşam saatlerinde Atatürk Anıtı’ndan başlayan Fener Alayı ile start aldı ve tüm Karamürsel halkını bayram havasına soktu.

Motosiklet Korteji ile Sokaklarda Bayram Coşkusu

Karamürsel Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı Motosiklet Korteji, zaferin coşkusunu ilçenin sokaklarına taşıdı. Gezen Motorcular Derneği, Kocaeli Motosiklet Sevdalıları Derneği ve Karamürsel Motosiklet üyelerinin katılımıyla gerçekleşen kortej, büyük ilgi gördü. Altınkemer Otopark alanından başlayan kortej, ilçenin merkez mahallelerinde renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlik, Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile devam etti.

Fener Alayı ile Zaferin Coşkusu Sokaklara Taştı

Atatürk Anıtı’ndan Fener Alayı, Karamürsel Kordon mevkisine kadar uzandı. Yürüyüşe Karamürsel Belediye Başkan Vekili İlkay Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Alihan Ak, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 30 Ağustos Zaferi, 7’den 70’e tüm Karamürsellilerin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Yürüyüş, Atatürk anısına yapılan tezahüratlarla sona erdi.

Gencer Savaş Konseri On Binleri Bir Araya Getirdi

Kutlamaların en önemli anlarından biri ise ünlü sanatçı Gencer Savaş’ın sahne aldığı konser oldu. Karamürsel Kordon’da gerçekleşen konser, on binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gencer Savaş, birbirinden güzel şarkılarla izleyicileri büyüledi.

Karamürsel Belediye Başkan Vekili İlkay Kaya’nın Konuşması

Konser sonunda vatandaşlara seslenen Karamürsel Belediye Başkan Vekili İlkay Kaya, şunları söyledi:

"Değerli Karamürselliler, Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çalık geçirdiği talihsiz kaza nedeniyle bugün aramızda değil. Bizlerin aracılığı ile sizlere sevgi ve selamlarını göndererek, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, iyi eğlenceler diliyor.

Bugün, tarihte emsali görülmemiş yurtseverlik ve eşsiz kahramanlık zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıldönümünü heyecan ve gururla kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

Büyük Türk Milleti ve Kahraman Ordumuz, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, her karışı şehit kanıyla sulanmış, bin yıllık kutsal vatan topraklarımızı parçalayarak, milletimizin istikbal ve istiklalini hedef alan işgalci güçlere karşı, 26 Ağustos şafağında başlayan ve 30 Ağustos 1922’de muhteşem bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Türk Milletinin makûs talihini yenerek, milletimizin bağımsız ve hür yaşama iradesi tüm dünyaya haykırılmıştır.

102 yıl önce, sayı, silah ve teknoloji olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz iradesi ve üstün cesaret ile milletini ve ülkesini, kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, bugün de, bu uğurda aynı inanç ve azimle, canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu kan, yine aynı kandır; bu ruh, yine aynı ruhtur.

Bu duygu ve düşüncelerle bize bu büyük zaferi kazandıran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silâh arkadaşları başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin ölümsüz muhafızları aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anar, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunarım. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun." dedi.

Karamürsel’de düzenlenen bu etkinlikler, büyük zaferin coşkusunu ilçenin dört bir yanına yaydı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN