Karamürsel'de Av Sezonu Coşkuyla Başladı

Av yasağının sona ermesiyle birlikte Karamürsel'de balıkçılar, sezonun ilk avına 'Vira Bismillah' diyerek başladı. 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından denize açılmak için sabırsızlanan balıkçılar, hazırlıklarını tamamlayarak gece yarısı törenle denize açıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel'de Av Sezonu Coşkuyla Başladı

1 Eylül 2024 - Karamürsel

Av yasağının sona ermesiyle birlikte Karamürsel’de balıkçılar, sezonun ilk avına "Vira Bismillah" diyerek başladı. 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından denize açılmak için sabırsızlanan balıkçılar, hazırlıklarını tamamlayarak gece yarısı törenle denize açıldı.

Karamürsel Belediyesi'nin düzenlediği törene, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Karamürsel Belediye Başkan Vekili İlkay Kaya, siyasi parti ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı. Tören, dualarla başladı ve ardından gırgır reislerine hediye edilen Türk bayrağı ve baklavalarla devam etti. Programın sonunda, balıkçı tekneleri sahil boyunca bir tur atarak halkı selamladı. Karamürsel Belediye Başkan Vekili İlkay Kaya, yeni av sezonunun bereketli geçmesini dileyerek, Ereğli halkının yanında olduğunu vurguladı.

Ereğli Mezatı Sezonu Açtı

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte Ereğli Balık Hali Mezatı da açıldı. Mezat, Karamürsel Belediye Başkan Vekili İlkay Kaya’nın çaldığı zil ile resmen başladı. Törene, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Balık Haller Amiri Neslihan Yavuz, siyasi parti başkanları, belediye meclis üyeleri, esnaflar ve çok sayıda Karamürselli vatandaş katıldı. İlçe Müftülüğü'ne bağlı din görevlisinin okuduğu dua sonrası, Kaya, balık sezonunun hayırlı ve kazançlı geçmesi temennisiyle geleneksel zili çaldı ve mezatı başlattı.

Kocaelili Balıkçılar "Vira Bismillah" Dedi

Av yasağının kalkmasıyla denize açılan Kocaelili balıkçılar, sezonun ilk avında 1000 kasa sardalya topladı. Karamürsel Ereğli Limanı'ndan ayrılan 38 metrelik gırgır teknesiyle İzmit Körfezi'ni geçerek Yalova açıklarında avlanan balıkçılar, sardalyayla dolan ağlarını yaklaşık iki saat içinde topladı. Sardalyalar, tür ve büyüklüğüne göre ayrılarak kasalara dolduruldu ve Bursa ile Karamürsel Ereğli balık hallerine sevk edildi.

Sezonun ilk avını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan balıkçılar, Marmara Denizi'nde avlanmaya devam etti. Karamürsel'deki törenler ve mezatın coşkusu, yeni av sezonunun bereketli geçeceğine dair umutları artırdı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN