Karamürsel'de Balık Sezonu Başlıyor

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, yeni balık sezonunun başlaması dolayısıyla tüm halkı Ereğli Limanında akşam saat 21:00 da yapılacak olan uğurlamaya davet etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Karamürsel'de Balık Sezonu Başlıyor: "Vira Bismillah" Diye Denizlere Açılacaklar

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, yeni balık sezonunun başlaması dolayısıyla tüm halkı Ereğli Limanında akşam saat 21:00 da yapılacak olan uğurlamaya davet etti.

Bu gece yarısı, balıkçılar tekneleriyle denize açılarak yeni bir av sezonuna "vira bismillah" diyecek.

Ülke genelinde 15 Nisan'da başlayan av yasağı, bugün sona eriyor. Bu süre zarfında hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, özellikle Ağustos ayında verilen palamut avlama izniyle birlikte bol bir sezon bekliyor. Balıkçılar, bu gece 00.00'da ağlarını denize bırakacak ve yeni sezonda bol miktarda palamut avlayarak sofraları şenlendirmeyi hedefliyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çalık: "Balıkçılarımızın yeni sezonunda bol kazançlar dilerim. Karamürsel'imiz, deniz ürünleriyle ünlü bir ilçe. İnanıyorum ki bu sezon da denizlerimiz bol balık verecek ve hem balıkçılarımız hem de vatandaşlarımız mutlu olacaktır." dedi.

Balıkçılar: "Uzun bir bekleyişin ardından nihayet denize açılmanın heyecanını yaşıyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah bol palamut avlayarak hem kendi geçimimizi sağlarız hem de vatandaşlarımızın sofralarını şenlendiririz." şeklinde konuştular.

Av yasağının sona ermesiyle birlikte tezgahların taze balıklarla dolması bekleniyor. Vatandaşlar da bu durumdan oldukça memnun. Yeni sezonun ilk balıklarını sofralarına taşımak için sabırsızlanıyorlar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN