Karamürsel'de büyük orman yangını

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel'de Orman Yangını! Ekipler Hızla Müdahale Etti

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bağlı Tahtalı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın, hızla büyüyerek geniş bir alana yayılma riski taşırken, Karamürsel Belediyesi ve ilgili yetkililer vakit kaybetmeden olay yerine intikal etti.

Yangının çıktığı bölgeye kısa sürede ulaşan Karamürsel Belediyesi'ne bağlı çok sayıda ekip, iş makineleriyle yangının meşelik alana sıçramasını önlemek için hızlı bir şekilde müdahalede bulundu. Bu kritik müdahale sayesinde yangının daha geniş alanlara yayılması engellenmiş oldu. Ekiplerin hızlı ve etkili çalışmaları, yangının kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynadı.

Yangın söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla çevre ilçelerden de itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye intikal eden çok sayıda itfaiye aracı ve iki yangın söndürme helikopteri de yangını kontrol altına almak için seferber edildi. Helikopterlerin havadan yaptığı su boşaltma çalışmaları, karadan yapılan müdahalelere büyük katkı sağladı.

Olayın duyulmasının ardından bölge halkı da endişeyle yangınla ilgili gelişmeleri takip etmeye başladı. Yangının büyük bir alanı tehdit etmesine rağmen, Karamürsel Belediyesi'nin ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde meşelik alana sıçramadan kontrol altına alınması büyük bir felaketi önledi.

Yetkililer, yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırmaların sürdüğünü belirtirken, yangınla ilgili herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı ifade edildi. Ekiplerin soğutma çalışmalarına devam ettiği, bölgedeki tehlikenin tamamen ortadan kalkması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

 

Bölge sakinleri, yangının tamamen söndürülmesinin ardından yetkililere teşekkür ederek, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için ormanlık alanlarda daha dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı. Karamürsel Belediye Başkanı da yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz yangına çok kısa sürede müdahale etti. Yangının büyümeden kontrol altına alınması için büyük çaba sarf edildi. Tüm ekiplere teşekkür ediyorum," dedi.

Yangının sebebiyle ilgili soruşturma devam ederken, bölgedeki ormanlık alanların korunması için önlemlerin artırılması planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN