Karamürsel'de facia göz göre göre geliyor!

Karamürsel'de yıllardır alınmayan önlemler ve göz ardı edilen büyük sorunlar, tek tek ortaya çıkmaya başladı ve her geçen gün artarak devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

Karamürsel'de Deprem ve Bina Güvenliği Sorunları Patlak Veriyor

Karamürsel'de yıllardır alınmayan önlemler ve göz ardı edilen büyük sorunlar, tek tek ortaya çıkmaya başladı ve her geçen gün artarak devam ediyor. Ereğli Mahallesi Funda Sokak'ta oturan bir vatandaş, hemen yanlarında bulunan ve her an yıkılmak üzere olan harabe yapı için şikayetini dile getirdi.

"Bina Üzerimize Yıkılacak, Kimse Sesimizi Duymuyor"

Vatandaş, defalarca ilgili kurumlara başvurmasına rağmen sonuç alamadığını belirtti. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Anıtlar Kurulu ve Kocaeli Valiliği'ne dilekçe veren vatandaş, “Bina üzerimize yıkılacak, kimse sesimizi duymuyor" diyerek sitem etti.

Vatandaşın Şikayeti:

“Bina git gide evimizin üzerine doğru yatmaya başladı. Evimizde çatlaklar bile oluştu. Artık en ufak bir sarsıntıda üzerimize yıkılacak. Tahir Büyükakın başkanımıza Ereğli'ye ziyaretinde konuyu aktardım, kendisi de talimat verdi. Ancak herhangi bir gelişme olmadı. Anıtlar Kurulu kararı nedeniyle Karamürsel Belediyesi de yıkım gerçekleştiremiyor. Çaresiz bir şekilde binanın üzerimize yıkılmasını bekliyoruz. Böyle mi depreme karşı hazırlık yapılıyor. Fotoğraflara da bakarsanız durumun ne kadar vahim olduğunu görebilirsiniz.”

Karamürsel'deki bu durum, vatandaşların can güvenliği ve yapı güvenliği konusundaki endişelerini artırıyor. Yetkililerin acil müdahale etmesi gereken bu sorun, şehrin geleceği için büyük bir tehlike arz ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Mustafa | 11 Haziran 2024 12:42

    Karamürsele artık kentsel dönüşüm gelsin Karamürsel girişten itibaren binalar çok ürkütücü yol boyu Gölcük kadar olamadık kentsel dönüşüme girdiler

BUNLARA DA BAKIN