Karamürsel'de Hatalı Park Sorunu Tehlike Saçıyor

Karamürsel'de uzun zamandır devam eden hatalı park sorunu vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle çocuklar ve işe gidenler için ciddi bir tehlike oluşturduğu belirtilen bu sorun, yetkililerin müdahale etmemesiyle büyümeye devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel’de Hatalı Park Sorunu Tehlike Saçıyor

Karamürsel'de uzun zamandır devam eden hatalı park sorunu vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle çocuklar ve işe gidenler için ciddi bir tehlike oluşturduğu belirtilen bu sorun, yetkililerin müdahale etmemesiyle büyümeye devam ediyor.

Karamürsel’in çeşitli mahallelerinde yaşanan hatalı park sorunu, başta küçük çocuklar olmak üzere yaya trafiğini olumsuz etkiliyor. Özellikle okula giden çocukların her gün bu tehlike ile karşı karşıya kaldığını dile getiren vatandaşlar, belediyeden ve yetkililerden acil çözüm beklediklerini belirtiyor.

Çocuklar ve Yayalar İçin Tehlikeli Durum

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde, okul ve iş çıkış saatlerinde yoğunlaşan park hataları, yayaların kaldırımları kullanmasını neredeyse imkânsız hale getiriyor. Aileler, okula giden çocukların karayoluna yoluna inmek zorunda kaldığını ve bu durumun büyük kazalara davetiye çıkardığını ifade ediyor. Bir vatandaş, "Her sabah çocuğumu okula gönderirken içim rahat değil. Yolda yürüyen çocuklar, hızla geçen araçların yanından geçmek zorunda kalıyor. Yetkililer neden bu soruna çözüm bulmuyor?" diye şikayetini dile getirdi.

Yetkililere Çağrı: Acil Çözüm Bekleniyor

Hatalı park sorununun çözülmesi için yerel yöneticilerin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Karamürselliler, bugüne kadar herhangi bir adım atılmamasından dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirtiyor. Özellikle dar sokaklarda çift sıra park eden araçlar, acil durum araçlarının geçişini dahi zorlaştırıyor. Bir başka vatandaş ise, "Küçük çocuklar için olduğu kadar işe gitmeye çalışan biz yetişkinler için de bu durum bir kâbusa dönüştü. Yetkililer neredeler? Bu soruna neden bir çözüm bulunmuyor?" şeklinde tepkisini gösterdi.

Sahipsiz Kalmış Bir İlçe

Karamürsel'de uzun süredir devam eden bu sorun, vatandaşların "Karamürsel sahipsiz mi kaldı?" sorusunu sormasına neden oluyor. Yetkililerin ihmalkarlığına dikkat çeken birçok kişi, ilçede güvenli bir yaya trafiği için acil önlemler alınması gerektiğini belirterek çözüm çağrısında bulunuyor. Sorunun devam etmesi durumunda hem çocuklar hem de diğer yayalar için ciddi kazaların yaşanabileceği kaygısı giderek artıyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Alper | 23 Ekim 2024 12:33

    Belediyenin de bu kaldırma araç parkı yapılmaması için acilen çarşıda yaptığı gibi beton dubalar koyması gerekiyor.

BUNLARA DA BAKIN