- Haberler
- Karamürsel Haber
- Karamürsel'de iki yeni şu deposu
Karamürsel'de iki yeni şu deposu
Kocaeli'nin sağlıklı ve düzenli içme suyu ihtiyacını karşılayan İSU Genel Müdürlüğü, Karamürsel'in yüksek kesimlerinde yer alan yerleşim alanlarının içme suyu
Kocaeli’nin sağlıklı ve düzenli içme suyu ihtiyacını karşılayan İSU Genel Müdürlüğü, Karamürsel’in yüksek kesimlerinde yer alan yerleşim alanlarının içme suyu ihtiyacını depolamak için 2 adet yeni depo inşa ediyor.
İL GENELİNDE 600 ADET DEPO
Kurum, İl genelinde 600 adet çeşitli kapasitedeki su depoları ile kente hizmet veriyor. Şehre günlük 450 bin m3 arıtılmış su veren İSU, işlettiği bu depolarda ise günlük 260 bin m3 suyu depoluyor. Sanayi ve buna bağlı olarak artan göç neticesinde her geçen gün nüfusu artan Kocaeli’nin içmesuyu ihtiyacını depolamak için de il genelinde, ihtiyaç duyulan yerlerde, yeni depolar inşa ediliyor.
YÜKSEK KOTLARIN SU İHTİYACI KARŞILANACAK.
2004 yılından bu yana 10 bin ile 50 m3 arasında çeşitli kapasitede onlarca betonarme depo inşa eden Kurum, Gölcük ile Karamürsel ilçelerinin yüksek kotlarında yer alan yerleşim alanlarının içmesuyu ihtiyacını karşılamak için de 9 adet yeni depo inşa etmek için çalışmalara bir süre önce başladı. Gölcük ilçesinde 7 ve Karamürsel’de 2 olmak üzere inşa edilen depolar, betonarme olarak yapılıyor. Proje kapsamında ayrıca 4 km uzunluğunda isale hattı da inşa edilecek.
DEPOLAR, 3 MİLYON TL’YE MAL OLACAK.
1000 m3 ile 100 m3 arasındaki depoların inşa çalışmaları yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor. İki ilçenin yüksek kotlarındaki yerleşim alanlarının içmesuyu ihtiyacını depolayacak depolar, 3 milyon TL mal olacak..
KARAMÜRSEL’DE 2 DEPO
Tepeköy Mahallesi : 200 m3 su deposu
Tabakhane Mahallesi : 1.000 m3 su deposu