Karamürsel'de İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlanacak

Karamürsel'de İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlanacak: 100. Yılda Eğitimle Geleceğe Yürüyoruz

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel’de İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlanacak: 100. Yılda Eğitimle Geleceğe Yürüyoruz

Karamürsel Kaymakamlığı tarafından, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama Programı, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü coşkuyla gerçekleştirilecek. Bu özel hafta kapsamında, öğrenciler, öğretmenler ve protokol üyeleri bir araya gelerek, eğitim-öğretim hayatının önemini vurgulayacak ve Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda genç nesilleri geleceğe hazırlamanın gururunu yaşayacaklar.

 

Programın İlk Bölümü: Çelenk Sunma Töreni

İlköğretim Haftası etkinlikleri, sabah saat 09.45'te Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Karamürsel’in ileri gelen isimleri ve eğitim camiası bu anlamlı törenle, eğitimin geleceği için birlik mesajı verecekler. Çelenk sunma töreni Atatürk Anıtı’nda yapılacak.

 

Kutlama Programı Bekir İlhami Fatma Nedime Calp İlkokulu’nda Devam Edecek

Çelenk sunma töreninin ardından, saat 11.00’de Bekir İlhami Fatma Nedime Calp İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenecek kutlama programı ile İlköğretim Haftası coşkusu devam edecek. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Ardından, protokol konuşmaları ile eğitimin önemi ve geleceğe dair mesajlar paylaşılacak.

Öğrencilerin Şiir ve Gösterileri Programa Renk Katacak

Kutlama programının en renkli anlarından biri ise öğrencilerin hazırladığı şiirler ve gösteriler olacak. Bekir İlhami Fatma Nedime Calp İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Nehir Kılıççı ve 4/A sınıfı öğrencisi Elif Yıldırım, sırasıyla şiirlerini okuyarak izleyicilere duygusal anlar yaşatacak. Ardından 3/A sınıfı öğrencileri tarafından sahnelenecek özel bir gösteri ile folklor gösterileri sahne alacak. Öğrenciler, Türkiye'nin kültürel zenginliklerini yansıtan performanslarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Programın devamında, 4. sınıf öğrencisi tarafından yapılacak konuşma ve çiçek takdimi ile eğitimin önemine dair mesajlar verilecek. Törenin ardından katılımcılar sınıflara geçerek öğrencilerle buluşacak.

Eğitimin Geleceği İçin Birlik Mesajı

Karamürsel Kaymakamı Kemal İnan, programa yaptığı davette, eğitimin gelecek nesiller için taşıdığı önemi vurgulayarak, tüm halkı bu anlamlı kutlamaya davet etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında eğitimin taşıdığı büyük misyonu hatırlatan Kaymakam İnan, öğrencilerin Türkiye Yüzyılı’na hazırlanması için hep birlikte el ele verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN