Karamürsel'de KYK Yurdu Tadilat Nedeniyle Kapanıyor

Karamürsel'de KYK Yurdu Tadilat Nedeniyle Kapanıyor: Öğrenciler Barınma Kriziyle Karşı Karşıya

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel'de KYK Yurdu Tadilat Nedeniyle Kapanıyor: Öğrenciler Barınma Kriziyle Karşı Karşıya

Karamürsel'de bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kız ve erkek öğrenci yurtlarının tadilat çalışmaları nedeniyle bir yıldan uzun bir süre kapalı kalacağı açıklandı. Bu durum, mevcut ve yeni kayıt yaptıracak yüzlerce öğrenciyi barınma sorunuyla karşı karşıya bıraktı.

Yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Karamürsel'de ilçe genelinde bu duruma yönelik herhangi bir hazırlığın yapılmamış olması, tepkilere yol açtı. Öğrenciler ve aileleri, barınma sorununa dair belirsizlik karşısında büyük bir endişe yaşıyor. Özellikle üniversite eğitimine yeni başlayacak öğrenciler, alternatif konaklama çözümleri bulmakta zorlanıyor.

Karamürsel Kaymakamı Kemal İnan'ın, mağduriyet yaşayan öğrencilerin barınma sorununu çözmek için nasıl bir adım atacağı merak konusu. İlçeye gelecek olan ve barınma sorunu yaşayacak öğrenciler için hangi önlemlerin alınacağı da belirsizliğini koruyor.

Veliler ve öğrenciler, yetkililerden acil bir çözüm beklerken, Karamürsel’deki bu durumun üniversite eğitimine başlayacak gençlerin geleceğini olumsuz etkileyebileceği endişesi dile getiriliyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Serdar Yılmaz | 28 Ağustos 2024 15:34

    Bütün yaz ne yaptı bu devlet? Eğitimin başlamasına yakın tadilat mı başlatılır! Boş yere liyatak önemli denmiyor. Bir tadilat yapılacaksa eğitim bitince tatil başladığı zaman başlanır. Eğitim başlayana kadar tadilat yapılır. Cahiller makam sahibi olmuş zamansız işler yapıyor. Sadece bu değil her alanda saçma sapan işler yapılıyor. Tarım, hayvancılık, sağlık vb bir çok alan yıkılıyor. Bakalım ne zaman anlayacak kaç senedir anlamayanlar...

  • Serkan | 22 Ağustos 2024 18:13

    Tamam şimdi yandık işte kan emici Karamürsel halkı bize ilçeyi dar edecek.

BUNLARA DA BAKIN