Karamürsel Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi İçler Acısı!!!!!

Karamürsel Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi İçler Acısı!!!!! Karamürsel Devlet Hastanesinde tabiri caizse 'Un, Şeker Var, Ama Helva Yapacak Usta Yok! Hastaneye bakıyorsunuz dört dörtlük ama, içinde hastalara müdahale edecek doktor yok!. Acil Servis var içinde hastalara müdahale edecek uzman doktor yok! Gerçi bu sorun Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde hep aynı. Karamürsel'de de farklı değil. Karamürsel Devlet Hastanesinin Acil Servisinin durumu içler acısı.

Karamürsel Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi İçler Acısı!!!!!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karamürsel Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi İçler Acısı!!!!!

Karamürsel Devlet Hastanesinde tabiri caizse ‘Un, Şeker Var, Ama Helva Yapacak Usta Yok!

Hastaneye bakıyorsunuz dört dörtlük ama, içinde hastalara müdahale edecek doktor yok!.

Acil Servis var içinde hastalara müdahale edecek uzman doktor yok!

Gerçi bu sorun Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde hep aynı. Karamürsel’de de farklı değil. Karamürsel Devlet Hastanesinin Acil Servisinin durumu içler acısı.

Sağlık denince, akan sular durur... 'Çünkü, sağlık da, hastalık da insanlar için. Kimsenin, yarın ne olacağı bugünden belli mi? Elbette değil. Allah korusun, acil müdahaleyi gerektiren bir sağlık sorununda başvuracağımız tek adres, en yakınımızdaki hastanenin, Acil Servisi'dir. O dakikadan sonra, sağlığımızı hatta ve hatta yaşamımızı görevli doktorların bilgisine ve becerisine teslim ederiz. Etmek de zorundayız...

Peki, 50 bin nüfuslu Karamürsel’de, sadece ve sadece 1 asil 3 geçici görevli, Acil Serviste görevli pratisyen olduğunu biliyor musunuz? Yani, acil müdahaleyi gerektirecek ve bir çok uzmanlık alanının içine giren sağlık sorunu varken, bu tür durumlarda acil müdahaleyi yapacak eğitimi almış olan uzman, Karamürsel Devlet Hastanesinde ister inanın ister inanmayın dört kişi!..

Peki, ?İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?' diyeceksiniz, ama maalesef öyle!..

Acil müdahale uzmanı hekimlerin yetersiz olması nedeniyle, 24 saat açık kalması zorunlu olan bu birimlerde hastalara pratisyen hekimler, asistanlar ya da uzmanlık sınavına hazırlanan doktorlar müdahale ediyor. Onlar görevlerini ellerinden geldiğince iyi yapmaya çalışıyor olabilir, bundan kesinlikle şüphemiz yok... Ancak, en küçük bir hatada risk altında olan, ‘insan hayatı’ olunca, bu konunun üzerinde bir kere değil bin kere durmamız gerekiyor...

Peki, altı aylık bir asistan ya da jinekolog, kalp krizi, beyin travması geçiren bir hastaya nasıl acil müdahalede bulunabilir? ‘Hemen Kocaeli’ndeki çeşitli hastanelere sevk’

İşin özü şu: 1993 yılından beri bazı Tıp Fakülteleri'nde sadece acil servislerde hizmet vermek için uzman yetiştiren bir ana bilim dalı var. Ancak burada yetişen gençler tüm hastanelerimizin ihtiyacını karşılamaktan çok uzak. Yani onlar okullarını bitirip göreve başlasalar bile, sağlığımız uzunca bir süre daha pratisyen ve nöbetçi uzman hekimlerin ellerinde. Onlar zor çalışma koşullarına karşın, özveriyle ellerinden geldiğince görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Artık ne kadar olabiliyorsa... Onların bilgisinin ve enerjisinin yetmediği yeri ise, her zaman gözyaşı dolduruyor!..

Önce sağlık diyerek Türk Sağlık- Sen araştırmalarına göre, Türkiye’de 130 bin Doktor Görev

Yapıyor ve bir doktora 590 kişi düşüyor.

Türkiye’de 130 bin doktor Görev yaparken Sağlık Bakanlığında görevli doktor sayısı 75 bini buluyor.

Bu doktorların 33 bin 812’si uzman 32 bin 607’si pratisyen ve 8 bin 500 ’ü asistan olarak görev yapıyor.

100 bin kişiye ise 42 pratisyen 44 uzman ve 11 asistan hekim düşüyor.

Türkiye’de durum bu iken ilçemizde ise durum daha da içler acısı.

16.01.2006 tarihi itibarı ile 19 Kasım 2006 günü açılışını yaptığımız Kalıcı Konutlardaki yeni hastane binasına taşınılmıştır.

75 kadro yataklı hastanemizde bir kişilik WC lavabolu 5 tane, iki kişilik WC lavabolu 9 tane, 2 kişilik lavabosuz 18 tane oda mevcuttur. Ayrıca 5 yataklı Acil Hasta Müşahede odası, 10 yataklı Hemodiyaliz Ünitesi mevcut olup her hekime de bir poliklinik odası verilmiştir.

Geçen süreç içerisinde, hastanenin eksiklikleri Döner Sermaye Gelirleri ile giderilmeye çalışılarak, Hemodiyaliz ve Acil Servis kurulmuş ve hizmete sokulmuştur.

Hastanenin teknolojik, fiziki yenilikler ve gelişmeler yönünden her geçen gün, olumlu bir ivmeyle gelişim faaliyetlerine devem etmektedir.

Yani anlayacağınız konforlu bir hastaneye sahibiz.

Emeği geçen yetkili ve görevlileri Kutlarken Şair ’in dediği gibi ‘Neyleyim Köşkü Sarayı İçinde Salınan Yar Olmadıkça.’maalesef bugüne kadar ilçemizin temel ihtiyaç ve sorunlarının başında sağlık hizmetleri, hastaneden beklenti, şikâyet ve vatandaşın taleplerini dinleyerek, telefonlar yada mailler gelerek günümüzün çoğunu bu konularla geçirmek durumunda kalıyoruz.

Siyasilerin hastanemizi propaganda malzemesi yapan durumları şimdilerde sadece ve sadece vatandaşlardan gelen şikayetlere karşılık kulaklarını kapatmaları içler acısı. Siyasiler iş başına geldikten sonra bırakın olması gereken hekim sayısını, bir çok uzman hekimin farklı gerekçelerle hastaneden ayrıldığını, yerine yeni hekimler gelmediği için mağduriyetler yaşandığını yada geçici görevlendirilen hekimler görüyoruz.

Geçici görev ile gelen doktorlar yada pratisyen hizmetleri verilmeye çalışılmakta, bu hekimleri de her zaman bulmak çok mümkün olmamaktadır. Kadrolu Kadın Doğum Yoktur ‘elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz.’demiştir atalarımız.

Hastanemizde normal ya da ihtiyaç halindeki acil doğum sayıları düşmüş, hastaların ekseriyeti Kocaeli’ndeki hastanelere sevk edilerek vatandaşımız mağdur edilmektedir.

Hastane acil servis hizmetleri hasta sevk etmekte çok mahir ama Tedavi etmekte çok yetersiz olduğu görülmektedir.

Hareketli nüfusu 50 bini bulan ilçemizde 50 bin kişiye

-1 Çocuk Hastalıkları Uzmanı

-1 Dahiliye uzmanı

-1 Göğüs Hastalıkları uzmanı

-1 Nöroloji uzmanı

-1 Biyokimya uzmanı

-1 Ürolpji uzmanı

-1 Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon uzmanı

-1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon

-1 Ortopedi Uzmanı

-1 Psikiyatri Uzmanı

-1 Genel Cerrah Uzmanı

-2 Diş Tabibi

-1 Kadın Doğum Uzmanı(Geçici Görevli)

-1 Pratisyen Hekim

-3 Pratisyen Hekim (Geçici Görevli)

Bu sorunlar masaya yatırılması gerekirken siyasi iktidarın temsilcileri sorunlardan uzak kendi iç çekişmeleri ile gündemi meşgul etmektedirler. En son Milletvekili seçimlerinde ilçe

halkımız AKP’ye %46.75 oranında, Mart 2014 Seçimlerinde ise %43, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de %57,46 oranında oy vermiştir. Buna rağmen bugüne kadar ilçenin sorunları halledilmemektedir İlçe halkımız bunu hak etmiyor. Bizler basın olarak bu ve benzeri olayların takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İlçenin bu sorunlarının. olmasın. İlçenin bu sorunlarının giderilmesi için iktidar partisi yetkililerini göreve davet ediyoruz.

Bakmadan Geçme