Karamürsel yeni otogarı inşaatı yılan hikayesine döndü

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Karamürsel Otogar Projesi Gecikiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel'e yapılması planlanan yeni otogar inşaatı, 2023 yılı Mart ayında hızlı bir başlangıç yapmıştı. Ancak aradan geçen aylar boyunca inşaat bir türlü tamamlanamıyor. İnşaatın ihale şartnamesine uygun yapılmadığı ve peron ile inşaat alanının küçültüldüğü iddiaları gündemdeki yerini korurken, 330 günde teslim edilmesi planlanan otogar, 450 gün geçmesine rağmen hâlâ teslim edilemedi.

 

İnşaat Gecikmesi Vatandaşları Mağdur Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Karamürsel Dereköy Mahallesi’nde yapılacak olan terminal projesi, bölge halkı için büyük bir umut olmuştu. Ancak inşaatın bir türlü tamamlanamaması, binlerce vatandaşın mağduriyet yaşamasına neden oluyor. Terminalin gecikmesi, özellikle şehirlerarası ulaşımda sıkıntılara yol açıyor.

İhale Süreci ve Proje Detayları

Karamürsel Şehirlerarası Otobüs Terminali ihalesi, Büyükşehir ana hizmet binası ihale salonunda elektronik sistemde gerçekleştirildi. Beş firmanın katıldığı ihalede, NRSE İnşaat firması 44 milyon 615 bin TL ile en düşük teklifi vererek ihaleyi kazandı. Proje kapsamında, terminal 2.000 metrekare kapalı inşaat alanı ve 9.250 metrekare saha alanına sahip olacak.

 

Planlanan Terminal Özellikleri

  • 12 araçlık şehirlerarası otobüs peronu
  • 15 araçlık kırsal terminal araç park noktası
  • 10 adet şehirlerarası yazıhane
  • 4 adet kırsal yazıhane
  • 7 adet yeme içme birimi
  • 56 araçlık açık otopark alanı

 

Gecikmenin Nedenleri

İnşaatın ihale şartnamesine uygun yapılmadığı ve alanların küçültüldüğü iddiaları, projede yaşanan gecikmelerin ana nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. İlgili firmaya yer tesliminin ardından başlaması planlanan ve 330 gün içerisinde tamamlanması hedeflenen terminal inşaatının bir yılı aşmasına rağmen bitirilememesi, halk arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı.

 

Vatandaşların Tepkisi

Karamürsel halkı, otogar inşaatının bir an önce tamamlanarak hizmete girmesini bekliyor. Gecikme nedeniyle yaşanan ulaşım sorunları ve belirsizlik, bölge sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar, yetkililerden inşaatın bir an önce tamamlanması ve ihale şartnamesine uygun olarak teslim edilmesini talep ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu önemli projeyi ne zaman tamamlayacağı ise merakla bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Ahmet | 21 Haziran 2024 18:55

    "Gecikme nedeniyle yaşanan ulaşım sorunları" derken. Terminal traik sorunu yaratmıyor.

BUNLARA DA BAKIN