Korkunç cinayet sonrası rapor çıktı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ağabeyini uyurken boğazını ve cinsel organını keserek öldürdüğü iddia edilen sanığın akli dengesinin yerinde olduğu belirlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

Abisinin Boğazını ve Cinsel Organını Keserek Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Talebi

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ağabeyini uyurken boğazını ve cinsel organını keserek öldürdüğü iddia edilen sanığın akli dengesinin yerinde olduğu belirlendi. Savcı, mütalaasında sanığın canavarca hisle kardeşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

 

Olayın Ayrıntıları

22 Nisan 2023 tarihinde, 4 Temmuz Mahallesi 204. Cadde üzerinde bulunan 4 katlı binanın en üst katında meydana gelen olayda, Emre T. (30), ağabeyi Murat Can T.’yi (32) uyurken bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından kaçan Emre T., evden yaklaşık 1 kilometre uzaklaşmışken, elindeki bıçak ve şüpheli tavırları nedeniyle devriye gezen polis ekiplerinin dikkatini çekti. Polis ekipleri tarafından durdurulan Emre T., "Ağabeyimi öldürdüm" diyerek cinayeti itiraf etti ve gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde Murat Can T.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği ve boğazı ile cinsel organının kesildiği tespit edildi.

 

Mahkeme Süreci

Emre T., Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan yargılanmaya devam ediyor. Mahkemeye, tutuklu sanık Emre T., avukatı ve babası N.T. katıldı. Gelen raporda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Rapora ilişkin söz hakkı verilen Emre T., "Bir diyeceğim yok" dedi.

 

Savcının Mütalaası ve Duruşmanın Ertelenmesi

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın canavarca hisle kardeşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı savunma için süre talep edince, mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

Sanığın İlk Savunması

Sanık Emre T., ilk duruşmadaki savunmasında, ağabeyinin çocukken kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek, "Beni sakinleştiren tek şey uyuşturucuydu. Cinsel olay bir kez oldu ancak ağabeyimin beni dövdüğü ve tehdit ettiği zamanlar da vardır. Sebepsiz yere kimse abisini öldürmez. Olaydan bir gün önce babama maruz kaldığım olayı anlattım. O gece ailecek kaldığımız eve gitmedim. Olayları babama anlattığım sırada gömleğimi yırtmıştım, sabah üstümü değiştirmek için eve gittiğimde ağabeyim bana, 'Babama ne anlattın şerefsiz' dedi. Sonrasında yaşananları hatırlamıyorum. Sonrası aklıma parça parça geliyor ancak hatırlamak istemiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

Sanığın bu ifadeleri ve savunması, mahkeme sürecinde dikkatle değerlendirilecek. Mahkemenin sanık hakkında vereceği nihai karar, merakla bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN