Pehlivanlar Diyarı Karamürsel, Güreşçilerini Kırkpınar'a Uğurluyor

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, tüm Karamürsel halkını, Tarihi Kırkpınar Güreşlerine katılacak Karamürsel'in efsane pehlivanlarını uğurlamaya davet ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Pehlivanlar Diyarı Karamürsel, Güreşçilerini Kırkpınar’a Uğurluyor

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, tüm Karamürsel halkını, Tarihi Kırkpınar Güreşlerine katılacak Karamürsel’in efsane pehlivanlarını uğurlamaya davet ediyor.

Güreş tarihinin efsaneleri merhum Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge, Karamürsel’e ilk Altınkemer’i kazandıran merhum Aydın Demir, iki kez üst üste Altınkemer kazanan Ahmet Taşçı ve büyük usta Kadir Birlik’in çırakları, 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Karamürsel’i temsil edecek.

Bu önemli müsabaka öncesinde, 7’den 77’ye tüm Karamürsel halkını güreşçileri uğurlamaya davet eden Belediye Başkanı Ahmet Çalık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Karamürsel güreş tarihinde önemli bir yere sahiptir. Büyük ustalarımızın çıraklarını Tarihi Kırkpınar güreşlerine uğurlayacağız. Ben güreşçilerimizden çok umutluyum. Karamürsel artık yağlı güreşlerde hak ettiği yere gelecek. Yağlı güreşlerimizi Karamürsel’de şanına yakışır bir şekilde hak ettiği bir noktaya getirmek için elimden gelen desteği vereceğim. Yağlı güreş sporunu büyütmek, seyirci sayısını artırmak sporcuların yanı sıra yerel yönetimlerin de görevidir. Biz de bu sporu ilerletmek için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız.”

Karamürselli pehlivanlarımız, 02 Temmuz Salı günü saat 17:00’de Karamürsel Belediyesi Kent Meydanı önünde düzenlenecek olan tören ile Kırkpınar’a uğurlanacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN