Sahillerde Yaşanan Olaylar Vatandaşı İsyan Ettirdi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel Sahillerinde Yaşanan Olaylar Vatandaşı İsyan Ettirdi

Karamürsel sahillerinde son zamanlarda art arda yaşanan olaylar, vatandaşı isyan ettirdi. Özellikle Ereğli Kumyalı Plajı, Altın Kemer Plajı ve Dereköy Plajlarında her geçen gün artan tartışmalar ve sonrasında çıkan büyük kavgalar, ilçe halkını canından bezdirdi. Karamürsel halkı, sorunların her geçen gün büyüyerek devam ettiğini ve bir türlü çözüm bulunamadığını dile getiriyor.

Gazetemize konuşan vatandaşlar, özellikle Ereğli Kumyalı Plajı, Altın Kemer Plajı ve Dereköy Plajlarında yaşanan yoğunluk ve ailelere, özellikle çocuklu ailelere ayrılan alanların yetersizliğinden şikayetçi. Göçmen olarak ilçeye çalışmaya gelen kişilerin, kadınların olduğu yerlerin dibine ve çocuklu ailelerin yakınına gelerek güneşlenmesi, bu esnada çok küfürlü konuşmaları, alkol alıp taşkınlık yapmaları ilçe halkını çileden çıkarıyor.

Vatandaşlar, artık plajlara inmeye çekindiklerini dile getirirken, plajlara yakın yerlerde oturanlar gece gündüz sürekli yaşanan kavgalardan ve bağırış çağrışlardan ötürü çok rahatsız olduklarını belirterek yetkililere seslendi. İlçenin mülki amirinin, bu sorunlara yerinde çözüm bulmasının önemine dikkat çeken vatandaşlar, sorunların yaşandığı yerlerde inceleme yapılması gerektiğini makamlarda oturdukları koltuklarında yaşanan büyük sorunların çözülemeyeceğini vurguluyor.

Karamürsel halkı, yaşanan bu olayların bir an önce çözülmesini ve sahillerin yeniden güvenli ve huzurlu hale getirilmesini istiyor. Yetkililerden, sorunları yerinde tespit ederek acil önlemler alınması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 6

  • Serdar YILMAZ | 02 Temmuz 2024 03:53

    Bu tür sorunların çözümü akp hükümeti/iktidarındadır. Genel olarak bakarsak suriyeli vs doldurdular. Ülkenin en saçma yerinde bile illa karşınıza çıkıyorlar. Bayramlarda suriye'ye gidip sonra geliyorlar. Eğer savaş varsa can güvenlikleri yoksa bayrama gidip nasıl dönebiliyorlar? Vatandaşlık verilenler dahil yakalanan tespit edilenlerin hepsi sınırdışı edilmelidir...

  • Ahmet | 01 Temmuz 2024 21:54

    Adamlar buraları kendi memleketi benim semişler bayram tatilinde bile memleketlerine gitmediler Birde evlerini pansiyon yapıp 20kişi birden kiraya veriyorlar pansiyonda kaçak ne ruhsat var nede güvenlik Emniyet maliye ve belediyeye sesleniyorum bu evlerde 20kişi birden kalan ev sahiplerini gerekli cezayı vermeleri lazım

  • Mehmet | 01 Temmuz 2024 20:39

    Güvenlik güçleri, Ailesinin güvenliğini sağlamaya çalışan vatandaşa DUR!!! diyecek olay büyürse mülki amirler çıkıp itidal çağrısı yapacak. Sonuç çözümsüzlük. 40 yaşında bir Karamürselli olarak yaşadığım olay. Gece 11 de evime gidiyorum önümde yolda bile yürüyemeyecek derecede kendini kaybetmiş göçmen iki delikanlı nereli olduğunu bilmiyorum. Sahildeki sağlık ocağının önünde bekçiler kimlik sordu birinin yaşı reşit değil tamam gidin dedi. Bana geldi kimlik istiyor kardeşim öndeki çocuklar pimi çekilmiş bomba görüyorsun. Kafaları güzel uğraşmamak için saldın gitti, ne istiyorsun benden ofsayt bi durumumuz yok hayırdır. Abi rutin kontrol sadece gbt bakıyoruz diyor. Bakın kardeşim bakın vatandaş kendi sorununu çözdüğü zamanda sadece kimliğe bakıp salarsın inşaAllah.

  • İdris Kılıçaslan | 01 Temmuz 2024 14:27

    Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Türkiye Belediyeler Birliğinde Göç ve Uyum Komisyonunda görevlendirilmişti. Bu göçmen işçi, suriyeli ya da her neyse arkadaşlarla Karamürsel halkını plajlarda, sahilde, çarşıda, apartmanda uyumlu hale getirecektir. Kolay gelsin.

  • İdris Kılıçaslan | 01 Temmuz 2024 14:21

    Sahilde daima 5 ya da daha fazla kişiyle grup halinde gezenler çıkabilecek olaylara gebe. Bu çocuklar suriyeli mi, Afgan mı, urfali mi bilmiyorum. Fakat sürekli grup halinde dolaşmaları etraftaki kadınlara kirli gözlerle bakmaları olay çıkaracaktır. Yetkililer bu kişilere tek ya da 2 kişi yürümeleri konusunda uyarı yapabilir. Plajlarda denize giren kadınların hemen yanında çimlere oturup kola çekirdek yapmaları da masum gelmiyor. Bir de Zafer Partisi'ne oy vermediniz. Biz ensarız onlar muhacir diyenlere oy verdiniz. Entegrasyon diyenlere oy verdiniz. Şimdi yeni kardeşlerinizle plaj adabı, sahilde yürüme adabı konusunda anlaşın

  • Emir | 01 Temmuz 2024 12:50

    Yetkililere sesleniyorum. Tersanelere çalışmaya gelen bekar erkek grupları için kalacak yer yapma zorunluluğu getirilsin. Ben şahsım adına konuşayım, eşimin, annemin, kardeşimin kılına zarar vermeye tenezzül eden birisi olursa, dünya tarihine geçerim o kadarını söyleyeyim. Buraya daha detaylı yazıp klavye delikanlılığı yapmayayım. Artık yeter, bekar erkek grupları defolup gitsin. Aileleri yok, anneleri-babaları-dedeleri burada değil; her türlü suçu işlemeye meyilliler, yani kınanma korkuları yok. Çözüm çok basit, Kocaeli ve Yalova valileri ve ilçelerin kaymakamları görüşecek ve tersanelere kalacak yer temin etme zorunluluğu getirilecek. Belirli bölgeler belirlenecek misal Altınova'da, Gölcük'te vs. Nasıl Suudi Arabistan'a çalışmaya gidenlere öyle yapılıyor, aynısı olacak. Orada kalacaklar. Kimseye de salça olmayacaklar. Kiralar aldı başını gitti, sokakta, sahilde huzur yok. Bu işin sonu iyiye gitmiyor.

BUNLARA DA BAKIN