Sokak Köpekleri Vatandaşları Tedirgin Ediyor

Karamürsel'in Kayacık Mahallesi Taci Sokak'ta sabah saatlerinde meydana gelen korkutucu bir olay, bölge halkını tedirgin etti. Başıboş sokak köpekleri, özellikle okula gitmekte olan çocuklara saldırarak mahallede güvenlik endişelerini artırdı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

Karamürsel'de Sokak Köpekleri Vatandaşları Tedirgin Ediyor

Karamürsel'in Kayacık Mahallesi Taci Sokak'ta sabah saatlerinde meydana gelen korkutucu bir olay, bölge halkını tedirgin etti. Başıboş sokak köpekleri, toplu olarak özellikle okula gitmekte olan çocuklara saldırarak mahallede güvenlik endişelerini artırdı.

Mahalle sakinlerinin verdiği bilgilere göre, son zamanlarda sokak köpeklerinin sayısında hızlı bir artış yaşanmakta. Özellikle okul çağındaki çocukların bu köpeklerin hedefi haline gelmesi, vatandaşlar arasında ciddi bir sorun olarak öne çıkıyor. Aileler, çocuklarının güvenli bir şekilde okula gidip gelebilmesi için büyük endişe duyduklarını belirtiyor. Sokakta meydana gelen bu tür olaylar, hem çocuklar hem de aileler için korku dolu anlara sahne oluyor.

Mahalle sakinleri, yetkililere çağrıda bulunarak bir anda sürü halinde ortaya çıkan sokak köpekleri sorununa acil bir çözüm bulunmasını talep etti. Vatandaşlar, çocukların güvenliği ve mahallede huzurlu bir yaşamın sağlanabilmesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını bekliyor.

Yetkililerin, sokak hayvanlarının korunması ile halkın güvenliği arasında dengeyi sağlayacak bir çözüm üretmesi gerektiği vurgulanıyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 13

  • Ceren Doktor | 18 Eylül 2024 17:03

    Türkiye kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine alındı. Eskişehir’de ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) Türkiye’yi kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine aldığı belirtildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) resmi internet sitesinde Türkiye’yi ziyaret edecek turistler için şu ifadelere yer verildi: “Kuduz köpekler Türkiye'de yaygın olarak bulunmaktadır. Türkiye'deyken bir köpek veya başka bir memeli tarafından ısırılırsanız veya tırmalanırsanız, kuduz tedavisi sınırlı olabilir veya hiç olmayabilir. Seyahatinizden önce kuduz aşısını yaptırmayı düşünün.”Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı haritaya göre Türkiye en yüksek kuduz riskli ülkelerden birisi 2021 yılında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yayınlanan kuduz haritasına göre Türkiye en yüksek kuduz riskli ülkeler arasında bulunuyor. Bu listede Türkiye, haritadaki en kırmızı ve en tehlikeli kategori olan ‘Endemik insan kuduzu’ sınıfında yer aldı.

  • Fahrettin ALTAY | 15 Eylül 2024 04:29

    İç güvenlik meselesi haline gelen başıboş sokak köpeklerinin güçlü bir lobisi var ve "Bu lobiyi ikiye ayırmak gerekiyor: Bir kısmı köpek maması üreten uluslararası şirketlere aparatlık yapıyorlar. Diğer kısmı ise kelimenin tam anlamıyla ruh hastası. Bu ikinci kısım, köpek sevgisini abartmış ve adeta köpekperest olmuş durumdalar. Kalplerinde insana dair en küçük bir merhamet kalmamış. Köpekler tarafından parçalanarak öldürülen, sakat bırakılan ya da köpekten kaçarken araç altında kalarak hayatını kaybeden çocuklarla ilgili “korkmasaymış”, “kaçmasaymış”, “sevgiyle büyütülmedikleri için böyle olmuş” türünden akıl almaz açıklamalar yapabiliyor hatta çocukların ailelerine davalar açabiliyorlar. İnsana merhameti olmayanın köpeğe merhameti olmaz. Bir çocuğun ölümüne ya da sakat kalmasına üzülmeyen birinin köpek sevgisi SAHTEDİR!!

  • Gülay Ortanca | 12 Eylül 2024 02:49

    Sözde hayvanseverlerin gerçek yüzü 04.09.2024 Köpek Velisi hesabıyla kendisini tanıtan Özgünlü, Şanlıurfa'da kuduz olduğu iddia edilen 35 köpeği Ankara'ya taşımak suçundan tutuklanmıştı. Bu hesap ve kurduğu dernek üzerinden zengin olduğu ortaya çıkan Buket Özgünlü tutuklanmasının ardından hakkında inceleme başlatıldı 9 DAİRE, 2 DEPO, 7 ESTETİK AMELİYAT Köpekleri sakat bırakarak para topladığı iddia edilen Özgünlü'nün, 9 daire ve 2 depo satın alıp 7 defa da estetik ameliyatı olduğu ortaya çıktı. Buket Özgünlü'nün MASAK'ın incelemesinde derneğe gelen bağışlarla at yarışı oynadığı ortaya çıktı.

  • Niyazi Şentepe | 12 Eylül 2024 02:49

    o sokak köpekleri sokaklardan TOP-LA-NA-CAK KARDEŞİM!! KANUN ÇIKTI!! BAŞTA BELEDİYE BAŞKANLARI OLMAK ÜZERE, HERKES KANUNA UYACAK!! TÜRKİYE MUZ CUMHURİYETİ DEĞİLDİR, TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ DİNGONUN AHIRI DEĞİLDİR, YASAYI ÇIKARTIR VE UYGULATIR!!

  • Fahrettin Altay | 12 Eylül 2024 02:47

    ABD ve Avrupa ülkelerinde köpek dışkısına ağır yaptırımlar getirilirken Türkiye’de başıboş köpeklerin dışkılarından yayılan ‘echinococcus granulosus’ parazitinin neden olduğu kist hidatik vakaları artıyor. Türkiye'de, 2005 yılında 175 kist hidatik vakası yaşanırken 2019 yılında 1867 kişi bu hastalığa yakalandı. Vakaların 2017, 2018 ve 2019 yıllarında sert yükselişe geçtiği görüldü ve hastalığın 14 yılda 8,8 kat arttığı saptandı. Sokak köpekleri derhal TOPLANMALIDIR!!

  • Deniz | 12 Eylül 2024 02:46

    Sözde hayvanseverlerin gerçek yüzü ortaya çıktı... 28.Ağustos.2024 İstanbul’un Silivri ilçesinde sokak hayvanlarına destek amacıyla kurulan derneğin Vurgun yaptığı ortaya çıktı. Olayla ilgili 5 şüpheli gözaltında. İstanbul’un Silivri ilçesinde kurulan bir derneğin hayvan barınağı adı altında yaptığı Vurgun ortaya çıktı. Masak tarafından hazırlanan raporda, 2018 yılında kurulan derneğin Sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarına destek amacıyla bağış topladığı ifade edildi. Raporda, 2021-2024 yılları arasında Dernek hesabına 37.323.77 TL para girişi olduğunun tespit edildiği belirtilirken bu miktarın 30 milyon lirasının bağış olduğu ifade edildi. Ancak Dernek hesabındaki paraların yaklaşık 3000 farklı işlemle dernek başkanı ve yöneticisi pozisyondaki kişilerin hesaplarına aktarıldığı tespit edildi. MASAK tarafından hazırlanan raporun ardından 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Öztürk | 12 Eylül 2024 02:44

    sözde hayvanseverler tutturmuşlar, "illa sokak köpekleri sokaklarda kalsın, güven içinde yaşayacağı barınaklara alınmasın, sokaklarda türlü işkencelere maruz kalsınlar, millet sokak köpeklerine mama alsın, sokak köpeklerine her gün mama versin, mama lobileri de bu yolla milyonlarca dolar kazansın ve bize yani göstermelik hayvanseverlere de maaş bağlasın!!!... ölen o sokak köpeklerinin sorumlusu, mama lobisinden zıkkımlanan, medyada ve buralarda ZIRLAYAN, saçma-sapan yorumlar yazan, göstermelik hayvanseverlerdir!!

  • Atakan Yurttan | 12 Eylül 2024 02:42

    HALK CAHIL BIRAKILDIGI ICIN BILMIYOR, BILEMIYOR... SAHIPSIZ SOKAK KOPEKLERININ, SOKAKLARA HER GUN BIRAKTIKLARI SIVI VE KATI DISKILARININ BIR BOLUMU BUHARLASIYOR VE SOLUDUGUNUZ HAVAYA KARISIYOR. SIZLER, COCUKLARINIZ BUHARLASAN BU DISKILARI NANO OLCULERDE CIGERLERINIZE CEKIYORSUNUZ VE BU DISKILAR KAN DOLASIMINIZA GECIP SIZLERI HASTA EDIYOR, KIST OLUSUMUNA NEDEN OLUYOR, ORGANLARINIZI CURUTUYOR VE SIZLERI KANSER YAPIYOR!! MAMA LOBISININ PARA ILE TUTULMUS TROLLERININ BU BILIMSEL GERCEKLERDEN HABERI VAR MI? INSAF YAHU!! DÜŞÜNÜN BİRAZ! LÜTFEN AMA!

  • Güliz | 11 Eylül 2024 19:01

    Sanırım haberi tam anlamı ile okuyup anlamamış bir çok kişi. Burada sokak köpekleri daha iyi koşullarda yaşasın, sokakta aç bir aç gezmesin, küçük çocuklarla belki oyun oynamak istiyorlar ama onlar korkup kaçınca diğer köpekler havlıyor ve ortalık karışıyor. Hepimiz hayvan seviyoruz. Benim evde kedim var. Kapının önünde yemek verdiğim köpeklerim var. Fakat ben bile çocuğuma sürü halinde gezen köpekler saldırmasın diye okula götürüp getiriyorum.

  • Mesut | 11 Eylül 2024 12:04

    Asansöre dışkısını yapan iki ayaklılar ve dışarıda dolaşan sapıklar, tecavüzcüler, katiller içinde bir haber yapın bu yorumları yapanlarda altına yorum yapsın bu dünya sadece insanların değil haberiniz olsun. Feride hanım itlaf ettirmek size mi kaldı. Allah'ın verdiği canı siz ve sizin gibiler alamaz siz kimsiniz.

  • Buse Aktan | 11 Eylül 2024 09:24

    lütfen...sokak kopeklerini derhal toplayın.çocuklarımız okula giderken korku içinde.sürekli saldırılar oluyor.tek başına çocuklarımızı okula gönderemiyoruz.bu vahşi hayvanların saldırı ile parçalanan,sakat kalan çocuklar ve yaşlılar var.İNSANLAR zarar görüyor,ve nedense hala HAYVANLAR baş taçı yapılıyor..biraz ciddiyet artık..şu kopekleri toplayın.sokaklarda her köşe başında vahşi hayvan mı olur ?

  • erdem | 10 Eylül 2024 15:06

    herkes seyirci.belediye başta.hiş bir şey yapma. kimseyi kızdırma

  • Feride | 10 Eylül 2024 13:36

    Sokak kopekleri çok hızlı ürüyor...dışkıları ve sağa sola konan mama pislikleri yüzünden mikroplar ve bakteriler artıyor.Çocuklar büyük risk altında..her gün onlarca ısırma ve saldırma vakası oluyor.malum medya bunları vermiyor.HEPSİ toplanmalı ve itlaf edilmeli.yoksa tehlike daha hızlı artacak.

BUNLARA DA BAKIN