Uyuşturucu Hapların Aleni Satışı Gündemde

Karamürsel'de son zamanlarda uyuşturucu ve uyarıcı hapların açıkça satıldığına dair ciddi iddialar ortaya atıldı. Karamürsel TV ihbar hattına ulaşan bir vatandaş, ilçede özellikle Xanax ve Lyrica gibi reçeteli ilaçların peynir ekmek gibi satıldığını öne sürdü.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

Karamürsel'de Uyuşturucu Hapların Aleni Satışı Gündemde

Karamürsel, Kocaeli - Karamürsel'de son zamanlarda uyuşturucu ve uyarıcı hapların açıkça satıldığına dair ciddi iddialar ortaya atıldı. Karamürsel TV ihbar hattına ulaşan bir vatandaş, ilçede özellikle Xanax ve Lyrica gibi reçeteli ilaçların peynir ekmek gibi satıldığını öne sürdü.

İddialara göre, İzmit Yahya Kaptan’da bulunan bir özel hastanede 1500 TL muayene ücreti karşılığında, bu ilaçlar kolaylıkla reçete ediliyor. İzmit ve Karamürsel’de belirlenen eczanelerden reçetelerle bu ilaçların temin edilmesi ve bu durumun artık aleni bir hal aldığı iddia edildi. Vatandaş, Xanax haplarının tanesinin 150 TL, Lyrica haplarının tanesinin ise 200 TL’den satıldığını belirtti.

İddialar arasında, bu ilaçların sokakta aleni bir şekilde satıldığı ve kolluk kuvvetlerinin reçeteli olmaları sebebiyle müdahale edemediği de yer alıyor. Ayrıca, çok küçük yaştaki çocukların ve özellikle metamfetamin (met) bulamayan kullanan kişilerin bu haplara yöneldiği ifade edildi.

Gazetemize konuşan duyarlı vatandaş, iddiaların araştırılmasının kolay olduğunu, bu ilaçları uzun süredir kullanan kişilerin bilindiğini ve son zamanlarda kimlere ilaç yazıldığının tespit edilmesinin vahameti ortaya koyacağını belirtti. Yetkililerin bu duruma acilen müdahale etmesi bekleniyor.

Kaynak: Karamürsel TV İhbar Hattı

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Ragıp | 27 Ağustos 2024 15:28

    Karamürsel'de uyuşturucu yada hap bulmak isteyen çarşının göbeğinde bağların önünde yada dere mahallede köprünün orada biraz takılsın zaten istedikleri her şeyi bulur

BUNLARA DA BAKIN