Ahmet Çalık, yeni başkanı tebrik etti

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe ile birlikte, Marmara Belediyeler Birliği'nin 2024 Yılı Olağan I. Meclis Toplantısı'na katıldılar.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe ile birlikte, Marmara Belediyeler Birliği'nin 2024 Yılı Olağan I. Meclis Toplantısı'na katıldılar. Bu toplantıda yeni dönemde Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e başarılar dilediler.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Marmara Belediyeler Birliği'nin genel kurulunda oybirliğiyle Birlik Başkanlığı'na seçildi. Toplantı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Marmara Bölgesi'ndeki büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün divan başkanlığına seçildi. Bozbey'in Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçilmesiyle birlikte, birinci başkanvekilliğine Hasan Akgün, ikinci başkanvekilliğine ise Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir getirildi.

Toplantıya ev sahipliği yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Belediyeler Birliği'nin önemini vurgulayarak, Marmara Bölgesi'nin Türkiye'nin nüfus bakımından önemli bir bölgesi olduğunu ve bu nedenle birlikte çalışmanın önemine işaret etti. İmamoğlu, Marmara Belediyeler Birliği'nin oluşturduğu çatının önemini vurgulayarak, birbirini destekleyen ve besleyen kent yönetimlerinin oluşturulmasının bölgenin güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, yeni dönemde birlikte çalışarak birliği daha ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Bozbey, birliğin Marmara Bölgesi'ndeki belediyeler arasında dayanışma ve ortak çalışma için önemli bir zemin olduğunu ifade ederek, kentsel dönüşüm politikalarında insan odaklı ve bütüncül plan anlayışını benimseyerek bölgesel çalışmalarda öncü olacaklarını dile getirdi.

Ayrıca toplantıda, Çanakkale'nin Çan, Kepez ve Bayramiç, Edirne'nin Keşan ve Küplü, İstanbul'un Bakırköy, Kırklareli'nin Alpullu, Tekirdağ'ın Muratlı, Yalova'nın Koru ve Subaşı belediyeleri oybirliğiyle birliğe kabul edildi. Belediye başkanlarına belgeleri Başkan Mustafa Bozbey ve Tahir Büyükakın tarafından takdim edildi.

Toplantının sonunda Birlik Başkanı Mustafa Bozbey ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki dönem başkanı Tahir Büyükakın'a hizmetlerinden dolayı plaket ve çiçek takdim ettiler. Program, başkanların toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN