Li̇seler Haberleri

Li̇seler Haberleri

İlk kez olacak, MEB tarihi açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde ortaokul ve liselerde ilk kez gerçekleştirilecek "ortak sınav"ların tarihlerini duyurdu.

Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 30 Ekim okullar tatil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya paylaşımında "30 Ekim Pazartesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizin 1 günlüğüne tatil edilmesi kararı aldığımızı bildirmek isterim." ifadelerini kullandı.

Karamürsel AL Artık proje okulu oldu

Karamürsel Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje okulu oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır okulu ziyaret ederek, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile öğrenci alınacağını duyurdu.

KARAMÜRSEL'DE GENÇ SADÂ KUR'ÂN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

İmam Hatip Liseleri Arası Genç Sada Kuran'ı Kerim'i Güzel okuma yarışması Kocaeli 1. Bölge İl Finalinde Karamürsel Akçakoca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal SALİM il İkincisi olmuştur.

Son Dakika MEB duyurdu: Liselerde sınavlara yeni düzenleme

MEB duyurdu: Liselerde sınavlara yeni düzenleme Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerdeki sınavlara ilişkin yeni düzenlemeyi duyurdu.

MEB'den liselere yeni model!

Milli Eğitim Bakanlığı lise öğretimini baştan şekillendirecek yeni model çalışmalarında sona yaklaştı. Bakanlığın, mart ayında açıklamaya hazırlandığı yeni modelde, liselerde ders saatleri azalırken

MEB’den “Liseler 3 yıl mı oluyor?” haberleri hakkında açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Liseler 3 yıl mı oluyor?” başlıklı haberlerin içeriiklerindeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi

Liseler voleybolda Karamürsel Al ilk 3 için oynuyor

Liseler Arası Voleybol liginde bugün Karamürsel Al , Eturğul Kurdoğlu MTAL ile 3'ncülük için yarışacak.

Karamürsel AL’den müthiş geri dönüş

Liseler arası genç erkekler basketbol müsabakalarına önceki gün oynanan maçlarla devam etti.

Diikat! Bugün sınav saatinde korna çalana 108 TL ceza kesilecek.

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yapılan okulların önünde polis önlemler aldı. Sınav saati öncesi okulların önünde trafik tıkanırken, sınav saatlerinde okul önlerinde korna çalan sürücülere trafik ekipleri 108 TL ceza kesti.

Nitelikli lise yok! Fakat inşaat sektöründe çok ilerdeyiz!

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’in açıkladığı listeye göre Karamürsel'de nitelikli lise yok.

Karamürsel İmam Hatip Orta Okulundan örnek davranış

Bu yıl yapılacakolan 8.sınıf öğrencilerinin TEOG sınavı öncesinde, Kocaeli genelinde bulunan Liselere yönelik tanıtım amacı ile bir gezi düzenleyen Karamürsel

Karaosmanoğlu, ''Meslek liseleri Türkiye’nin göz bebeğidir''

100. Yıl Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Okulun boş alanına yapılacak çok amaçlı spor salonu projesi üzerinde değerlendirme yapan

Karamürsel'de Bilgi Yarışması

Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortaokullar ve liseler arası Bilgi-Kültür Yarışması bugün gerçekleşti.

Teog Sınav Sonuçları Açıklandı

Ortaokul 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katıldığı ve liselere girişte kullanılacak...

Okulların açılış tarihi ertelendi.

Bakan Çelik daha sonra şu açıklamayı yaptı: "Okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi" talebimize, Milli Eğitim Bakanı'mız, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin bayramı aileleri ile geçirmeleri yönünde talepleri var" diyerek olumlu baktı. Konuyu Başbakanımıza sunduk. Onay verdi. Okullar, Kurban Bayramı sonrası açılacak. Turizm Camiamıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun.

TEOG Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Yaklaşık 1 milyon 282 bin 512 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin heyecanla beklediği TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel eğitimden ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları ile oluşan Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) göre öğrenci alan devlet liselerine yerleştirme sonuçları belli oldu. Öğrenciler, www.meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr adreslerinden, T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuçlarını öğrenebilecek. Sonuçları öğrenmek için TIKLAYINIZ... Nakiller 17 Ağustos'ta Okulundan memnun olmayanlar için ise nakiller 17 Ağustos’ta başlayacak ve 3 dönem halinde uygulanacak. Birinci nakil dönemi için tercih başvuruları 17-21 Ağustos arasında alınacak. Sonuçlar, 24 Ağustos’ta ilan edilecek. İkinci dönem başvuruları 24-28 Ağustos’ta yapılacak. 31 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak. Üçüncü dönem tercihleri 31 Ağustos-4 Eylül arasında olacak. Sonuçlar, ise 7 Eylül’de duyurulacak.

E-OKUL TEOG SONUÇLARINI BEKLEYENLERE MÜJDE - MEB

E-OKUL TEOG SONUÇLARINI BEKLEYENLERE MÜJDE - MEB TEOG ortak sınavları kapsamında bir soru için açılan dava nedeniyle liselere girişte kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puan’lar (YEP) açıklanmayınca özel okullarda bugün başlayan kayıtlar da durduruldu. Türkiye Özel Okullar BirliğiDerneği’nden yapılan açıklamada, kayıtlarla ilgili şöyle denildi:

Karamürsel'de 19 Mayıs Gençlik Koşusu Yapıldı

Karamürsel’de 19 Mayıs Gençlik Koşusu Yapıldı 2015 Yılı 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde, Liseler arası Kız-Erkek 19 Mayıs Gençlik Koşusu Kros yarışması Altınkemer Kültür Merkezi, Öğretmenevi arasındaki güzergahında yapıldı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Karamürsel'e Çıkarma Yaptı

Karamürsel’e gelen ve esnaf ziyaretleri yapan Akar, “Esnafımız kredi kooperatifleri ve bankalara büyük borç yapmış durumda. İktidarımızda, esnaf ve KOBİ’ler ödedikleri yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanacak. Esnafın giderleri vergiden düşecek, BAĞKUR prim borcu olan esnaf sağlık hizmeti almaya devam edecek. OSB’lerde Meslek Eğitim Merkezleri ve Meslek Liseleri açılacak. Çırak ve kalfaların SGK primleri devlet tarafından ödenecek, BAĞKUR’lular, diğer sigortalılarla aynı sürede emekli olabilecek ve aynı maaşı alacak” dedi.

Karamürsel Liseler Arasındaki Futbolun Adı; 100.Yıl Endüstri Meslek Lisesi

Karamürsel İlim Yayma Cemiyetinin düzenlemiş olduğu Karamürsel’de bulunan liseler arası futbol turnuvası çok güzel maçlar, etkinlikler ve görüntülerle sonuçlandı. 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesi Şampiyon oldu Yaklaşık bir aydır süren futbol turnuvasının 3.’lük maçında Karamürsel Anadolu Lisesi ile Ticaret Meslek Lisesi arasında oynanan maç Anadolu Lisesinin 5-2 üstünlüğü ile sonuçlandı. Final maçı ise ilk yarısı çok çekişmeli geçen mücadele sonucunda 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesinin, Alp Anadolu Lisesini 7-2 yenmesi ile sonuçlandı. Gol kralı ise 100.Yıl Meslek Lisesi’nden 10 atan Enes Metin oldu. Turnuva ardından bir açıklama yapan, Karamürsel İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Hasan Taşkan; ‘İlim Yayma Cemiyeti olarak bizler bu tür etkinliklerle gençlerimize sahip çıkarak, onların milli ve manevi değerlerine katkı sağlamak istiyoruz. Onların kötü alışkanlıklardan uzak, ahlaki olarak üstün meziyetlere sahip, ailesine ve topluma örnek şahsiyetler olmalarını arzuluyoruz.

Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi 1. Oldu

Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi 1. Oldu Birin ci ilçemizden çıktı.Din Eğitim Genel müdürlüğünün organize ettiği Kocaeli İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Hutbe okuma yarışması dün Çoban Mustafa Paşa Camiinde gerçekleştirildi. 10 okulun yer aldığı yarışmada öğrenciler yarıştı. Yarışmada ilk 3’e giren öğrencilere çeşitli ödüller verilirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere mansiyon ödülü verildi. Yarışmada birinciliği Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ahmet Enes Duman birinciliği karamürsele kazandırdı.

Karamürselde Okullar Cuma günüde Tatil

Yoğun kar yağışı ile birlikte, düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulları ile ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 20.02.2015 Cuma günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.

Karamürselde Okullar Tatil.

Meteoroloji yetkililerince; ilimizde sabah saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının ilerleyen saatlerde yoğun ve etkisini arttırarak devam edeceği tahmin edilmektedir. Yoğun kar yağışı ile birlikte mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 09.01.2015 Çarşamba günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.

Çocuklar Yaşadı Perşembe Günüde Tatil

Meteoroloji yetkililerince; ilimizde sabah saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının ilerleyen saatlerde yoğun ve etkisini arttırarak devam edeceği tahmin edilmektedir. Yoğun kar yağışı ile birlikte mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 07.01.2015 Çarşamba günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.

Kar Tatili Kaç Gün

Meteoroloji yetkililerince; ilimizde sabah saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının ilerleyen saatlerde yoğun ve etkisini arttırarak devam edeceği tahmin edilmektedir. Yoğun kar yağışı ile birlikte mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 06.01.2015 Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.

İrem okulunu şampiyonluğa taşıdı

İrem okulunu şampiyonluğa taşıdı Liseler arası Kızlar Basketbol Turnuvası final karşılaşmasında Cahit Elginkan ile Karamürsel Anadolu Lisesi karşılaştı. Cahit Elginkan Lisesi sporcusu İrem Funda attığı 19 sayı ile okulunu şampiyonluğa taşıdı

KARAMÜRSEL AL FARKLI KAZANDI

Bayanlarda finalin adı belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Liseler arası Bayanlar Basketbol Turnuvası’nda finale çıkan okullar belli oldu.