İlk kez olacak, MEB tarihi açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde ortaokul ve liselerde ilk kez gerçekleştirilecek 'ortak sınav'ların tarihlerini duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde ortaokul ve liselerde ilk kez gerçekleştirilecek "ortak sınav"ların tarihlerini duyurdu. Bu yeni uygulama, öğrencilerin gelişimini izlemek, müfredatın tutarlı bir şekilde işlenmesini sağlamak ve uygulama standartlarını belirlemek amacıyla hayata geçirildi.

MEB'in kararıyla, bu yıl ilk kez ortaokul 6. sınıfların "Türkçe" ve "matematik" dersleri ile lise 9. sınıfların "Türk dili ve edebiyatı" ile "matematik" derslerinin ikinci yazılı sınavları "ülke genelinde ortak sınav" olarak düzenlenecek.

İlk ortak sınavlar, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Sorular, Bakanlık tarafından hazırlanacak ve sınavlar, okullar tarafından yapılacak. Sınavlar, il ölçme değerlendirme merkezleri tarafından değerlendirilecek.

MEB'in yayımladığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile ölçme değerlendirme uygulamalarında yeni düzenlemeler getirilmişti. Bu çerçevede, ortaokul ve liselerde "ülke genelinde", "il ve ilçe genelinde" ve "okul genelinde" olmak üzere 3 farklı ortak yazılı sınav yapılması kararlaştırılmıştı.

Öğrencilerin sıralanması ve okulların karşılaştırılması gibi uygulamalardan kaçınılacak olan bu ortak sınavlar, eğitim müfredatının uygulanmasında birlik sağlamayı ve öğrencilerin güvenilir bir şekilde değerlendirilmesini amaçlamaktadır. Öğrencilerin eksikliklerinin belirlenmesi ve telafi edilmesi için çeşitli değerlendirme yöntemleri kullanılacak.

Ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları düzenlenecek ve bu sınavların tarihleri milli eğitim müdürlükleri tarafından ayrıca duyurulacak. Ortak sınavlar, ölçme değerlendirme merkezleri tarafından yönetilecek ve okul öğretmenleri tarafından uygulanacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN