Karamürsel'deki Semiha Sözer'in Ölümü: Cinayet mi, Kaza mı?

Karamürsel'de ikamet eden 37 yaşındaki Semiha Sözer, eşi Erdal Necip Sözer ile birlikte Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Soğuksu Köyü'ne gezi amaçlı gittikleri sırada kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel'deki Semiha Sözer'in Ölümü: Cinayet mi, Kaza mı?

Karamürsel’de ikamet eden 37 yaşındaki Semiha Sözer, eşi Erdal Necip Sözer ile birlikte Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Soğuksu Köyü’ne gezi amaçlı gittikleri sırada kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti. Olay, 24 Ocak 2023 tarihinde meydana geldi ve başlarda kaza olarak değerlendirilse de, daha sonra olayın bir cinayet olabileceği şüphesi doğdu.

Erdal Necip Sözer, ilk ifadesinde eşinin fotoğraf çektirmek amacıyla kayalıklara çıktığını ve bu sırada dengesini kaybederek düştüğünü söylemişti. Ancak bilirkişi heyetinin yaptığı inceleme sonucunda olayın bir intihar ya da kaza olmadığı, Semiha Sözer'in itilmek suretiyle ölümüne sebep verildiği tespit edildi. Bu gelişmenin ardından Erdal Necip Sözer, olaydan 15 ay sonra tutuklandı ve Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

Sanık Olayı Kaza Olarak Savundu

Duruşmada tutuklu sanık Erdal Necip Sözer, eşinin isteği üzerine bölgeye gittiklerini ve fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını belirtti. Sözer, "Biz fotoğraf çektirirken talihsiz bir olay oldu. Eşim arkamdaydı ve bir anda düştü. Onu çalıların arasında buldum ve hemen ambulansı aradım. Aramızda hiçbir sorun yoktu. Ben medeni bir insanım, boşanmak isteseydim avukat tutar ve boşanırdım" ifadelerini kullandı.

Bilirkişi Raporu: Olay Kaza Değil

Ancak bilirkişi raporları, olayın bir kaza olmadığını ve dışarıdan bir itme sonucu Semiha Sözer'in düşüp hayatını kaybettiğini ortaya koydu. Ayrıca, Sözer'in olaydan bir gün önce cep telefonundan yüksekten düşme olaylarıyla ilgili bir haber okuduğu da soruşturma kapsamında dikkat çekti.

Aileden Adalet Talebi

Semiha Sözer'in annesi Selma Dursun, mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, kızının ölümünün bir kaza olmadığını ve damadının farklı ifadeler verdiğini belirterek, "Kızım soğuk bir havada baş dönmesi ve yükseklik korkusu olduğunu söylemişti. Buna rağmen kayalıklara çıkmışlar. Adalet istiyorum, bu olayın peşini bırakmayacağız" dedi.

Davanın Seyri

Mahkeme heyeti, Erdal Necip Sözer'in tutukluluğunun devamına ve olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek davayı ileri bir tarihe erteledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil olarak katıldı.

Karamürselli Semiha Sözer'in ölümüyle ilgili davada, cinayet mi yoksa bir kaza mı olduğu tartışılmaya devam ederken, olayın seyrini bilirkişi raporları ve tanık ifadeleri belirleyecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN