19 milyon TL'ye icradan deniz manzaralı arsa ve müstakil yapı  

Karamürsel'de bulunan 21 bin 733 metrekare deniz manzaralı müstakil yapı 19 milyon 148 bin TL'ye mahkemeden satılacak. Karamürsel Kayacık Mahallesi'nde bulunan

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Karamürsel'de bulunan 21 bin 733 metrekare deniz manzaralı müstakil yapı 19 milyon 148 bin TL'ye mahkemeden satılacak. Karamürsel Kayacık Mahallesi'nde bulunan,  üzerinde çeşitli yapılar ve meyve ağaçları bulunan  21 bin 733 metrekare deniz manzaralı müstakil yapı 19 milyon 148 bin 641 TL'ye Karamürsel Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından satılacak.

T.C.KARAMÜRSEL(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2021/14 SATIŞ TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2021/14 SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları: 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri :

Kocaeli İli, Karamürsel İlçesi, KAYACIK Mahallesi, BÜYÜKÇINAR Mevkii, 481 Ada, 63 Parsel, keşif esnasında taşınmazın humuslu-tınlı toprak yapısına sahip olan parselin eğimi yaklaşık %6-8 ve %10-15 arasında değişmektedir. Keşif tarihi itibariyle üzerinde çeşitli yapılar ve meyve ağaçları bulunmaktadır.

Ağaçların sayısı, yaşı ve özelikleri ilan ekinde raporda mevcuttur. Taşınmaz üzerinde A, B, C, D, E, F, G ve Ğ harfleri ile işaretlenmiş olan yapılar yer almaktadır. Taşınmaz D-130 karayoluna, deniz sahiline, okula yakın konumda yer almaktadır. Taşınmaz Marmara Denizi manzaralıdır, denizi görmektedir.

Bu özellikler taşınmazın kıymetini arttırıcı unsurlardandır. Taşınmazın bulunduğu bölge yol, su, elektrik ve telefon gibi kamu hizmetlerinden yararlanmaktadır. Ulaşım sorunu yoktur. 1- Krokisinde (A) ve (B) ile İşaretlenmiş Yapıların Değeri: Krokisinde A ile işaretlenmiş yapı, parselin güney tarafında Dr. Nurettin Gökçeorta caddesine yakın konumda bulunmakta olup, mesken olarak kullanılmaktadır.

Tek katlı olarak 2/B yapı sınıfında yığma/kargir yapı tarzında imal edilmiştir. Yapının ahşap tavanı ve çatısı bulunmaktadır. Dışı sıvalı ancak boyasızdır. Pencere doğramaları PVC'dir. Bakımlı bina izlenimi vermektedir. Taşınmaz keşif günü itibariyle 17 yıllık bir bina olduğu düşünülmektedir.

Aşınma payı %15 olarak alınacaktır. A ile işaretlenmiş olan yapı 75 m2 alanlı olup, krokisinde B ile işaretli kısım binanın önündeki teras-balkon şeklindeki sundurma kısmıdır. Sundurma kısmının alanı 28 m2 olup, zemini betonla tesviye edilmiş ve üzerine çatı yapılmıştır.

2- Krokisinde (C) ile İşaretlenmiş Yapı: Parsel üzerinde bulunan yapı kümes amaçlı tamamen ahşap malzemeden imal edilmiştir. 29,00 m2 alana sahip olup, yapı sökülüp, takılabilir ve taşınabilir olabileceğinden, taşınmaz için kıymet takdiri yapılmamıştır.

3- Krokisinde (D) ve (E)ile İşaretlenmiş Yapı: Krokisinde D ile işaretlenmiş yapı, parselin kuzey tarafında 2247.sokak üzerinde konumda bulunmakta olup, mesken olarak kullanılmaktadır. Tek katlı olarak 2/B yapı sınıfında yığma/kargir yapı tarzında imal edilmiştir. Yapının ahşap tavanı ve çatısı bulunmaktadır.

Dışı sıvalı ancak boyasızdır. Pencere doğramaları PVC'dir. Bakımlı bina izlenimi vermektedir. Taşınmaz keşif günü itibariyle 17 yıllık bir bina olduğu düşünülmektedir. Aşınma payı %15 olarak almacaktır. A ile işaretlenmiş olan yapı 48 m2 alanlı olup, krokisinde E ile işaretli kısım binanın önündeki tersa-balkon şeklindeki sundurma kısmıdır. Sundurma kıismının alanı 25 m2 olup, zemini betonla tesviye edilmiş, etrafına h:0,80 m yüksekliğinde duvar örülmüş ve üzerine çatı yapılmıştır.

4- Krokisinde (F) ile İşaretlenmiş Yapı: Yapı, krokisinde göre parselin kuzey tarafında yer alan ahır nitelikli taşınmazdır. Tek katlı olarak 2/B yapı sınıfında yığma/kargir yapı tarzında imal edilmiştir.

Yapının ahşap doğrama çatısı bulunmaktadır. Dış cephesi sıvasız olup, duvarları briketten yapılmıştır. Bakımsız yapı görünümündedir. Taşınmaz keşif günü itibariyle 17 yıllık bir bina olduğu düşünülmektedir. Aşınma payı %20 olarak alınacaktır. Krokisinde F ile işaretlenmiş olan yapı 75 m2 alanlıdır.

5- Krokisinde (G) ile İşaretlenmiş Yapı: Krokisinde G ile işaretlenmiş yapı, parselin kuzey ve batı tarafında 2247 sokak üzerinde konumda bulunmakta olup, mesken olarak kullanılmaktadır. Tek katlı olarak 2/B yapı sınıfında yığma/kargir yapı tarzında imal edilmiştir. Yapının ahşap tavanı ve çatısı bulunmaktadır. Dışı sıvalı ancak boyasızdır. Pencere doğramaları PVC'dir.

Bakımlı bina izlenimi vermektedir. Taşınmaz keşif günü itibariyle 17 yıllık bir bina olduğu düşünülmektedir. Aşınma payı %15 olarak alınacaktır. G ile işaretlenmiş olan yapı 75 m2 alanlıdır.

6- Krokisinde (Ğ) ile İşaretlenmiş Yapı: Fen Bilirkişisinin raporunda Uydu fotoğraflarında gösterilen yapının, parsel üzerinde halihazırda yerinde olmadığı belirtilmiş olup, keşif gününde parsel üzerinde yapılan incelemede Ğ ile belirtilen yapının olmadığı ve bilginin doğruluğu teyit edilmiştir.

Taşınmaz içerisinde 1 adet şeftali, 6 adet armut, 5 adet ceviz, 3 adet dut, 2 adet nar, 3 adet erik, 6 adet incir, 1 adet ayva, 172 adet zeytin, 10 adet kiraz, 3 adet T.hurması ve 20 adet odunluk selvi ağacı vardır.

Adresi : Kayacık Maha. Büyükçınar Mevkii 481 Ada, 63 Parsel Karamürsel / KOCAELİ

Yüzölçümü : 21.733,00 m2 İmar Durumu : Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yaptırılıp onaylanan 1/25000 ölçekli nazım imar planında "Diğer Tarım Alanı" sınırları içinde kalmaktadır.

Kıymeti : 19.148.641,25 TL (Karamürsel Sulh Hukuk Mahkemesinin 2022/163 Esas - 2022/488 Karar sayılı ilamı ile belirlenmiştir.)

KDV Oranı : %10 Kaydındaki Şerhler: Hisseler mevcuttur.

İHALEYE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN