2024 Yılı Ramazan Fıtır (Fitre) Bedeli Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı Ramazan Fıtır (Fitre) miktarını açıkladı. Kurul, 2024 yılı için fıtır miktarını 130 TL olarak belirlediğini duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı Ramazan Fıtır (Fitre) miktarını açıkladı. Kurul, 2024 yılı için fıtır miktarını 130 TL olarak belirlediğini duyurdu. Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda alınan bu karar, mevcut sosyo-ekonomik koşullar ve günlük gıda ihtiyaçları göz önünde bulundurularak alındı.

Yapılan açıklamada, fıtır miktarının nakit veya gıda olarak verilebileceği vurgulandı. Ayrıca, belirlenen bu meblağın aynı zamanda günlük oruç fidye bedeli olduğu belirtildi.

Fıtırın bayramın birinci günü veya bayram öncesinde verilmesinin vacip olduğu hatırlatıldı. Ancak, bayram günü veya sonrasında da verilebileceği ifade edildi. Özellikle, bayram namazından önce verilmesinin daha faziletli olduğu belirtildi.

Fitre, Ramazan Bayramı'na kavuşan ve belirli bir mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yerine getirmekle yükümlü oldukları mâli bir ibadet olarak tanımlanıyor. Fitre ibadeti, toplumsal dayanışmayı güçlendirerek darda olanların ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile oluyor ve sevgi ile kardeşlik bağlarını pekiştiriyor.

Bu kararın, Müslüman toplumun Ramazan Bayramı öncesindeki hazırlıklarında önemli bir yer tutacağı bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN