ABD ve İngiliz savaş uçakları Yemen'e saldırısı düzenledi

ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'de birkaç kentte bazı noktalara yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Yemen'deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD ve İngiliz savaş uçakları gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiği bildirildi. Yemen'deki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, ABD ve İngiliz savaş uçakları Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara gece saatlerinde hava saldırısı düzenledi. Saldırılara ilişkin detaylar henüz netleşmezken, sosyal medya üzerinden saldırılara ait görüntüler yayımlandı.

ABD Başkanı Joe Biden, bu saldırıların Kızıldeniz'deki Husilere yönelik eylemlerine misilleme olarak gerçekleştirildiğini açıkladı. Biden, Amerikan ve İngiliz ordularının Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Husi isyancılarına yönelik hava saldırıları düzenlediğini ifade etti. Pentagon tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda Husilere ait insansız hava araçları, balistik ve seyir füzeleri ile radar ve gözetleme kapasitelerinin hedef alındığı belirtildi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin Yemen'de Husiler tarafından kullanılan askeri tesislere hedefli saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu. Sunak, Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemiciliğe yönelik saldırılarının pervasız olduğunu ve bu eylemlerin denizde hayatları riske attığını, Yemen'deki insani krizi kötüleştirdiğini ifade etti.

Yemen'deki İran destekli Husiler ise ABD ve İngiliz savaş gemilerini hedef aldıklarını duyurdu. Husiler, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık olarak Kızıldeniz'deki ABD-İngiliz savaş gemilerinin hedef alındığını bildirdi.

Bu olaylar, Kızıldeniz'de artan gerilimi ve bu bölgedeki stratejik önemi bir kez daha gündeme getirdi. Süveyş Kanalı'nın küresel ticaretteki kritik rolü göz önüne alındığında, bu tür çatışmaların küresel ekonomi üzerindeki etkileri de endişe uyandırıcı nitelikte.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN